Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
Otobüste tacize dört yýl hapis
Otobüste lise öðrencisini taciz eden 60 yaþýndaki emekli baþkomiser dört yýl hapis cezasýna çarptýrýldý. Mahkeme cezada indireme gitmedi ve ertelemedi.
Yargý, otobüste lise öðrencisi Ö.Y.’yi elle taciz ettiði öne sürülen emekli baþkomiser Selami Uður Ü.’ye acýmadý. Üç duruþmada çýkan jet kararla 60 yaþýndaki Selami Uður Ü., ‘çocuða cinsel taciz’ suçlamasýyla dört yýl hapse çarptýrýldý. Ceza indirilmediði gibi para cezasýna da çevrilmedi ve ertelenmedi. Üstelik velayet dahil kamu haklarý da elinden alýndý.
Liseli Ö.Y., 2008 Aralýk ayýnda arkadaþlarýyla okuldan çýkýp evine gitmek için belediye otobüsüne bindi. Kadýköy 1. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki ifadesine göre, daha otobüs basamaklarýný týrmanýrken, 60 yaþýndaki emekli baþkomiser Selami Uður Ü.’nün tacizine uðramaya baþladý. Ýddiaya göre taciz, ayakta seyahat ettikleri 15-20 dakika boyunca sürdü. Ö. Y. yaþadýklarýný þöyle anlattý:
‘Amca, ne yapýyorsun!’
“Otobüse binerken sürekli elle dokunmaya çalýþtý ve dokundu. Eli sürekli omzumun üzerinde, sarýlýr þekildeydi. Bir süre sonra ayaðýný bacaðýma ittirmeye baþladý. Çantamý araya koydum fakat bu defa eliyle cinsel organýmý okþamak istedi. Bunu fark edince ‘Amca, ne yapýyorsun!’ diye baðýrdým. Bana, ‘Bir þey yapmýyorum, iftira atma, sus seni döverim’ dedi. Aðlamaya baþladým.”
Sanýk ise aksini savunuyordu. Yolcularýn akbilini uzatýrken kolu kýza deðmiþ, ne olmuþsa ondan sonra olmuþtu:
“Elim herhalde omzuna geldi. Bir süre sonra otobüs fren yapýnca veya baþka bir þey yüzünden kendine çarpmak zorunda kalmýþým veya dokunmuþumdur. ‘Amca ne yapýyorsun’ dedi. Bir þey yapmadýðýmý, kalabalýk olduðunu, söyledim, özür diledim. ‘Bir þikâyetin varsa karakola gidelim’ dedim. ‘Yok’ deyince üstelemedim.”
Tanýklar: Taciz etti
Ancak otobüste, Ö.Y.’nin okulunun aile birliði baþkaný A.H. de vardý ve bu tacize tanýktý. Ö.Y.’nin aðladýðýný görünce müdahale etti ve “Utanmýyor musun!” diye baðýrarak, Selami Uður Ü’den özür dilemesini istedi. Selami Uður Ü. özür dilese de otobüs yolcularý sakinleþmiyordu. Bu arada otobüs durakta durdu ve Ö.Y. indi. Selami Uður Ü. de ardýndan inince A.H. ve diðer yolcular tepki gösterdi. Onlar da otobüsten inerek, bu kiþiyi polise þikâyet etti ve karakola gittiler. Evinden çaðrýlan Ö.Y., Selami Uður Ü.’den þikâyetçi oldu.
Kadýköy Cumhuriyet Baþsavcýlýðý, 21 Ocak 2009’da Selami Uður Ü. hakkýnda Türk Ceza Kanunu’nun 103. maddesinde düzenlenen ‘çocuðu cinsel istismar’ suçundan dava açtý. Kadýköy 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen dava üç duruþma sonra 22 Temmuz’da karara baðlandý. Ünlü’ye dört yýl hapis cezasý verdi. Ceza, indirilmediði gibi, ne paraya çevrildi ne de ertelendi. Ayrýca tüm kamu haklarý alýndý.
(Radikal)

Teþekkur:
Beðeni: 

Alýntý

Yer imleri