Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
8 sonuçtan 1 ile 8 arasý

Konu: Kredi kartý aidatýnda flaþ geliþme

  1. #1

    Kullanýcý Bilgi Menüsü

    Icon12 Kredi kartý aidatýnda flaþ geliþme

    Kredi kartý aidatýnda flaþ geliþme

    Kredi kartýnda asgari ödeme tutarý yüzde 20'nin altýna inemeyecek. Kredi kartý borçlusu bir yýl içerisinde 3 taksitini ödemezse icra takip iþlemlerine devam edilebilecek. Kart aidatý 3.500'lük limite kadar 35 lira olacak.

    Kredi kartý borçlarýnýn yeniden yapýlandýrýlmasýný öngören yasa tasarýsý, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonunda kabul edildi.

    Banka Kartlarý ve Kredi Kartlarý Kanununda Deðiþiklik Yapýlmasý Hakkýnda Kanun Tasarýsý, yýllýk kredi kartý kullaným bedeli, asgari ödeme tutarý ve temerrüde düþmüþ kredi kartý borçlarýnýn yapýlandýrýlmasýný içeriyor.
    Tasarýya göre, kart çýkaran kuruluþlar, kartýn verilmesi anýnda kart hamilini yeteri derecede bilgilendirmek ve talep edilmesi halinde, gerçekleþtirilmiþ iþlemlere ait kayýtlarý 30 günü geçmemek üzere iþlemin mahiyetine uygun bir süre zarfýnda saðlamakla yükümlü olacak. Yurt dýþý iþlemlerinde bu süre, 60 gün olarak uygulanacak.

    Bankalar, 3 bin 500 TL'ye kadar kullaným limiti tahsis ettikleri kredi kartlarý için 35 TL'ye kadar, 3 bin 500 TL ve daha fazla tutarda kullaným limiti tahsis ettikleri kredi kartlarý için ise limitin yüzde 1'ini geçmeyecek þekilde belirleyecekleri bir tutarda yýllýk kredi kartý kullaným bedeli talep edebilecek. Kredi kartý kullaným bedeli kart hamillerinden yýlda bir kez ya da eþit taksitler halinde tahsil edilebilecek.

    ASGARÝ ÖDEME TUTARI YÜZDE 40'A ÇIKABÝLECEK
    Sözleþmede belirtilen asgari ödeme tutarý, dönem borcunun yüzde 20'sinden aþaðý olamayacak. BDDK, Hazine Müsteþarlýðý ve Merkez Bankasýnýn olumlu görüþünü alarak bu oraný yüzde 40'a kadar arttýrmaya ya da yüzde 20'ye kadar azaltmaya veya belirtilen sýnýrlar dahilinde söz konusu oraný kart hamili gruplarý itibarýyla farklýlaþtýrmaya yetkili kýlýnýyor. Tasarýda, yüzde 30 ve yüzde 10 olarak belirlenen bu oranlar, AK Parti milletvekillerinin verdiði önergeyle deðiþtirildi.

    Hesap özetinde yer alan asgari ödeme tutarý; son ödeme tarihinde ödenmediði takdirde, kart hamili ödenmeyen tutar için sözleþmede öngörülen gecikme faizi dýþýnda bir yükümlülük altýna sokulamayacak.

    Tasarý, 31 Mayýs 2009 tarihi itibariyle, kredi kartý borcu bulunanlarýn, Kanunun yayýmý tarihinden itibaren 60 gün içerisinde bankalara ya da bankalarýn avukatlarýna veya varlýk yönetim þirketlerine veya temsilcilerine baþvurmalarý halinde, belirlenen esaslar dahilinde icra takibine konu olmuþ takip, dava masraf ve harçlarýný ve nispi kanuni vekalet ücretinin yüzde 25'ini de kabul edilen plan çerçevesinde ödeme hakkýna sahip olacak.

    Kart hamiline ödenmesi için ihtar çekilen veya hakkýnda icra takibi baþlatýlan kredi kartý ana para ve faiz borcu ya da kart hamilinin anýlan tarih itibariyle kredi kartý ana para borcu ile bu hesaplarda sýnýflandýrýlma tarihine kadar iþletilmiþ bulunan faiz borcu, 31 Mayýs 2009 tarihine kadar Merkez Bankasýnca 3 aya kadar vadeli aðýrlýklý ortalama mevduat faiz oraný esas alýnarak, ilan edilecek aylýk endeks katsayýsý ile çarpýlmak suretiyle ödeme planýna esas borç tutarý hesaplanacak.




    Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.

  2. #2

    Kullanýcý Bilgi Menüsü

    Standart

    az da olsa kredi kartlarýna düzenlemme getirmeye baþladýlar

  3. #3

    Kullanýcý Bilgi Menüsü

    Standart

    ben bu yazýlanlardan pek bir þey anlamadým ve þu an olandan çok farklý gelmedi...sulh&saygý

  4. #4

    Kullanýcý Bilgi Menüsü

    Standart

    evet bin ytl ve alt limitli kartlarda ne olacak

  5. #5

    Kullanýcý Bilgi Menüsü

    Standart

    aynen bende onu düþünüyorum benim limtimim kartýn birinde limit 750,
    diðerinde 500...

    bunlara biþi yok mu?

  6. #6

    Kullanýcý Bilgi Menüsü

    Standart

    bence çokta iii bir geliþme sayýlmaz daha çok düzenleme yapýlmasý gerekiyordu yýllýk kart aidaý 35 milyon olurmu yaw:d
    LEBEN ?

  7. #7

    Kullanýcý Bilgi Menüsü

    Standart

    Alýntý akoluk01 Nickli Üyeden Alýntý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    aynen bende onu düþünüyorum benim limtimim kartýn birinde limit 750,
    diðerinde 500...

    bunlara biþi yok mu?
    yazýdaki mavi bölümü okursan 3500 tl ye kadar olan limitlerde 35 tl2YE KADAR kart ücreti var...
    yazýdan kesinti:Bankalar, 3 bin 500 TL'ye kadar kullaným limiti tahsis ettikleri kredi kartlarý için 35 TL'ye kadar yýllýk kredi kartý kullaným bedeli talep edebilecek

  8. #8

    Kullanýcý Bilgi Menüsü

    Standart

    bankacýlarla fazla ters düþmeye gelmez hukumette bumu anladý

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajýnýzý Deðiþtirme Yetkiniz Yok
  •