TSK'nýn üzerinden elinizi çekin
Genelkurmay Baþkaný Orgeneral Ýlker Baþbuð, Genelkurmay Karargâhý'nda tüm kuvvet komutanlarýnýn da katýldýðý bir basýn toplantýsý düzenledi. Baþbuð, Taraf Gazetesi'nin gündeme taþýdýðý 'Ýrtica ile Mücadele Belgesi'ni “kaðýt parçasý” olarak deðerlendirdi ve “Bu kaðýt parçasýnýn, kimler tarafýndan, ne amaçla hazýrlandýðýnýn ortaya çýkarýlmasý görevinin, devletin istihbarat organlarýyla, ilgili yargý organlarýna düþtüðünü ifade ediyor ve bunu istiyoruz” dedi.

Konuþmadan satýrbaþlarý:
Türkiye'de etrafýmýzda ve dünyada cereyan etmekte olan gerçek olaylara bakarsak, ciddi bir çok sorunun bulunduðunu ve yaþandýðýný görürüz.Dünya ülkelerinin hemen hemen hepsi, küresel ekonomik kriz ve bunun doðurduðu ekonomik ve sosyal sorunlarla boðuþmaktadýr.
*Türkiye bunun yanýnda terör ve bölücü terör örgütüyle mücadelesine devam etmektedir.
*Çevremizde baþta Ýran'daki son geliþmeler olmak üzere, Irak, Afganistan ve Pakistan'da ciddi olaylar yaþanmaktadýr. Kýbrýs görüþmeleri de bir tarafta sürmektedir.

KAÐIT PARÇASI
*Þimdi bütün bunlar yaþanýrken Türkiye neredeyse iki haftadýr bugün itibariyle iki hafta. Genelkurmay Askeri Savcýlýðý'nýn elinde bulunan topladýðý ve talep ettiði bütün bilgiler çerçevesinde yürüttüðü hazýrlýk soruþturmasý neticesinde ulaþmýþ olduðu kararla ortaya çýkan bir 'kaðýt parçasý' etrafýnda gereðinden fazla enerjisini tüketmiþtir harcamýþtýr.
*Ayrýca yargý sürecine sabýrla ve sükunetle bekleme basiretini de gösterememiþtir. Her þeyden önce bunlardan dolayý gerçekten biz TSK olarak üzgünüz.
*Askeri Savcýlýk'ýn kararýný beðenmeyebilirsiniz ama saygý duymalýsýnýz
*Askeri Savcýlýk, hukuk kurallarý içinde gerekeni yerine getirmiþtir

OLAYLAR TSK'YI YIPRATMAYA YÖNELÝK
*Bu kaðýt parçasýnýn kim tarafýndan hazýrlandýðýnýn ortaya çýkarýlmasý, devletin istihbarat ve yargýsýnýn görevi
*TSK, hukuka baðlý olmayan kiþileri bünyesinde tutmaz. Bunu Genelkurmay Baþkaný olarak ben söylüyorum.
*Benim sözlerim kamuoyu için en büyük teminattýr
*Artýk TSK üzerinden elinizi çekiniz.
*TSK'ya karþý medya üzerinden psikolojik harekata son verin
*Akýlsýz insanlar, her konuda fikrini söyleyen insanlardýr
*TSK, hukuk dýþý faliyetle yýpratýlmaya katlanamaz
*TSK'yý yýpratma giriþimleri, bizim görev ve sorumluluklarýmýzý yerine getirmemize engel olamaz.
*TSK hukuksuzluðun karþýsýnda gerekeni 'kendiliðinden' yapar
*Askeri kiþilerin askeri suçlarýna, Askeri Yargý bakar
*Unutulmamalýdýr ki TSK'nýn bütünlüðünün korunmasýný ve haksýz yere yýpratýlmasýný ayný zamanda ülkemizin bir beka sorunu olarak görüyoruz. Lütfen bu noktanýn iyi anlaþýlmasýný istiyorum.
*Askeri Mahkemeler hakkýndaki spekülasyonlar maksatlý
*Askeri Mahkemeler sokak mahkemesi midir?
*Genelkurmay Askeri Mahkemesi, Askeri Mahkemelerde subaylarýn olmamasý için dava açtý.
*Askeri Savcýlýk'ýn verdiði karara saygý göstermek zorundasýnýz.
*Yarbay Mustafa Dönmez ile ilgili iddianameyi yine bu savcýlar hazýrladý.
*Haber gazetede çýktýðý gün, Askeri Savcý soruþturma açtý.
*Genelkurmay Askeri Savcýlýðý yapmasý gereken her þeyi, en ince ayrýntýsýna kadar yaptý.

SORUÞTURMA TEKRAR AÇILABÝLÝR
*Kovuþturmaya yer olmadýðý kararý kesin deðildir. Bu soruþturma tekrar açýlabilir.
*Yeni delil gelirse bu soruþturma yine burada açýlýr.
*TSK olarak delil toplama konusunda yetki ve sorumluluðumuz yok
*Hiçbir olayý örtbas etme gibi bir niyetimiz olamaz
*Ýstanbul Cumhuriyet Baþsavcýlýðý'ndan bu belgenin kim tarafýndan ve neden hazýrlandýðýnýn bulunmasýný istiyoruz
*20 hakim albayý karþýma getirin, hangisi askeri baþsavcý tanýmam, bilmem...
*Prensip olarak bizim askeri savcýlarla hiçbir baðýmýz yok
*Askeri Savcýlýk, belgede ýslak imza olmadýðý için, sonucun deðiþmeyeceði kararýna vardý
*Ben suç duyurusuyla ilgili görüþ ve düþüncelerimi Baþbakan Erdoðan'a ilettim
*Ak Parti'nin yaptýðý suç duyurusuyla ilgili olarak yorum yapmam doðru olmaz.
*TSK, hukuk devleti ilkelerine baðlý ve saygýlýdýr.
*Önceki sözlerimden, farklý yorum çýkarýlmaya çalýþýlmasýn
*Belge lafýný kullanýyoruz ama bu bir kaðýt parçasý
*Bu kaðýt parçasý bir gazeteye servis edildi, bu çok açýk
*Bu belgenin Nisan 2009'da hazýrlandýðýný kim tespit etti? Üzerinde bir tarih yok.
*Medya üzerinden asimetrik bir psikolojik harekat yapýlýyor
*Býrakýn, gerçek nedir ortaya çýksýn. Hiçbir itirazýmýz yok.
*Televizyon yorumcularý belgeyi okumadan yorum yapmasý çok ayýp