REKLAM

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
7 sonuçtan 1 ile 7 arası

Konu: Vahdettin'in mezarı getirilecek mi?

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Icon2 Vahdettin'in mezarı getirilecek mi?

Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Vahdettin'in mezarı getirilecek mi?
    12 Haziran 2009 Cuma 17:25
    Nazım Hikmet'in mezarının Türkiye'ye getirilmesine izin çıktı. Ancak ailesi istemedi. Peki ya Vahdettin'in mezarı?
    Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından düzenlenen AB-Türkiye İlişkileri konulu toplantıda konuşma yaptı. Vahdettin'in mezarının Türkiye'ye getirilmesinin son derece adil olduğunu söyledi.

VAHDETTİN'İN MEZARI GETİRİLECEK Mİ?

Bağış, MÜSİAD Kurucu Başkanı Erol Yarar'ın, "Nazım Hikmet'in mezarının getirilmesi çok adildir. Sultan Vahdettin'in mezarının getirilmesi konusunda fikrinizi beyan eder misiniz?" sorusuna ise şu karşılığı verdi:

"O da son derece adildir. Nazım Hikmet'in mezarının getirilmesine ailesi sıcak bakmıyor. Devlet teklif etti, onlar oradan taşınmasına sıcak bakmıyor. Ama bu topraklara sevgisi, muhabbeti olan herkesin bu topraklarda yatma hakkı olmalıdır. Bunu onlardan almaya da hiçbirimizin hakkı olmamalıdır diye düşünüyorum." alıntı Haber.
    Getirsinler tabi...
    ne suçu varmışki? şimdi olsaydı yaptıklarından dolayı ödül alırdı. şimdikiler öylemi? memleketi katmak için (pardon özelleştirmek için) canla başla gece gündüz çalışıyorlar bizi daha uygar toplumların içine dahil etmek için.
    bakın birkere komşu ülkelerimize IRAK ta SADAM zulmünden inim inim
    inleyen halkına Demokrasi özgürlük barış getirdiler herşey güllük gülüstanlık
    AFGANİSTAN- PAKİSTAN- ÇEÇENİSTAN say sayabildigince hepsinde...
    bırakın Yaban ellerde yatmasın getirsinler kendi vatanında yatsın.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

elbettte gelmeli bu durumu nazım denenle kıyaslamak bile hata.büyük bir şair olmaktan başka(ki saygı duyuyorum)vasfı olmayan biri af olacak.koskoca ecdadımızın sultanlarından biri nazımla kıyaslanıp gelecekmi denecek bence getirilmeli.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

gelirse çok sevinirim...inşallah olur...
    nazımla kıyaslanması bile "eses hocamın" dediği gibi hata...
    selametle...

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Bence gelmemeli vatanını satmış,vatanının topraklarına ihanet etmiş bir adamın bu topraklarda yeri yok.Hizmet ettiği ülkenin vatanına kaçmış orada ölmüş ve orada da kalsın.Benim ecdadım filan da değil bu adam kabul etmiyorum.Kabul edersem diğer ecdad'larım olan bir Osman gazi'ye,bir Fatih sultan Mehmet'e, bir Yavuz sultan Selime,bir Yıldırım Beyazıt'a ihanet ve haksızlık etmiş olurum

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı kucer06 Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Bence gelmemeli vatanını satmış,vatanının topraklarına ihanet etmiş bir adamın bu topraklarda yeri yok.Hizmet ettiği ülkenin vatanına kaçmış orada ölmüş ve orada da kalsın.Benim ecdadım filan da değil bu adam kabul etmiyorum.Kabul edersem diğer ecdad'larım olan bir Osman gazi'ye,bir Fatih sultan Mehmet'e, bir Yavuz sultan Selime,bir Yıldırım Beyazıt'a ihanet ve haksızlık etmiş olurum
    kuçer06 dostum mayası bozuk olan ihanet eder.bir şeyleri iyi bilmek lazım,anlamak lazım .bu derin bir nokta burada anlatmak konuyu saptırır.ama söyleyeceğim.fatih ten ,yavuz dan gelen bir şahsiyet ihanet içinde olamaz. mayası bozuk ve devşirmelerde olur bu deyip kısaca kesiyorum dostum.araştırmak lazım.görünen değil gösterilen tarih baskın çıkmasın.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

iki tarihimiz var maalesef....biri resmi tarih...diğeride gerçek tarih...
    son zamanlar bazı gayretli vatandaşlar bir çok belgelerle yakın tarihimize ışık tutmaya çalışıyor ama büyük büyük spotların altında mum ışığı belli olmuyor...
    evet resmi tarihimize bakarsak kucer abiye katılmamak elde değil...

yakın tarihin karanlık noktalarını o dönemlerde yaşamış kişilerin hatırat larından daha iyi öğrenilebilir...o zaman vahdettin hain miydi mazlummu daha iyi anlaşılır.

prof.dr.ahmet akgündüz ün "bilinmeyen osmanlı" diye harika bir eseri var...ansiklopedi gibi...tavsiye ederim...
    selametle...

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı osmann Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    iki tarihimiz var maalesef....biri resmi tarih...diğeride gerçek tarih...
    son zamanlar bazı gayretli vatandaşlar bir çok belgelerle yakın tarihimize ışık tutmaya çalışıyor ama büyük büyük spotların altında mum ışığı belli olmuyor...
    evet resmi tarihimize bakarsak kucer abiye katılmamak elde değil...

yakın tarihin karanlık noktalarını o dönemlerde yaşamış kişilerin hatırat larından daha iyi öğrenilebilir...o zaman vahdettin hain miydi mazlummu daha iyi anlaşılır.

prof.dr.ahmet akgündüz ün "bilinmeyen osmanlı" diye harika bir eseri var...ansiklopedi gibi...tavsiye ederim...
    selametle...
    teşekkürler kardeşim.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri