Arkadaþlar 14.05.2009 tarihinde satfinder 2 plus aldým. Kurulum yaparken kýsa devremi yaptý bilmiyorum. Ama Þu an çalýþmýyor. Eksiklikleri ve arýza durumunu aþaðýda belirttim. Ýnternetten aldýðým firmayla telefon görüþmesi yaptým ve 15.06.2009 tarihi itibariyle gönderdim. Cihazý 220,00 TL aldým. Ama kurulum yaparken arýza verdi. Müþteri karþýsýnda mahçup duruma düþtüm. Tamirinin yapýlmasýný ve cihazýn DSM 1000 PLUS veya fiyat farkýný vererek DSM 3000 S ile deðiþtirilmesini istedim. Deðiþtirilirmi bilmiyorum. Ama bu kadar parayý verdikten sonra eksiklikleri ve çabuk arýzalanmasý nedeniyle bu cihazda memnun kalmadým. Umarým satýcý firma bunu dikkate alýr ve deðiþtirir.
SATFÝNDER 2 PLUS EKSÝKLÝKERÝ VE ARIZA TESPÝTÝ
Cihaz Çalýþýrken tespit edilen sorunlar:
1) Diseqc tanýma özelliði çalýþmýyor(Mdu1,Mdu2 vb... ve lnb türleri). Burada þu soru sorulabilir; 4’lü Diseqc’te lnb çýkýþlarýnýn satfinder 2 plus cihazýnda uydularý doðru tanýtýp kontrol ettin mi diye. Ancak tek tek 4’lü Diseqc’te her þekilde kontrol ettim. 4’lü Diseqc’te bu özelliði çalýþmýyor.
2) Çanak anten lnb F-connectör ve Satfinder 2 plus f-connectör arka tarafýnda lnb giriþleri takýlý iken cihazýn içinde sanki küçük bir motor varmýþ gibi ses çýkartýyor.
3) Manuel ve otomatik uydu bulduðunda sesli uyarýda, Iþýklý led ekranda cihaz tam þarjlý ve kontrast ayarlarý yapýlmýþken görüntüde kaybolma oluyor.
4) Cihazýn batarya süresi ilk aldýðýmda uzun süre giderken, tam þarj etmeme raðmen kýsa süre gitmeye baþladý.
Cihazýn þu an tespit edilen sorunu:
- Türksat uydusu kurulu antende; kablonun bir ucu lnb F-connector ucunda ve diðer ucuda Satfinder 2 plus’ta takýlý iken led ekranda manuel ve otomatik uydu bulma özelliði çalýþmýyor ve ber sesi çýkarmýyor. Sinyal yüzde özelliði ((signal and Quality(S-Q)) çalýþmýyor. Acaba kýsa devremi yaptý bilmiyorum.
:49:![]()

Teþekkur:
Beðeni:

Alýntý

Yer imleri