Manken-KTHY çapkýnlýk savaþý
'Çapkýn pilot' iddiasýnýn sahibi Senem Kuyucuoðlu, KTHY'nin açýklamasýna sert cevap verdi
KTHY, manken Senem Kuyucuoðlu’nun “Pilot havada benim için þov yaptý” açýklamasýný “O manken kokpite girmedi” diyerek yalanladý. Kuyucuoðlu ise “Ýftira atmýyorum. O pilotu herkesin içinde teþhis ederim” dedi
Türkiye ikinci güzeli Senem Kuyucoðlu’nun “Defile için KTHY uçaðýyla Kýbrýs’a uçuyordum. Pilot kokpite davet etti. Çapkýnlýk yapmak istediðini anladým, ona ders vermek için kokpite gittim. ’Uçak sallanmasýndan hoþlanýyorum’ dedim. O da benim için uçaðýn burnunu aþaðý indirip yukarý kaldýrdý” sözleri Kýbrýs Türk Hava Yollarý’ný karýþtýrdý. Dün konuyla ilgili þirket içerisinde soruþturma baþlatan KTHY, mankenin sözlerinin gerçeði yansýtmadýðýný açýkladý. KTHY Basýn Sorumlusu Burcu Dolmacý, yolcu listelerinden Kuyucuoðlu’nun 14 Kasým 2008 tarihinde Ýstanbul’dan Ercan Havaalaný’na gittiðini, 2 gün sonra döndüðünü tespit ettiklerini söyledi.
Dolmacý, “Her iki tarihte de uçaklarýmýzda görevli olan pilotlarýmýzý, kabin memurlarýný bilgilerini almak üzere genel müdürlüðe çaðýrdýk. Yaptýðýmýz görüþmede yolcunun kurallar gereði kokpite davet edilmediði ve uçuþ sýrasýnda kokpite girmediði personelimiz tarafýndan teyit edildi” dedi. Bu açýklama üzerine gözler yine ünlü mankene çevrildi. Sözlerinin arkasýnda olduðunu söyleyen Kuyucuoðlu VATAN’a þöyle konuþtu:
ARKADAÞIM OLAYA ÞAHÝT
“Kimseye iftira atmýyorum. O gün kokpite Ýzmirli manken arkadaþýmla birlikte girdik. Orada yaþananlarý çok net hatýrlýyorum. Orta yaþlý, saçlarý biraz uzun ve yandan taralýydý. Aslýnda kimseyi deþifre etmek istemem ama sonuçta o adam benden daha fazla kazanýyor ve iþine biraz saygýlý olsun. Ben bu olayý bir magazin programýnda deðil uçaklarla ilgili bir yayýnda açýkladým. Fakat bazý yerlerde kokpitte çok avam bir þeyler yaþanmýþ gibi yazýlmýþ. Ben daha 18 yaþýnda bir genç kýzým. Yaþam tarzým çok farklý. Elime erkek eli bile deðmedi.
Tutucu bir ailede yetiþtim. Yemin ederim ben o kokpite pilota ders vermek için gittim. O hava yollarý isterse gidip teþhis ederim. Kaç kiþi arasýndan onu yine tanýrým. Hatta yanýmdaki arkadaþýmý da götürebilirim. Pilot gayet rahattý sanki sürekli olarak bunu yapýyormuþ gibiydi. Kokpite bizi telefon numaralarýmýzý istemek için çaðýrdý bence. Amacý daha sonra görüþmek olabilir. Çünkü model olduðumuzu anladý.”
KOKPÝTE GÝRMEK YASAK
Sivil havacýlýk kurallarýna göre uçuþ sýrasýnda görevli uçuþ ekibi dýþýnda kokpite kimse alýnmýyor. Uzmanlar olayýn üzerinden 7 aydan fazla süre geçtiði, ’CVR’ olarak adlandýrýlan kokpitteki sesleri alan cihazýn kayýtlarýnýn uzun süre geçmesi nedeniyle silindiðine dikkat çekti.
(Aslý ELAL / VATAN)

Teþekkur:
Beðeni: 

Alýntý

Yer imleri