REKLAM

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
8 sonuçtan 1 ile 8 arası

Konu: Kredi kartı aidatında flaş gelişme

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Icon12 Kredi kartı aidatında flaş gelişme

Kredi kartı aidatında flaş gelişme

Kredi kartında asgari ödeme tutarı yüzde 20'nin altına inemeyecek. Kredi kartı borçlusu bir yıl içerisinde 3 taksitini ödemezse icra takip işlemlerine devam edilebilecek. Kart aidatı 3.500'lük limite kadar 35 lira olacak.

Kredi kartı borçlarının yeniden yapılandırılmasını öngören yasa tasarısı, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonunda kabul edildi.

Banka Kartları ve Kredi Kartları Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı, yıllık kredi kartı kullanım bedeli, asgari ödeme tutarı ve temerrüde düşmüş kredi kartı borçlarının yapılandırılmasını içeriyor.
    Tasarıya göre, kart çıkaran kuruluşlar, kartın verilmesi anında kart hamilini yeteri derecede bilgilendirmek ve talep edilmesi halinde, gerçekleştirilmiş işlemlere ait kayıtları 30 günü geçmemek üzere işlemin mahiyetine uygun bir süre zarfında sağlamakla yükümlü olacak. Yurt dışı işlemlerinde bu süre, 60 gün olarak uygulanacak.

Bankalar, 3 bin 500 TL'ye kadar kullanım limiti tahsis ettikleri kredi kartları için 35 TL'ye kadar, 3 bin 500 TL ve daha fazla tutarda kullanım limiti tahsis ettikleri kredi kartları için ise limitin yüzde 1'ini geçmeyecek şekilde belirleyecekleri bir tutarda yıllık kredi kartı kullanım bedeli talep edebilecek. Kredi kartı kullanım bedeli kart hamillerinden yılda bir kez ya da eşit taksitler halinde tahsil edilebilecek.

ASGARİ ÖDEME TUTARI YÜZDE 40'A ÇIKABİLECEK
    Sözleşmede belirtilen asgari ödeme tutarı, dönem borcunun yüzde 20'sinden aşağı olamayacak. BDDK, Hazine Müsteşarlığı ve Merkez Bankasının olumlu görüşünü alarak bu oranı yüzde 40'a kadar arttırmaya ya da yüzde 20'ye kadar azaltmaya veya belirtilen sınırlar dahilinde söz konusu oranı kart hamili grupları itibarıyla farklılaştırmaya yetkili kılınıyor. Tasarıda, yüzde 30 ve yüzde 10 olarak belirlenen bu oranlar, AK Parti milletvekillerinin verdiği önergeyle değiştirildi.

Hesap özetinde yer alan asgari ödeme tutarı; son ödeme tarihinde ödenmediği takdirde, kart hamili ödenmeyen tutar için sözleşmede öngörülen gecikme faizi dışında bir yükümlülük altına sokulamayacak.

Tasarı, 31 Mayıs 2009 tarihi itibariyle, kredi kartı borcu bulunanların, Kanunun yayımı tarihinden itibaren 60 gün içerisinde bankalara ya da bankaların avukatlarına veya varlık yönetim şirketlerine veya temsilcilerine başvurmaları halinde, belirlenen esaslar dahilinde icra takibine konu olmuş takip, dava masraf ve harçlarını ve nispi kanuni vekalet ücretinin yüzde 25'ini de kabul edilen plan çerçevesinde ödeme hakkına sahip olacak.

Kart hamiline ödenmesi için ihtar çekilen veya hakkında icra takibi başlatılan kredi kartı ana para ve faiz borcu ya da kart hamilinin anılan tarih itibariyle kredi kartı ana para borcu ile bu hesaplarda sınıflandırılma tarihine kadar işletilmiş bulunan faiz borcu, 31 Mayıs 2009 tarihine kadar Merkez Bankasınca 3 aya kadar vadeli ağırlıklı ortalama mevduat faiz oranı esas alınarak, ilan edilecek aylık endeks katsayısı ile çarpılmak suretiyle ödeme planına esas borç tutarı hesaplanacak.

Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

az da olsa kredi kartlarına düzenlemme getirmeye başladılar

Kullanıcı Bilgi Menüsü

ben bu yazılanlardan pek bir şey anlamadım ve şu an olandan çok farklı gelmedi...sulh&saygı

Kullanıcı Bilgi Menüsü

evet bin ytl ve alt limitli kartlarda ne olacak

Kullanıcı Bilgi Menüsü

aynen bende onu düşünüyorum benim limtimim kartın birinde limit 750,
    diğerinde 500...

bunlara bişi yok mu?

Kullanıcı Bilgi Menüsü

bence çokta iii bir gelişme sayılmaz daha çok düzenleme yapılması gerekiyordu yıllık kart aidaı 35 milyon olurmu yaw:d
    LEBEN ?

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı akoluk01 Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    aynen bende onu düşünüyorum benim limtimim kartın birinde limit 750,
    diğerinde 500...

bunlara bişi yok mu?
    yazıdaki mavi bölümü okursan 3500 tl ye kadar olan limitlerde 35 tl2YE KADAR kart ücreti var...
    yazıdan kesinti:Bankalar, 3 bin 500 TL'ye kadar kullanım limiti tahsis ettikleri kredi kartları için 35 TL'ye kadar yıllık kredi kartı kullanım bedeli talep edebilecek

Kullanıcı Bilgi Menüsü

bankacılarla fazla ters düşmeye gelmez hukumette bumu anladı

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri