REKLAM

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
9 sonuçtan 1 ile 9 arası

Konu: Kredi kartı aidatı kaldırıldı!

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Clapping Kredi kartı aidatında acı gerçek!

Kredi kartı aidatı kaldırıldı!

Çarşamba, 24 Haziran 2009 15:00

TBMM'de bugün görüşülen kredi kartı borçlarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin yasa tasarısında kredi kartlarından aidat alınması düzenlemesi çıkarıldı.

Tasarı Genel Kurul'a içinde kart aidatları ile ilgili bölüm olmadan gönderildi.

Kamuoyunda uzun süredir tartışılan kredi kartı borçlarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin yasa tasarısı bugün Komisyon'dan geçerek Genel Kurul'a gönderildi. Tasarıdaki ilk düzenleme içerisinde kart aidatlarına ilişkin yer alan '3 bin 500 TL’ye kadar kullanım limiti kredi kartları için 35 TL’ye, 3 bin 500 TL ve daha fazla bir tutarda kullanım limitli kredi kartları için limitin yüzde 1’ini geçmeyecek şekilde bankaların tutar belirlemesi' hükmü tasarıdan çıkartıldı.

Tasarının Genel Kurul'dan bu şekilde geçmesi halinde artık bankalar kredi kartlarından aidat alamayacak.

timeturk
    Konu xhardlove tarafından (25-06-2009 Saat 14:52 ) değiştirilmiştir.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Sineğin bacağındaki yağı hesap eden bankalar, bakalım bu düzenlemeye ne diyecekler.
    Saygılar.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

paylaşım için teşekkürler bakalım uygulamada ne olacak ...sulh&saygı

Kullanıcı Bilgi Menüsü

evet bencede bu uygulama onların ekmeğine takoz koyacak cinsten oldu. hadi hayırlısı olsun bakalım başka neler çıkartacaklar buna karşılık. saygılar.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

bakalım neler olacak

Kullanıcı Bilgi Menüsü

limitler direk 3500 tl üstü olur..

Kullanıcı Bilgi Menüsü

İnanın kart parasının acısını başka şekilde bizlere ödetirler. bu nedenle pek sevinemiyorum.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Standart Kredi kartı aidatında acı gerçek!

Kredi kartı aidatında acı gerçek!

25 Haziran 2009 Perşembe 13:20

Kredi kartı aidatı kalktı diye boşuna sevinmişiz. Meğer her şey yanlış anlaşılmış. Gerçek anlaşıldı. İşte acı durum;

Kart aidatına 35 lira sınırı getiren tasarı Meclis’ten çıkarılınca ‘yıllık aidat kalkıyor’ heyecanı yaşandı. Ancak yeni bir düzenleme gelmediği için mevcut aidat uygulaması devam ediyor

Toplam 43 milyon kredi kartı ve 20 milyon kullanıcıyı ilgilendiren kredi kartında yıllık aidat konusu dün Meclis’ten geçen yasayla da bir sonuca ulaştırılamadı.

Ödenmemiş borçların yeniden yapılandırılması da dahil kredi kartlarında bir dizi düzenlemeyi içeren yasa tasarısı dün Meclis’ten geçerken, yaşanan yanlış anlamalar milyonlarca kişide bir anlık heyecan yarattı.

Yasanın kredi kartlarında yıllık aidatın limiti 3 bin 500 liranın altında olan kartlar için 35 lirayı geçemeyeceği, bu tutarın üzerindekiler için de limitin yüzde 1’ini aşamayacağı yönünde düzenleme içeren maddesi verilen son dakika önergesiyle çıkartıldı.

35 LİRANIN DA ÜZERİNDE OLABİLECEK

Düzenlemenin tamamen tasarıdan çıkarılması, tüketici derneklerinden haber ajansları ve tv’lere kadar her yerde ‘aidat kalkıyor’ şeklinde yorumlanarak kamuoyuna duyuruldu. Bu da milyonlarca kredi kartı kullanıcısında kısa süreli aidat sevinci yaşanmasına neden oldu. Ancak söz konusu maddenin geçmemesi kartta yıllık aidat konusunun mevcut hukuki altyapısıyla devam etmesine neden oldu.

YASADAN ÇIKTI HALA BANKALARIN İNSİYATİFİNDE

Aidat konusu, 2006’da çıkan yasada bankaların insiyatifine bırakıldığı ve kart sözleşmesinde yazılı olması halinde geçerli olduğu için mevcut uygulamalar en azından şimdilik değişmeyecek. Yani bankalar bundan sonra da müşterileriyle yapacakları sözleşme çerçevesinde kredi kartı kullanım ücreti talep edebilecek. Eğer sözleşmede hüküm yoksa kart ücreti alınmayacak. Düzenlemenin tasarıdan çıkarılması nedeniyle, bankalar kredi kartlarından 35 liranın da üzerinde aidat alabilecekler. Kredi kartlarından aidat alınmasına ilişkin düzenlemenin tasarıdan çıkarılmasının, kamuoyunda kredi aidatlarının tamamen kaldırılması şeklinde yorumlanması Meclis’te de tartışma konusu oldu. Bazı milletvekillerinin haberlerde, düzenlemenin yanlış anlatıldığını belirterek, BDDK yetkilelerinden konuyla ilgili olarak açıklama yapmasını istediler.

TASARI NE GETİRİYOR?

TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen kredi borçlarına ödeme kolaylığı getiren yasa tasarısı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün onayının ardından yürürlüğe girecek. Tasarı ile, 31 Mayıs tarihine kadar olan ve takibe düşmüş kredi kartı borçlarına, temerrüd faizi yerine Merkez Bankası’nın üç aylık mevduat faizinin uygulanması getiriliyor.

HANGİ BANKA NE KADAR ÜCRET ALIYOR?

BU ÜCRETLERE DEVAM

Ziraat Bankası 10

Halkbank 5

Vakıfbank 30

TEB 40

Akbank 35

Şekerbank 30

Garanti Bankası 35

İş Bankası 25

Yapı Kredi Bankası 35

Fortis 35

Citibank 35

Turkisbank 20

ING Bank 35

internethaber

Kullanıcı Bilgi Menüsü

WORLDCARD HESAP ÖZETi
    24 Haziran 09 ÜYELİK ÜCRETi 60,00 aha şimdi mail den aldım arkadaşlar

hemen müşteri hiz. aradım dedim ki normal düz kartım şekilsiz kart varken 35 tl idi deidm şekilli kart yolladınız hemde bana sormadan limti yukselttiniz dedim üyelik aidatıda arttı dedim neyse lafı uzatmayayım

bana dedikleri 90 gün içinde 750 tl harmaca yaparsanız 60 tl iade olur 60 tl hemen iade oluyor ilk ekstreye yansıyor indirim olarak 3 ay içinde belirtilen tutarı harcama yapma koşulu ile ben bunu önceki yıllardada yapmıştım bilmeyen arkdaşlara faydası olur...

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri