REKLAM

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0

Sonuçlar: Kürt Açılımı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

Katılımcı sayısı
801. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
  • Söz Konusu Açılım Yapılmalı

207 25.84%
  • Söz Konusu Açılım Yapılmamalı

542 67.67%
  • Kararsızım

52 6.49%
Sayfa 16/34 İlkİlk ... 67891011121314151617181920212223242526 ... SonSon
345 sonuçtan 151 ile 160 arası

Konu: Kürt Açılımı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı erdal05 Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    sen heralde ülkemizi güllük gülüstanlık sanıyosun arkadaşım...ve belliki tuzun felan da kuru senin...
    bu ülkede tabiki türban sorunu...alevi sorunu...kürt sorunu..azınlıklar sorunu...ermeni sorunu var...
    niye olmasın ki...biz devlet olarak halkımızla çok mu barışık yaşıyoruz yani...
    istiklal mahkemelerini kurup orda masum canları asan...ezanı türkçeye çeviren...darbeleri yapan...28 şubat utancını bu millete yaşatanlar...gavurlarmıydı..
    öz be öz türklerdi......hani şu "kanı asil" olan türklerden...
    hani mesela benim türklüğümü beğenmeyen türklerden......
    bak bu hükümete kadar sorunlar yumağı büyüdükçe büyüdü..ve hiç bir geçmiş hükümet bundan rahatsız olmadı...çünkü bundan rant elde ediyorlardı...çünkü zaten sorun kendileriydi..ergenekon zihniyetiydi...
    ama artık herşey aslına dönecek inşallah ve henüz tanışık olmadığımız..."barış ve huzur" bu topraklara gelecek...
    sizin bunu anlama kapasiteniz olmasa bile........
    Türban açılımı (Birisi çıktı Türban Fürüattır dedi ve bitti)
    kömür açılımı (seçimdeydi seçim bitti ama biz seçim öncesi yaz günü kömür dagıtıldıgına şahit oldukama kömür kalmadı herhalde)
    Alevi açılımı Alevi dedelerine maaaş teklif edildiği halde kabul görmedi oldugu gibi kaldı
    ermeni açılımı (akdamar kilisesini açtık maça gittik Ermeni tarafıda sınır kapınızı açmazsanız maça dahi gelmem dedi sonuç??)
    one munit açılımı(yahudi firmalara mayınlı arazilerin pazarlanması olarak yansıdı)
    beyaz eşya açılımı (Dinimizde sadaka kültürü var denildi ve şu anda canı sadaka vermek istemediğinden oda sonuçsuz bir şekilde bitti)
    azınlıklar açılımı (eh şimdi adalarda görüşülüyor bundan önce adamlar istanbul bogazında amerikan savaş gemisinde ekümeniklik bayragı asarak toplantı yaptılar )
    şimdide Kürt açılımı
    sırf gündem değiştirebilmek ve gündem yararatabilmek için Türkiyeyi bölme parçalanma eşigine getirenleri alkışlamak lazım
    anlayış kapasitesi yüksek bey
    sen sadece anlayış kapasitem var diye komplekslerini kusuyorsun
    üstelik Milleti balık hafızalı sanıp kendi hafızanızla karıştırıyorsunuz
    mesela yüksek anlayış kapasitenizle
    işsizlik açılımının ne zaman olacagınıda söylermisin
    hıı gerçi dünyada kriz var
    benim işsizliğim fakirliğim ekonomik krize dayanıyorda
    açılım söz konusu oldugu zaman oturdugu bölgeye göre neden işsizlik fakirlik oluyor?
    mesela daha ramazan bayramımı diyecegiz şeker bayramı
    akp mi diyecegiz ak partimi
    kurbanmı kesecegiz yoksa yerine yardım parasımı verecegiz
    kriz teyetmi geçti yoksa teyet geçerken dokundumu
    rasmussen biizmkilerinde destegiyle nato sekreteri oldugunda Müslümanlardan özür dileyecek yardımcısı Türk olacak bayagı büyük başarı olarak lansedilmişti
    bayagıda gündem oluşturmuştu
    tuzumun kuruluguna gelince Allahtan dilerim benim bulundugum durumda ol

Kullanıcı Bilgi Menüsü

veysel kardeş sen beni yanlıış anlamışsın seninle fikrimde gönlümde aynı benim mesajımı anlayan anladı uçkuruşa kaznılmadı bu memleket ama alayarak mazlumu oynuyarak kazandıklarını düşünenler yarın ellerinde hiçbirşey kalmadıkları zaman hep kan gözyaşlarını gördükleri zaman bakalım ne diyecekler hergün ırakta patlamalar yaşanıyor neden amerika cekildi diye nerede sunni ve şiilerin yaşadığı bölgelerde yani onlara kürtler lazım neden kürtler bazı arkadaşları kırmamak için susuyorum yarın cumhur ve başbakan sayesinde ülkemdede yaşanaçaklar aynı neden apoyu tutuklayan yargılayan hergez ergenekondan içeride bakın adamlar hesapı ne zaman yapmış akın gelmesiyle ilgili Turgut Özakman ustanın Atatürk Kronolojisi kitabının 93. sayfasında yer alan bir rapora göre;
    1919'da Türkiye'de nasıl bir yönetim gelmesi gerektiğini tasarlayan İngilizlerin, rapor yazma yetkisindeki tercümanı A. Ryan bakın ne diyor:
    'Amacımız bölmek ve hükmetmek olmalıdir. Biz gercek ideali DİN'miş gibi davranacak, çıkarcı bir grubu idareci olarak takdim etmeye çalışacağız.'

Çok AKP tarifi duydum, bundan güzelini okumadım!

Mustafa Balbay

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı toycan Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    veysel kardeş sen beni yanlıış anlamışsın seninle fikrimde gönlümde aynı benim mesajımı anlayan anladı uçkuruşa kaznılmadı bu memleket ama alayarak mazlumu oynuyarak kazandıklarını düşünenler yarın ellerinde hiçbirşey kalmadıkları zaman hep kan gözyaşlarını gördükleri zaman bakalım ne diyecekler hergün ırakta patlamalar yaşanıyor neden amerika cekildi diye nerede sunni ve şiilerin yaşadığı bölgelerde yani onlara kürtler lazım neden kürtler bazı arkadaşları kırmamak için susuyorum yarın cumhur ve başbakan sayesinde ülkemdede yaşanaçaklar aynı neden apoyu tutuklayan yargılayan hergez ergenekondan içeride bakın adamlar hesapı ne zaman yapmış akın gelmesiyle ilgili Turgut Özakman ustanın Atatürk Kronolojisi kitabının 93. sayfasında yer alan bir rapora göre;
    1919'da Türkiye'de nasıl bir yönetim gelmesi gerektiğini tasarlayan İngilizlerin, rapor yazma yetkisindeki tercümanı A. Ryan bakın ne diyor:
    'Amacımız bölmek ve hükmetmek olmalıdir. Biz gercek ideali DİN'miş gibi davranacak, çıkarcı bir grubu idareci olarak takdim etmeye çalışacağız.'

Mustafa Balbay
    sen şu atasözünü duymuşmuydun arkadaşım...
    mutlaka duymuşundur..çünkü bu atasözü bizzat sana yazılmış..."kılavuzu turgut özarkman ve mustafa balbay olanın burnu b..k'tan...
    zihni kirlilikten...
    bakış açısı komplo teorilerinden...
    yeri ..ergenekon terör örgütüne bağlı diye hapisten.......... kurtulmaz....)
    az da ...bırak ülkeni yönetenleri...ülkende yaşayan halklara saygılı ol...

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Standart selam

Alıntı toycan Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.

Mustafa Balbay
    toycan abi sonda yazdıkların için cevap veremiyorum çünkü bilmediğim bir yazı veya bilgi hakkında yorum yapmam hem saçma hemde diğer arkadaşlarıma saygısızlık olur lakin diğer konularda katılıyorum sana!:45:

Kullanıcı Bilgi Menüsü

zavallılık bu 'Tanri, iradesini hakim kilmak için yeryüzündeki iyi insanlari kullanir.
    Yeryüzündeki kötü insanlar ise kendi iradelerini hakim kilmak için Allah'i kullanirlar. '
    bunlar zavallılar bunlar üretmeden sadece rant yani varını yoğunu satmakla olan zavallılar
    Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını aramayı alışkanlık haline getirmiş milletler; evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar."M.Kemal

ATATÜRK
    bakaın hatırlatalım sizigidi sizi diyen hocalarını bile niye affetti cumhur neyse

Kullanıcı Bilgi Menüsü

kesinlikle karşıyım.bu kadar şehit boşunamı verildi.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

merhaba arkadaşlar
    şimdiye kadarki yorumları okudum ve site yönetimine böyle bir anket düzenlediği için teşekkür ederim en azından insanlar bir nebzede olsa düşüncelerini dile getirmiş KÜRT AÇILIM konusu can alıcı bir konu bana göre olumlu düşünceler olmakla birlikte çok olumsuz düşünce de var bunlar gazel okuyanlar kan kusanlar vs konu hakında kesin bilgi sahibi olmayıp konuşmak için konuşanlar gibi adlandırılabilinir
    şimdi eyri oturup doğru konuşalım nedir mesele dün e kadar kart kurt dediğimiz dilini kültürünü hatta varliğını dahi yasakladığımız her türden asimilasyon ile yedi dereden su getirerek inkar ettiğimiz kürt halkının gelişen dünya koşulları ve verilen mücadele neticesinde varılıklarının dillerinin kültürlerinin halk olmalarının farkına varmaları meselesi
    vay senmisin sen nasıl hak istersin ben istersem veririm istemesem vermem gibi çağın gerisinde kalmış kafatasçı zihniyet ile demokratik açılımı barışı akan kanın durmasını isteyen güçlerin mücadelesi aslında konuyu daha geniş bir şekilde isimlendirebiliriz ama fazla zaman almamak adına isimlendirmeyi burda kesiyorum
    şimdi gelinen sürece bakalım
    koçgiri dersim şeh sait ve diğer kürt isyanlarını anlatmıyacağım veya kurtuluş savaşını cumhuriyetin kuruluşu çanakaleyi kıbrısı vs anlatmıyacağım
    sadece anımsatmak anlamında bir kaç başlık verdim
    kurtuluş savaşında kürtler türk kardeşleri ile çanakale de kürtler türk kardeşleri ile kıbrısta kürtler türk kardeşleri ile şehit oldu öldü öldürdü sanırım bunda hemfiriz
    şimdi de kürtlere türk kardeşlerin yaptığını kısaca bir geçmişten örnek ve günümüzden örnek vereyim
    geçmişten örnek dersimde Sait Rıza 67 yaşında oğlu 23 yaşında o dönem 65 yaşından büyük kişiler ve 25 yaşından küçük kişiler idam edilmezdi ancak reisi cumhurun dersimi ziyaretinden bir gün önce istiklal mahkemesi bir günde 67 yaşındaki adamın yaşını 65 yaptı 23 yaşındaki gencin de yaşını 25 yapıp idam ediyor kanıt TBMM kayıtları istiklal mahkemesi kayıtları basın yayın organları
    yakın geçmişten bir örnek
    resmi kayıtlar 40 bin kürt türk insanın 1984 ten günümüze kadar öldüğü yaklaşık 10 bin köyün boşaltılması(yakılıp yıkılan köyler ) kanıt mı diyorsunuz arkadaşlar her türk kardeşimin mutlaka yaşadığı yerde bu kirli şavaştan kaçıp oralara yerleşen bir kürt vardır işte onlara sorun canlı kanıt
    şimdi bu KÜRT AÇILIMIna destek vermeyip yarın ölecek yeni 40 binlere onaymı verelim
    meseleye olumsuz bakan arkadaşlar kusura bakmayın bir kürt olarak yeni ölümlere bu türk olur kürt olur hiç fark etmez onay vermem mümkün değil insanım diyen kimse de ölümlere onay vermez veremez diye düşünüyorum bu konuda çaba gösten kim olursa olsun bana göre eli öpülecek kişi olur
    Allah etmesin yarın ben veya ailemden biri siz veya ailenizden biri hayatını kayıb edebilir neden bu olsun neden empati yapmıyoruz ve bir an için kendinizi kürtlerin yerine koymiyorsunuz kısaca tüm varlığı ile haları inkar edilen bir halk ne yapar?
    bakın arkadaşlar hangi başbakan bakan general subay hatta assubayın oğlu kürt bölgesinde askerlik yapıyor bana bunun ispatını yapamasınız çok olsa iki elin değil bir elin parmağını geçmez ölen vatan milet sakarya edebyatı yapanların çocukları değil biz garibanlardır onlar gelsin paralar rant sağlayalımmangırlar cuka deyip bizi bir birimize düşürenlerdir sadece ERGENEKONA baksak neler döndüğünü görürüz basın bunu hergün yazıyor
    bu nedenle diyorumki hepimiz yapılan operasyonlara karşı demokratik tepkimizi gösterelim
    süreci destekliyelim
    süreci baltalamaya ve rant elde etmeye çalışanlara pirim vermeyelim
    ve barışın oluşması için atılacak adımların başında devletin büyüklüğünü göstermesi için
    GENEL AF ilan edilmeli
    bana göre sonuna kadar süreç desteklenmeli
    eyri oturup doğru konşalım aslında çok yazmam gerek ancak kısaca bu kadar ile yetineceğim
    saygı ve sevgilerimle

Kullanıcı Bilgi Menüsü

hükümetin daha açıklamadığı bir demokrası paketi hakkında o kadar ön yargılı davranıyoruzki bunu anlamak mümkün değil. ortada olmayan bir konuyu her kez kafasına göre yorumlayıp yargılıyor. hükümet sivil toplum kuruluşları ile iş dünyasi ile askerler ile akedemisyenler ile gazeteciler ile aklınıza gelen bütün toplum kuruluşları ile bir yol haritası çizmeye uğraşıyor. bizler ise ne yapıyoruz ön yargılar ile birbirimizi yiyip duruyoruz.
    baştan hükümet konuyu görüşür bir yol haritası ortaya çıkarır ve büyük millet meclisine konuyu görüşmek üzere getirir ondan sonra ker kez beğenmediği tarafı varsa eleştirir yanlış olan taraflarını dile getirir.
    bence her konuda olduğu gibi, yaratılan hayali fikirlerle birbirimizi kırmıyalım.
    ben bu açılımı destekliyorum eğer böyle bir sorun olmasaydı bunca vatan evladı şehit olmazdı.
    bu konunun 30 senedir yapılan askeri mücadele ve askeri tedbirler ile çözülemediği de ortada,
    çözülseydi şimdiye kadar onca mücadeleye karşın çözülürdü. demekki yöntemde bir hata var.
    hepinize saygılar.
    Konu conker tarafından (21-08-2009 Saat 22:21 ) değiştirilmiştir.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Arkadaşlar son kes uyarıyorum sadece kendi yorumlarınızı yazın herhangi bir kaynaktan alıp buraya yapıştırmayın aksi takdirde diger sildiklerim gibi onlarda gidecektir..

Hayırlı Ramazanlar

Kullanıcı Bilgi Menüsü

sayın Hçakır kardeşim
    Buraya bir konu ve anket açıyorsun sonra o ankete yapılan yorumlardan rahatsız oluyorsun ve tutturmuş kendi yorumunu yap vs vs vs.
    Bu açılımı yapan şahsımuhteremler acaba kendi düşencelerinimi ortaya koyuyorlar hiç sanmıyorum.
    madem bir konu açtın ve bu konu ülkenin geleceğini yakından ilgilendiriyor millet adab içinde düşüncelerini söylesin bir yerlerden alıntı yapsın öyle de söylesin neden rahatsız oluyorsun anlamış değilim.
    Konu ile ilgili hanginizin öz ve öz düşüncesi var sorarım size bir çoğumuz sağdan soldan duyduklarımızı yorumluyor iyimi olacak kötümü olacak onu tartışıyoruz iyide be kardeşim sen neden rahatsız oluyorsun madem rahatsız olacaksın neden konu ve anket açıyorsun ne var küfürmü var hakaretmi var yazılanlarda söylermisin bana.
    Kal sağlıcakla.
    j.bnb:Ercan Akman

Sayfa 16/34 İlkİlk ... 67891011121314151617181920212223242526 ... SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri