Avrupa Birliği ile Microsoft arasında web tarayıcısı bazlı devam eden süreçte, Microsoft tarafından atılan 'pazarlıkvari' adımlara AB'den bir karşılık gelmiyor.
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Konuya zaten artık herkes az çok vakıf olduğundan ayrıntılarıyla üzerinde durmaya gerek yok. Kısaca hatırlatacak olursak; MS yeni işletim sisteminde yine sadece kendi gömülü web tarayıcısı olan Explorer'a yer vermekte diretirken, AB ise bunu tekelleşmeye yönelik adım olarak kabul edip, MS'i ciddi bir cezai yaptırıma tabi tutmakla tehdit ediyor. Bunun karşılığında da MS'den uzlaşmacı yönde adımlar gelmeye Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. .
İşte bu adımlardan en sonuncusu, Microsoft'un yeni işletim sisteminde IE'nin dilenirse kaldırılabilmesi yönünde atılmıştı. Yani kullanıcılar, diğer alternatif tarayıcılara yönelmek istemeleri halinde, Explorer'ı bilgisayarlarından tamamen de kaldırabileceklerdi. Lakin bu adıma karşı cepheden herhangi bir olumlu tepki gelmezken, AB aynı evvelden olduğu gibi, bunun yetersiz olduğunu ve MS'ten istediklerinin, Windows 7'nin bünyesinde Opera, Firefox gibi diğer 3. parti web tarayıcılara da yer vermesi oldu.
Şimdilik MS'in duruma yönelik attığı somut bir adımdan söz etmek imkansız. Lakin bildiğimiz gibi vakit de giderek daralıyor. Bakalım Microsoft bu dayatmaya boyun mu eğecek yoksa geçtiğimiz günlerde Intel'e kesilen cezanın daha da büyüğüne mi razı olacak…
Yer imleri