bu işler açılımlar ile son bulacak şeyler olmaktan artık çıktı çünkü doğuda ve güneydoğuda ki bilinçsiz eğitimsiz vatandaşımız yıllardır sadece nüfus artırmak gönülden yada zorla pkk ya destek vermek ve acaba sorularını kendine sormaktan öteye gidemedi..
kürt açılımı ise pkk nın işe yaradığı intiba olarakta ilerde daha başka teleplerinde gündeme gelmesi şeklindede algılanabilir..
doğu ve güneydoğuda eğitimden sağlıktan önce acilen ekonomik olarak hamleler yapılmalı bunu bu saatten sonra özel sektörün yapacağını düşünmüyorum devletin oralara istihdamı artırıcı tedbirler alması gerekli doğu ve güneydoğudan yayılmış olan göç göç olmaktan çıkıp bir istilayı andırmaya başlamıştır bölgende iş yoksa ya batı bölgelere ya yurtdışına olmadı dağa çık şeklinde tezahür etmiştir..
ayrımcılık konusu ise yapılan uygulamlardan ziyade başta laz dediğimiz ve kardenizlilerden oluşan diğer etnik kökenlere sahip vatandaşlarımızın vereceği tepkilerle doğru orantılıdır cumhuriyet kurulduğundan beri çeşitli etnik kökenlerden olmamıza rağmen başta din mefhumu olmak üzere geçmişimizden gelen ananevi değerler bizleri önce köken değil önce bu vatanın birliği bütünlüğü prensipleri ile donatmıştır..
açılımın bence en can alıcı noktası ise şudur şayet abdullah öcalan denen şahsın fikirlerine tamamen kısmen yada ucundan kıyısından başvurma gerği duyulursa şayet bu açılımın başlamadan bitmesi anlamını taşır..
ben vijdanen abdullah öcalan gibi terörist cani vatan haini birisinin fikirlerini dikkate alan bir açılımı içime sindiremem..
burası türkiye cumhuriyeti devleti ise ve bizler türkiye cumhuriyeti vatandaşı isek başta dtp liler olmak üzere tüm kürt kardeşlerimizin abdullah öcalan ve bunlar gibi olan kişileri terörist vatan haini addetmedikçe açılımlar havada kalır içinde zerre kadar abdullah öcalan hayranlığı dahi kalmış bir vatandaş bu ülkede yaşadıkça maalesef birşeyler geçici bir süre değişsse bile ilerde başka sorunlar olarak karşımıza çıkmaya namzettir..
yaşamakta olduğumuz sürecin ne yanında ne de karşısındayım nötr bir vaziyette takip etmekteyim ülkemiz için hayırlısı olacaksa mübarek ramzan ayına girmeye hazırlandığımız şu günlerde başarılı bir şekilde sonuçlanmasını yaradan bize nasip etsin diyor bu vesile ile tüm islam alemine ve ülkemize ramazan ın hayırlar getirmesini diliyorum...sulh&saygı
Yer imleri