REKLAM

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0

Sonuçlar: Kürt Açılımı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

Katılımcı sayısı
801. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
  • Söz Konusu Açılım Yapılmalı

207 25.84%
  • Söz Konusu Açılım Yapılmamalı

542 67.67%
  • Kararsızım

52 6.49%
Sayfa 29/35 İlkİlk ... 41920212223242526272829303132333435 SonSon
345 sonuçtan 281 ile 290 arası

Konu: Kürt Açılımı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Bu forumda şu ana kadar 202 kişi açılıma evet demiş?
    neden acaba arkadaşların etnik kökenleri yüzünden olabilirmi?
    Hiç aklınıza bu açılımı yaratan olamayan sorunu varmış gibi lanse aden partinin millet vekilleri ile ilgili araştırma yapmak ve onların etnik kökenlerini öğrenmek geldimi?
    benim geldi ve o araştırmayı yaptım ama ne yazıkki buraya koyamıyorum ilgili arkadaş zırt pırt siliyor.
    neyse merak edenler araştırsın bu kürk açılımı olayı neden bu parti için bu kadar önemli görsün...
    Ne Mutlu Türküm Diyene.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı dragons Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Avrupada Her Hakkınız Var littleboy Yanlıs Bilgilendirme İnsanları.Türkiye de Ne Yasaksa Dünyanın Hemen Heryerinde Serbest.Türkçe Okul Aç Bakalım Kim Sana Ne Diyecek..Gidin Kuzey Irak a Orda Bile Dil Yasağı Yoktur...Türkmenlerin Kendi Okulları Var Ve Anadilleri Anayasa İle Garanti altında...Başörütüsüne Bakın Ordan Belli Zaten..Başörtüsünü Kullanarak İnsanları Birbirine Kırdıran sistem Aynı Şeyi Kürtlere Linç Uygulayarakta Yaptı..Herkes Kürtleri İstanbul İzmir deki Kürtler Zannediyor.Burdakiler Rahatsa sorun Yok..Burdakilerle 3-5 Kelime Kürtçe Konusan türkler Sorun Olmadıgını Zannediyor.Halbuki Bilmiyorlar Anayasada Hala Yasak Kürtçe.Doguda Güneydoguda Yaşamış olsanız Son 25 Senedir Atıp Tutan Arkadaslardan Bazıları Gördükleri Karşısında emin Olun Dağa Çıkarlardı..Tabi Çözüm Bu Değil Belirtmek İsterim..Çünkü ..Herkes tutturmus Pkk Ha Sunu Yaptı Ha Bunu Yaptı.Yasaklara Yapılanlara Kimse Cevap Vermedi Henüz.Onu Savunan Yok..Peki Ya Devletin 40 Senedir İngilize Uygulamadan Kürde Uyguladıgı Yasaklar İçin Neden Kimse Birşey Demedi..Bumu Kardeşliğiniz...
    Alıntı dragons Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Bak Aslında Kendi Kendinizi Ele Veriyorsunuz..Yok Kürt Kardeşlerim İsimlerini Koyabiliyor Yok Artık Kürtçe Kanalları Var Vs..Peki İngilize Serbest Olan Şey 40 Yıldır Neden Kürtlere Yasaktı.Serbest Bırakmak İçin Pkk nın Gelmesinimi Beklediniz.Bumu Kardeşlik..Atatürk Döneminde Değiştirilmeyen Kürt Köylerinin İsimleri Neden 1960 larda Darbeyle Değiştirildi..O Zamanlar pkk da Yoktu...

Gelin Delikanlı Olsun Herkes Dogruyu Söylemekten Korkmayın..Yıllarca Kürtler Yok Sayıldı Dillerini Kültürlerini Yaymaları Yasaklandı.Bu Yola girenlere Ağır İşkenceler Yapıldı..Pkk lı Olmayan Köy Sırf Kan Davalı diye Korucu Olan Aile Tarafından Katledildi..Katliamda Pkk Çatışması Olarak Açıklandı..Nasılsa Ölende Öldürende Kürttü...Bir Şıvan Perwer Dinlemek 3-5 Yıldan Başlardı..Üstelik Şıvan Perwer Hiçbir Zaman Bir Örgüt Konserine gitmedi Ve Şiddete Destek Vermedi..Size Daha Çok Olay Sıralayabilirim Ama İnsan Artık Aynı Şeyleri Söylemekten,Anlaşılamamaktan Nefret Ediyor Ve Hesap Günü Elbet Hesaplaşırız diye Geçiriyor İçinden..Çünkü O Zaman Hiçbir Dil Resmi Olmayacak Hiçbir Irk Ben Üstünüm Diyemeyecek..Hepsi Boyunlarını Bükük Yaptıkları İşlerin Hesabını Verecek..Başta da Dediğim Gibi Ahmet Altan-Atakürt Makalesini Okuyan Zaten İşin Boyutlarını Anlar..!!
    Türklere yapılan yol su elektrik Kürtlere yapılmıyormu?Türkler öğretmen hukukçu imam memur doktor olabiliyorda Kürtler olamıyormu?Türkler muhtar belediye başkanı başbakan cumhurbaşkanı olabiliyorda Kürtler muhtar başkan belediye başkanı başbakan cumhurbaşkanı olamıyormu?İngilizceye gelince istesende istemesende birçok ülke bu dili kullanıyor uluslararası dil bak senin nick in bile ingilizce sen müslümanlıktan hesap gününden bahsediyorsun sen dağa çıkmakla ne hesabı vereceksin haksız yere adam öldürmek dinimizin yasakladığı en büyük günahlardan olduğunu herkes biliyor.Dinimizin belirtmiş olduğu bir insanı haksız yere öldürmenin tüm inlısanlığı öldürmüş kadar günah olduğunu herkes biliyor.Dil konusuna gelince sana evinde yada dışarıda arkadaşlarınla başkasına zarar vermeden Kürtçe konuşmanı yasaklayanmı var?Herkesin birbirini anlayabilmesi için tabiki ortak bir dil olması gerek burası Türkiye Cumhuriyeti bu da Türkçe olmalıdır.Sen Iraktan bahsetmişsin yok Türkmenler Türkçe eğitim alıyormuş.Irak ta ne huzur var ne sukunet hemen hemen hergün bir patlama bir olay kimse birbirini anlamıyor birlik yok bu mu özgürlük orası bir Arap ülkesi keşke herkes Arapça konuşsada orada huzur olsa onlar bizim din kardeşlerimiz.Herkese saygılar
    Konu fatihhh_56 tarafından (30-08-2009 Saat 02:17 ) değiştirilmiştir.

Users Awaiting Email

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Bölücübaşı aponun meclisteki uşakları her fırsatta sözümona kürdistan dan bahsederken,leş kargaları gibi yönetimin zaafiyetini kollarken,ne demekse kürt açılımı adı altında diyalog içine girmek,gaflet dalalet ve hiyanetin ta kendisidir.Vatan hainliğinin danıskasıdır.Bütün bu hainlikler karşısında gerek muhalefet ,gerek kendisini cumhuriyetin teminatı görenler, gerekse halk olarak sesini çıkartmaktan aciz olanlar da bir o kadar kör ,bir o kadar gaflet uykusundadır.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı edenur Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    bu ülkede lazı var çerkezi var yarın bir gün onlarda açılım isteseler dağa çıksalar ne olacak. Bu ülkede kürtlere bişimi verilmedi yoksa önlerimi kesildi kürt olan sanatçı var kürt olan iş adamı var e bunlar doktor da gönderildi öğretmende baraj yapılmak istendi onu istemediler.

Geçen gün bedaş yetkililerini sopayla kovaladılar. Neymiş kaçak elektiriği kesemezlermiş bu ülkede sanki tek onlar var tarım işi yapan diğer bölgelerdeki insanlar neyse parasını verip elektiriği kullanıolar ben evimde ne kadar elektirik kullanıosam parasını verıom.

Bu ülkede o kadar şehit verildi. Sonra diolar başımızda ağa var ne derse yapmak zorundayız bizi tehdit ediolar bizim evlatlarımız bile bile ölüme gittiler korkmadan sizde korkmasaydınız o kadar korkuyorsanız bu ülkede korkaklara yer yok gidin başka yere.

Kürt açılımı die bişi yok resmen bu ül***i bölmek istiolar sanki bu ülkede sadece kürtler var. Hiç boşa kürek sallamasınlar bu ülkenini ismi belli türkiye cumhuriyeti beğenmeyen çeker gider.
    bu ülke herkesin. Senin bu tavrın var olan acının devam etmesinden başka bir şeye yaramaz. Bu ül***i kardeşlerinle yaşadığın bir eve benzet. Kardeşlerinle aranda sorun çıktığı zaman kardeşlerini evden mi kovarsın sen ki bu ülkenin bir kısım vatandaşına beğenmiyorsan git diyorsun?

Kullanıcı Bilgi Menüsü

A29

Alıntı cemiltas Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    bu ülke herkesin. Senin bu tavrın var olan acının devam etmesinden başka bir şeye yaramaz. Bu ül***i kardeşlerinle yaşadığın bir eve benzet. Kardeşlerinle aranda sorun çıktığı zaman kardeşlerini evden mi kovarsın sen ki bu ülkenin bir kısım vatandaşına beğenmiyorsan git diyorsun?
    konuyu saptırmayın derim, ama medem aileden örnek verildi, şimdi sorayım o zaman, eğerki 5 kişilik kardeşler arasında 1 veya 2 si (dış çevrenin gaza getirmesiyle) bazı aile içi konuları bahane ederek ederek ana baba sözü dinlemiyor, hatta onlara güç kullanmaya yelteniyorsa diğer kardeşler hehalde seyretmeyecekler değilmi, elbette o zaman aile toplanacak, konuşulacak ve denecek ki bizim evin şartları ancak buna elveriyor, ancak bu kadarını yapabiliyoruz, ya asiliğe son verin yada evi terk edin demez mi (tam olarak buna yakın bir durumda) o asi "kardeşler" ya evin düzenine uyar ya bilmemne olup giderler

ayrıcada biz Türklerin tavrı eleştiriliyor da gnydğnun tavrı niye eleştirilemiyor anlayamadım... pkk vede saz ekibini (yüksek oy oranları ile) destekleyen onlar, 30bin kişinin katili-vatan haininin posteri elinde destekleyenler onlar, kendi devletinin (kabul etmesede sindiremesede) güvenlik güçlerine taşlar sopalar, silahlarla saldıranlar yine onlar vs.vs. bu tavırları yokmu sayacağız, sonra elimizi versek kolumuzu kurtartıramayız,

NOT:BU BİR GENELLEME OLUP TEK BAYRAK, TEK DEVLET, TEK (resmi)DİLİ KABUL EDEN KÜRT KARDEŞLERİMİ BAĞLAMAZ ...
    Konu alternatif26 tarafından (30-08-2009 Saat 16:00 ) değiştirilmiştir.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı alternatif26 Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    konuyu saptırmayın derim, ama medem aileden örnek verildi, şimdi sorayım o zaman, eğerki 5 kişilik kardeşler arasında 1 veya 2 si (dış çevrenin gaza getirmesiyle) bazı aile içi konuları bahane ederek ederek ana baba sözü dinlemiyor, hatta onlara güç kullanmaya yelteniyorsa diğer kardeşler hehalde seyretmeyecekler değilmi, elbette o zaman aile toplanacak, konuşulacak ve denecek ki bizim evin şartları ancak buna elveriyor, ancak bu kadarını yapabiliyoruz, ya asiliğe son verin yada evi terk edin demez mi (tam olarak buna yakın bir durumda) o asi "kardeşler" ya evin düzenine uyar ya bilmemne olup giderler

ayrıcada biz Türklerin tavrı eleştiriliyor da gnydğnun tavrı niye eleştirilemiyor anlayamadım... pkk vede saz ekibini (yüksek oy oranları ile) destekleyen onlar, 30bin kişinin katili-vatan haininin posteri elinde destekleyenler onlar, kendi devletinin (kabul etmesede sindiremesede) güvenlik güçlerine taşlar sopalar, silahlarla saldıranlar yine onlar vs.vs. bu tavırları yokmu sayacağız, sonra elimizi versek kolumuzu kurtartıramayız,

NOT:BU BİR GENELLEME OLUP TEK BAYRAK, TEK DEVLET, TEK (resmi)DİLİ KABUL EDEN KÜRT KARDEŞLERİMİ BAĞLAMAZ ...
    Öncelikle dağdakiler adına değil, bölge adına örnek verdim. Senin dediğin gibi ben de evdeki düzenin sağlanmasını kastediyorum. Bir evdeki düzen herkesin şartlarını dikkate alarak sağlanabilir. Sen ise evdeki uyumsuz dediğin arkadaşlarına kendi şartlarını dayatıyorsun. Bunlara uymazsan kan dökülür diyorsun. Nitekim de dökülmektedir. Her iki taraf da büyük acılar çekmektedir. Bu acıya son vermek evdeki kardeşlerin tümünün haklarını dikkate alıp buna uygun bir düzen kurmaktır. Ben daha güçlüyüm benim dediğim olacak dersen ozaman son yirmibeş yıldır olan olmaktadır. Bu ise hem Kürt hem de Türk ve Türkiye'de yaşayan tüm halka büyük acılar yaşatmaktadır. En doğrusunu ben şöyle uyguladım: Gerçek yaşamımda ben kendim bir Arap olarak bir Türk bayanla evlendim. Çocuklarımdan birine Türk ve birine de Kürt isim verdim. Üçüncüye niyetlenseydik ona da Arap ismi verecektim. Ama üçüncü çocuk yapmadık. Bu da Arap olarak benim fedakarlığım olsun dedim. Yani ailede Türkiye gerçeği gibi herkesin hakları kullanılmaktadır. Eğer çözüm olacaksa, isteniyorsa...
    NOT: Kendim Arap kökenliyim. Kendime Türk değil Türkiyeli diyorum. Kürtler adına bu yorumu yapmıyorum. Bölgede acılar yaşayan bir vatandaş olarak konuşuyorum.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı fatihhh_56 Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Türklere yapılan yol su elektrik Kürtlere yapılmıyormu?Türkler öğretmen hukukçu imam memur doktor olabiliyorda Kürtler olamıyormu?Türkler muhtar belediye başkanı başbakan cumhurbaşkanı olabiliyorda Kürtler muhtar başkan belediye başkanı başbakan cumhurbaşkanı olamıyormu?İngilizceye gelince istesende istemesende birçok ülke bu dili kullanıyor uluslararası dil bak senin nick in bile ingilizce sen müslümanlıktan hesap gününden bahsediyorsun sen dağa çıkmakla ne hesabı vereceksin haksız yere adam öldürmek dinimizin yasakladığı en büyük günahlardan olduğunu herkes biliyor.Dinimizin belirtmiş olduğu bir insanı haksız yere öldürmenin tüm inlısanlığı öldürmüş kadar günah olduğunu herkes biliyor.Dil konusuna gelince sana evinde yada dışarıda arkadaşlarınla başkasına zarar vermeden Kürtçe konuşmanı yasaklayanmı var?Herkesin birbirini anlayabilmesi için tabiki ortak bir dil olması gerek burası Türkiye Cumhuriyeti bu da Türkçe olmalıdır.Sen Iraktan bahsetmişsin yok Türkmenler Türkçe eğitim alıyormuş.Irak ta ne huzur var ne sukunet hemen hemen hergün bir patlama bir olay kimse birbirini anlamıyor birlik yok bu mu özgürlük orası bir Arap ülkesi keşke herkes Arapça konuşsada orada huzur olsa onlar bizim din kardeşlerimiz.Herkese saygılar

Users Awaiting Email

Kullanıcı Bilgi Menüsü

sn cemiltaş burda aileyi karıştırma. ailede kimse kardeşii silahla vurmaz yol kesip soymaz tecavüz etmez.

burdaki olay şu Türkiye Cumhuriyeti ni ve bayrağını kabul edenler bu ülkede her haktan yararlanıo ama bu devleti istemeyen ellerinde kürdistan die bir paçavra ile bu ül***e ihanet edenlere bu ülkede yer yok. Bu ülkenın adına tc diye hitap eden başbakanımıza başbakanınız dien ayrımcıların cehennemın dibine kadar yolları var orası bile haram ya neyse.

anlamadığım nokta PKK kürtlerin evlerine girio çocuklarını alıo afedersenız kızlarını karılarını kaçırıolar çıt ses yok herşey normal gibi. Askere haber vermek yok polise başvurmak yok Ama asker köye geldiği zaman çeşitli yollarla PKK ya asker köyde die haber verilio yada pusu kurmak için her türlü iletişim sağlanıo. Yada askere polise karşı eylem dendimi canavar kesılıo 7 den 70 e çoluğu çocuğu genci yaşlısı elinde taş ve sopalarla üzerlerine yürüyolar.

Peki bu kürt halkı bu kadar müzdarip bu kadar hiç bir şeyden faydalanamıo ama gidipte DTP ye bilerek oy veriolar sonrada gelip biz hor görülüoz diyolar. DTP li millet vekillleri her konuşmlaraın bebek katilini liderleri PKK nın emirlerinde olduklarını dile getiriolar. Siz bu PKK kendınız kendı başınıza getirionuz Sonra açılım için hoşgörü beklionuz valla çok beklersiniz.

Baş kaldıran kürt kardeşler yokmu var onlarda zaten başkaldıkları için gayette rahat yaşıolar. DTP ve PKK ya destek vermeyen kürt kardeşler üzerlerine alınmasın. Ayrıca burası Türkiye Cumhüriyeti Kimliğinde başka bir uyruk görmek isteyen bu ülkenın sınırlarını dışına.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

A29

Alıntı cemiltas Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Öncelikle dağdakiler adına değil, bölge adına örnek verdim. Senin dediğin gibi ben de evdeki düzenin sağlanmasını kastediyorum. Bir evdeki düzen herkesin şartlarını dikkate alarak sağlanabilir. Sen ise evdeki uyumsuz dediğin arkadaşlarına kendi şartlarını dayatıyorsun. Bunlara uymazsan kan dökülür diyorsun. Nitekim de dökülmektedir. Her iki taraf da büyük acılar çekmektedir. Bu acıya son vermek evdeki kardeşlerin tümünün haklarını dikkate alıp buna uygun bir düzen kurmaktır. Ben daha güçlüyüm benim dediğim olacak dersen ozaman son yirmibeş yıldır olan olmaktadır. Bu ise hem Kürt hem de Türk ve Türkiye'de yaşayan tüm halka büyük acılar yaşatmaktadır. En doğrusunu ben şöyle uyguladım: Gerçek yaşamımda ben kendim bir Arap olarak bir Türk bayanla evlendim. Çocuklarımdan birine Türk ve birine de Kürt isim verdim. Üçüncüye niyetlenseydik ona da Arap ismi verecektim. Ama üçüncü çocuk yapmadık. Bu da Arap olarak benim fedakarlığım olsun dedim. Yani ailede Türkiye gerçeği gibi herkesin hakları kullanılmaktadır. Eğer çözüm olacaksa, isteniyorsa...
    NOT: Kendim Arap kökenliyim. Kendime Türk değil Türkiyeli diyorum. Kürtler adına bu yorumu yapmıyorum. Bölgede acılar yaşayan bir vatandaş olarak konuşuyorum.

o zaman öncelikle şunu bir öğren kötüleri desteklemek, o kötülüğü yapmış olmak gibidir, hatta susmaları bile bir şekilde onaylamadır... bölgedeki pkk ve saz ekibinin (hadep dep herneyse) aldığı oylar (bilerek istiyerek) pkk ya destektir vede bu oran %60-70 lerdedir, kardeş dediğin bu tip çapaçulları destektlemez, eğerki bir arada barış içinde yaşamak isteniyorsa...
    ayrıcada hangi etnik kökenden olursan ol TÜRKİYE sınırları içinde tek bayrak tek tevlet vede tek (resmi)dil vardır, hiçkimse ayrıcalık istemesin

gerisi boş gerisi hikaye...

Kullanıcı Bilgi Menüsü

A29

Alıntı edenur Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    sn cemiltaş burda aileyi karıştırma. ailede kimse kardeşii silahla vurmaz yol kesip soymaz tecavüz etmez.

burdaki olay şu Türkiye Cumhuriyeti ni ve bayrağını kabul edenler bu ülkede her haktan yararlanıo ama bu devleti istemeyen ellerinde kürdistan die bir paçavra ile bu ül***e ihanet edenlere bu ülkede yer yok. Bu ülkenın adına tc diye hitap eden başbakanımıza başbakanınız dien ayrımcıların cehennemın dibine kadar yolları var orası bile haram ya neyse.

anlamadığım nokta PKK kürtlerin evlerine girio çocuklarını alıo afedersenız kızlarını karılarını kaçırıolar çıt ses yok herşey normal gibi. Askere haber vermek yok polise başvurmak yok Ama asker köye geldiği zaman çeşitli yollarla PKK ya asker köyde die haber verilio yada pusu kurmak için her türlü iletişim sağlanıo. Yada askere polise karşı eylem dendimi canavar kesılıo 7 den 70 e çoluğu çocuğu genci yaşlısı elinde taş ve sopalarla üzerlerine yürüyolar.

Peki bu kürt halkı bu kadar müzdarip bu kadar hiç bir şeyden faydalanamıo ama gidipte DTP ye bilerek oy veriolar sonrada gelip biz hor görülüoz diyolar. DTP li millet vekillleri her konuşmlaraın bebek katilini liderleri PKK nın emirlerinde olduklarını dile getiriolar. Siz bu PKK kendınız kendı başınıza getirionuz Sonra açılım için hoşgörü beklionuz valla çok beklersiniz.

Baş kaldıran kürt kardeşler yokmu var onlarda zaten başkaldıkları için gayette rahat yaşıolar. DTP ve PKK ya destek vermeyen kürt kardeşler üzerlerine alınmasın. Ayrıca burası Türkiye Cumhüriyeti Kimliğinde başka bir uyruk görmek isteyen bu ülkenın sınırlarını dışına.

Aynen katılıyorum, eğerki bir açılım yapılacaksa gnydğdakiler öncelikle türk açılımı yapsınlar, görelim % kaç Türkiye Cumhuriyeti çatısı altında "kardeşçe" yaşamak istiyor... :49: :49: :49:

Sayfa 29/35 İlkİlk ... 41920212223242526272829303132333435 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri