Washington metro hattında bir trenin aynı hat üzerindeki bir başka trene arkadan çarpması sonucu meydana gelen kazada ölü sayısı 6'ya yükseldi.
Washington metro hattında bir trenin aynı hat üzerindeki bir başka trene arkadan çarpması sonucu meydana gelen kazada ölü sayısı 9'ya yükseldi. Kazada ölenler arasında, bayan metro sürücüsünün de bulunduğu bildirildi.
Washington Valisi Adrian Fenty bunun, eyaletin 33 yıllık raylı metro tarihinde yaşanan en kötü kaza olduğunu belirtti.
İtfaiye Teşkilatı Müdürü Dennis Rubin ise, kazada yaralanan 70 kişinin olay yerinde tedavi edildiğini, söyledi.
Metro idaresi Başkanı John Catoe kazaya ilişkin ilk inceleme raporuna göre, ilk trenin, istasyonun açılması için öndeki treni beklerken, arkadan gelen bir başka trenle çarpıştığını bildirdi.
Bu arada ABD Başkanı Barack Obama, kazada ölenlerin ailelerine başsağlığı diledi. Obama yaptığı açıklamada, kazadan büyük üzüntü duyduğunu belirterek, "dualarımız ve düşüncelerimiz bu trajediden etkilenen aileler ve dostlarımızladır" dedi.
Obama ayrıca kazadan hemen sonra yolcuların kurtarılmasını sağlayan ilgili görevlilere de teşekkür etti.
Bu arada kazada hayatını kaybedenler arasında metro sürücüsünün de bulunduğu bildirildi.
Washington Metro İdaresinin yayınladığı görüntülerde, bir trenin diğerinin üzerine çıktığı görülürken, Metro Genel Müdürü John Catoe, her iki trenin de aynı hat üzerinde ilerlediğini ancak kazanın sebebinin henüz belli olmadığını bildirdi.
Kazanın nasıl meydana geldiğini araştırdıklarını kaydeden Catoe, kaza yapan trenden 60 kişinin dışarı çıkarıldığını belirtti.
Bu arada itfaiye ekiplerinin, içerideki yaralıları kurtarmak için kaza yapan vagonu parçaladığı ifade edildi.
Yolculardan Jodie Wickett, CNN televizyonuna yaptığı açıklamada, kaza öncesinde cep telefonundan mesaj gönderdiğini belirterek, "Sanki tren bir tümseğe çarptı. Sonrasında koltuğumda havalandım ve başımı çarptım. Durumu kötü olan birçok kişi var" diye konuştu.
Hemşire olduğunu söyleyen Wickett, kaza sonrasında yaralılara yardım etmeye çalıştığını belirterek, "Yaralı olup konuşabilenler yardım istiyordu. Biz de yardım geleceğini söylüyorduk" dedi.

Teşekkur:

Alıntı

Yer imleri