Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
5 sonuçtan 1 ile 5 arasý

Konu: Otobüste tacize dört yýl hapis

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
  1. #1

    Kullanýcý Bilgi Menüsü

    Thumb Otobüste tacize dört yýl hapis

    Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.

    Otobüste tacize dört yýl hapis


    Otobüste lise öðrencisini taciz eden 60 yaþýndaki emekli baþkomiser dört yýl hapis cezasýna çarptýrýldý. Mahkeme cezada indireme gitmedi ve ertelemedi.

    Yargý, otobüste lise öðrencisi Ö.Y.’yi elle taciz ettiði öne sürülen emekli baþkomiser Selami Uður Ü.’ye acýmadý. Üç duruþmada çýkan jet kararla 60 yaþýndaki Selami Uður Ü., ‘çocuða cinsel taciz’ suçlamasýyla dört yýl hapse çarptýrýldý. Ceza indirilmediði gibi para cezasýna da çevrilmedi ve ertelenmedi. Üstelik velayet dahil kamu haklarý da elinden alýndý.


    Liseli Ö.Y., 2008 Aralýk ayýnda arkadaþlarýyla okuldan çýkýp evine gitmek için belediye otobüsüne bindi. Kadýköy 1. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki ifadesine göre, daha otobüs basamaklarýný týrmanýrken, 60 yaþýndaki emekli baþkomiser Selami Uður Ü.’nün tacizine uðramaya baþladý. Ýddiaya göre taciz, ayakta seyahat ettikleri 15-20 dakika boyunca sürdü. Ö. Y. yaþadýklarýný þöyle anlattý:

    ‘Amca, ne yapýyorsun!’
    “Otobüse binerken sürekli elle dokunmaya çalýþtý ve dokundu. Eli sürekli omzumun üzerinde, sarýlýr þekildeydi. Bir süre sonra ayaðýný bacaðýma ittirmeye baþladý. Çantamý araya koydum fakat bu defa eliyle cinsel organýmý okþamak istedi. Bunu fark edince ‘Amca, ne yapýyorsun!’ diye baðýrdým. Bana, ‘Bir þey yapmýyorum, iftira atma, sus seni döverim’ dedi. Aðlamaya baþladým.”

    Sanýk ise aksini savunuyordu. Yolcularýn akbilini uzatýrken kolu kýza deðmiþ, ne olmuþsa ondan sonra olmuþtu:

    “Elim herhalde omzuna geldi. Bir süre sonra otobüs fren yapýnca veya baþka bir þey yüzünden kendine çarpmak zorunda kalmýþým veya dokunmuþumdur. ‘Amca ne yapýyorsun’ dedi. Bir þey yapmadýðýmý, kalabalýk olduðunu, söyledim, özür diledim. ‘Bir þikâyetin varsa karakola gidelim’ dedim. ‘Yok’ deyince üstelemedim.”

    Tanýklar: Taciz etti
    Ancak otobüste, Ö.Y.’nin okulunun aile birliði baþkaný A.H. de vardý ve bu tacize tanýktý. Ö.Y.’nin aðladýðýný görünce müdahale etti ve “Utanmýyor musun!” diye baðýrarak, Selami Uður Ü’den özür dilemesini istedi. Selami Uður Ü. özür dilese de otobüs yolcularý sakinleþmiyordu. Bu arada otobüs durakta durdu ve Ö.Y. indi. Selami Uður Ü. de ardýndan inince A.H. ve diðer yolcular tepki gösterdi. Onlar da otobüsten inerek, bu kiþiyi polise þikâyet etti ve karakola gittiler. Evinden çaðrýlan Ö.Y., Selami Uður Ü.’den þikâyetçi oldu.

    Kadýköy Cumhuriyet Baþsavcýlýðý, 21 Ocak 2009’da Selami Uður Ü. hakkýnda Türk Ceza Kanunu’nun 103. maddesinde düzenlenen ‘çocuðu cinsel istismar’ suçundan dava açtý. Kadýköy 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen dava üç duruþma sonra 22 Temmuz’da karara baðlandý. Ünlü’ye dört yýl hapis cezasý verdi. Ceza, indirilmediði gibi, ne paraya çevrildi ne de ertelendi. Ayrýca tüm kamu haklarý alýndý.
    (Radikal)

  2. #2

    Kullanýcý Bilgi Menüsü

    Standart

    millet azdý vesselam

  3. #3

    Kullanýcý Bilgi Menüsü

    Standart

    adalet bu iþte.asla ertelenmemeli ve asla para cezasýna çevrilmemeli.bir devlet adaleti saðlayabilirse ancak yükselir yücelir geliþir.adalet insan hayatýýnn en öcelikli ve önemli argümanýdýr.devlet adaleti gerçekleþtiremediðinde insanlar kendi usullerince kendi adaletlerini kendileri saðlamaya çalýþýyor böyle olunca toplumda husumet ve kargaþa oluþuyor.sokaklar caddeler þehirler yaþanamaz hale geliyor.ab uyum süreci içerisinde yasalar iyice layt hale getirildi.yasalarýn caydýrýcýlýðý kalmadý.ceza kanunlarý sert olmak zorundarý ki caydýrýcý olsun.sert olmasý adaletsizlik olacaðý anlamýna gelmez.hakim adil davrandýðýnda yasalar da caydýrýcý olduðunda insanlar davranýþlarýný daha iyi kontrol altýna alacaklardýr.kime olursa olsun bir otobüste sarkýntýlýk yapmak hem 60 yaþýnda hem de devlet hizmetinde bulunmuþ yaptýðý hizmette toplumda huzur ve güveni saðlamak komserlik görevi.böyle insanlara devlet görevi verilirse devletin hali aha da böyle olur iþte.

  4. #4

    Kullanýcý Bilgi Menüsü

    Standart

    Þaka Maka gibi haber

  5. #5

    Kullanýcý Bilgi Menüsü

    Standart

    otobüste tacize 4 yýl ama... eðer kamuoyu tepkisi olmasa "üzmez " evde sabiye tacizden yýrtmýþtý...

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajýnýzý Deðiþtirme Yetkiniz Yok
  •