Galatasaray'ýn deneyimli savunma oyuncusu Servet Çetin, teknik direktörleri Frank Rijkaard'ýn uygulamaya çalýþtýðý hücuma yönelik sistemin kendilerine uygun olduðunu söyledi. Servet, Radyospor'a verdiði röportajda, takým olarak kaliteli bir kadroya sahip olduklarýný belirterek, þunlarý kaydetti: ''Teknik direktörümüzün farklý bir sistemi var. Bence bize uygun bir sistem. Hücuma yönelik futbol oynuyoruz. Tabii zaman zaman rakiplere pozisyonlar veriyoruz ama gol bölgelerinde daha çok pozisyon yakalýyoruz. Bu daha önemli. Tabii bu sistemde farklý galibiyetler elde edebiliriz ama gol de yiyebiliriz, bunu da belirtmekte fayda var. Arkadaþlarýmýzýn hücumda gösterdiði performansa katký saðlamak için biraz daha fazla mücadele etmeliyiz.''
-''RÝJKAARD, ÖLÜ TOP ÇALIÞMASI YAPTIRIYOR''-
Servet Çetin, takýmlarýnda savunma oyuncularýnýn da hücuma destek verdiðini ifade ederek, þunlarý söyledi: ''Teknik direktörümüz Rijkaard, her antrenman sonunda ölü top çalýþmasý yaptýrýyor. Dikkat ederseniz hemen hemen her maçta ölü toptan bir golümüz var. Bu sezon bence takým olarak ölü toplardan çok gol bulacaðýz. Ben de gole ihtiyacýmýz olduðu dakikalarda ileriye daha fazla çýkýyorum, takýma daha çok katký saðlayabilmek için. Geride kalýp, rahat oynayabilirim ama takýma azami katkýyý saðlamak istediðim için ileriye de çýkýyorum. Bu durumdan hiç þikayetçi deðilim.''
-''ÜLKEMÝZDE NE YAPARSANIZ YAPIN ELEÞTÝRÝLÝRSÝNÝZ''-
Geçen sezon savunmada çok sýkýntý yaþadýklarýný ifade eden Servet, ''Yeri geldi Kewell stoper oynamak zorunda kaldý. Ama bu sezon defansta sýkýntý yaþayacaðýmýzý sanmýyorum. Bu sezon en verimli bölgemiz savunma olacak. Kalecimiz Leo Franco da çok sýcak kanlý, çok uyumlu. Çok kaliteli bir kaleci'' dedi.
Türkiye'de savunma oyuncularýnýn çok eleþtirildiðini kaydeden tecrübeli futbolcu, sözlerini þöyle sürdürdü: ''Çok iyi futbol oynasak da eleþtirileceðimizi biliyoruz. Biz alýþtýk bunlara. Takýmýmýzda defans bölgesinde çok kaliteli futbolcular var. Gökhan Zan, Emre Aþýk, Emre Güngör, Semih, Murat var. Rijkaard bütün arkadaþlarýmýza þans tanýyor. Ben de istisnasýz hepsinin iyi oynadýðýný düþünüyorum. Ama ülkemizde eleþtiri dozu çok yüksek. Defanstaki arkadaþlarýmýzýn topu oyuna iyi sokamadýðý iddia ediliyor. Bugün en iyi defans oyuncularý olarak John Terry, Ferdinand gösteriliyor. Onlar bizden daha mý iyi topu oyuna sokuyorlar? Sadece bizim ülkemizde böyle eleþtiriler yapýlýyor. En iyi olarak gösterilen futbolcularýn bizler kadar hücuma katký saðladýðýný düþünmüyorum. Ama bizim ülkemizde ne yaparsanýz yapýn eleþtirilirsiniz.''
-''TAKIMDAKÝ ARKADAÞLIK ORTAMI ÇOK ÝYÝ''-
Servet Çetin, takýmlarýndaki arkadaþlýk ortamýnýn çok iyi olduðunu ve yeni gelen futbolcularýn da çabuk uyum saðladýðýný anlattý.
Milli futbolcu, þunlarý kaydetti: ''Sanki yýllardýr burada oynuyormuþ gibi hissediyorlar. Ben de ilk geldiðim sezon hiç yabancýlýk yaþamadým. Baþýmýzda teknik direktör olmasa bile arkadaþlýk ortamý, takým ruhu devam eder. Bu, Galatasaray'ýn yapýsýndan kaynaklanan bir özellik. Þu an þampiyonluk yarýþýnda öndeyiz demek doðru olmaz. Çok erken. Sezon içerisinde þartlar çok deðiþir. Özellikle sakatlýk sorunu yaþamazsak baþarýmýz sezon sonuna kadar devam eder.''
Teknik direktör Rijkaard'ýn takýmdaki bütün futbolculara görev verdiðini söyleyen Servet, ''Bir takýmda çok yýldýzýn olmasý bence sorun oluþturmaz. Önemli olan herkesin iþini doðru yapmasý. Galatasaray'da Elano, Keita, Kewell, Arda gibi kaliteli futbolculara ihtiyaç var. Zaten Rijkaard, herkese görev veriyor. Dolayýsýyla olasý sorunlar kolayca çözebilecektir. Bence çok sayýda yýldýz oyuncuya sahip olmamýz avantaj. Bu arkadaþlarýmýz takým için çok iyi mücadele ediyorlar ve gerideki arkadaþlarýmýzý ateþliyorlar'' diye konuþtu. Servet, sarý-kýrmýzýlý taraftarlarý mutlu etmek için mücadele ettiklerini dile getirerek, ''Geçen sene kötü bir sezon geçirdik. Ama bu sezon þampiyonlukla birlikte UEFA Avrupa Ligi'nde elde edeceðimiz baþarýyla onlarýn gönlünü almak istiyoruz'' dedi.

-''MARSILYA'YA GÝDEMEDÝM DÝYE ÜZÜLMEDÝM''-
Servet Çetin, kendisini isteyen Fransa'nýn Olympigue Marsilya takýmýna transferinin gerçekleþmediði için üzüntü yaþamadýðýný belirterek, ''Bunda da hayýr vardýr diye düþündüm. Belki gitsem benim için kötü olacaktý. Üstelik Galatasaray'da çok mutlu olduðumu her fýrsatta belirtiyorum. Sadece Þampiyonlar Ligi'nde oynamak ve kulübüme para kazandýrmak amacýyla gitmek istemiþtim. Çok da iyi bir para vermiþlerdi. Kulübüm de kabul etti. Zaten çok düþük fiyatlara gitme niyetim yoktu'' þeklinde konuþtu.

18.08.2009
Kaynak : AA