Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 2/2 İlkİlk 12
12 sonuçtan 11 ile 12 arası

Konu: Cübbeli'den damacana yorumu

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı Volkan Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    zekeriya beyaz ve yaşar nuriden daha bilgili olduğu kesin bari onlar gibi bariz şhow yapmıo.
    zekeriya beyazın bir şey bildiği yok bilse de bu işin ehli değil ilahiyat alanı onunla örtüşmüyor.yaşar nuri öztürk ise ilahiyat alanında türkiyenin en entellektüel insanı sayılır.işin mahiyetini yapısını özünü çok iyi bilen biri.hukukçu ilahiyatçı ve felsefeci kimliği var adamın.islamın ne olduğunu ırkçı emevi devletinin elinde islamın nelere maruz kaldığını bugüne kadarki geliş biçimini gerçekten çok iyi biliyor yaw.entellektüel insanların seveni az olur.çünkü entellektüeller konuşunca diğerlerinnin kusurları kabak gibi ortaya çıkar.bu da ben hacıyım hocayım şuyum buyum diyenlerin hoşuna gitmez.hacılıkları hocalıkları zor durumlara düşer.bu nedenle yaşar nuri gibi bu ilimlere derinlemesine vakıf insanlar her zaman eleştirilmişlerdir.köylü memmed ağa bile okuması yazması bile doğrus dürüst yoktur yaşar nuri öztürkü eleştirir.çünkü sağında solunda yanında yöresinde kendini hacı hoca şeyholarak tanıtan tabi olunmasını isteyen insanlar mutlaka olur.onlar çeler böyle insanların aklını zaten.islam ne sakal bırakma işi ne de cübbe bol beyaz elbiseler giyme işidir..sıcak çölde araplar cübbe ya beyaz bol elbiseler giyebilirler.bu islamın giyinin dediği bir şey değildir.çok belirgin bir görsellik oluştrulup toplumun böyle gezince vaybe bu hoca galiba diyecekler.şekilselliği bir kenara bırakıp işinözüne mahiyetine bakmak lazım.sonuçta islamda bir hüküm verilirken bir şey hükme bağlanırken bu bir kişinin görüşü ile olan bir şey değildir...islamda hüküm yerine geçecek kararları islam alimleri bir şura ile karara bağlayabilirler ancak..bu kararı yalnız başına ne yaşar nuri verebilir ne de cübbeli ahmet hoca denilen kişi.cübbeli ahmet hoca iyi bir insan olabilir.böyle kişiler o kadar çokki ..hatta kadınlardan da böyle kendini hacı hoca olarak gösterenler çokmuş..tarikata gidiyoruz toplantılara gidiyoruz diyerek kendini hoca olarak gösterenlerin evinde toplanılıyormuş.bu işler islama zararveriyor.kerkes her konuda hüküm verme yetkisini nereden alıyor..siz kimsiniz ya etrafınıza biraz mürid toplayınca kendinizi ne sanıyorsunuz.devlet ve milli eğitim boşluğu doldurmayınca bu sahada insalar böyle yanlış şeylere yöneliyorlar yanlış bilgileniyorlar.böyle şeylere gelmemek lazım.islamı özünden doğru öğrenmek gerekir.diyanet ilahiyat alanındaki tüm yetkili kişileri toplayıp tüm islam ülkelerini de davet edip belki aylar süren çalışmlardan sonra günümüz proplemlerine yorum getirecek onlar hakkında tüm müslümanları bağlayıcı hükümlerin olduğu tefsir kitapları yayınlamaları gerekir.böyle yapılmazsa heryer ben hacıyım ben hocayım gel benim müridim ol diyenlerle dolar insalar da bunlara aldanırlar.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Fatih altaylı düpe düz inkarcı olduğunu sergiledi ALLAH tan korkmuyorum dedi Hocanın ben kötü anlamda anlamak istemiyorum ii niyetle sölenmiş bi söz diye algılıyorum demesine rağmen hayır hiç bi anlamda korkmuyorum dedi Hoca ile dalga geçmiş tiye almış bilemme ne olmuş önemli değil çok ii anladığımız bişey altaylı inkarcı rolünde oynadı ALLAH iman nasib etsin

Sayfa 2/2 İlkİlk 12

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri