erdal daha öncede böyle konular açıldığında yazdım ve gerekirse yazmayada dvam edeceğim tam olarak değilsede yazdığın yazılarda kendime ve mantığıma uyan bir çok konu var. Şimdi bir kaç arkadaşım diyorki kürtler cumhurbaşkanımı olamıyor valimi olamıyor vb gibi şeyler evet oluyorlar ama memeleketlerinde değil çünkü memleketlerinde doğru düzgün okul yok düne kadar gazetelerde boy boy çocukların km lerce okula kara bata çıka gittiğini gösteren fotoğrafları hepimiz gördük neden göç ediyorlar diyoruz çünkü karınlarını doyuracak evine ekmek götürecek bir işleri yok çünkü fabrika yok bunu sen ben değil devlet düşünmesi gerekirken maalesef devlet oralara yıllarca üvey evlat muamelesi yapmış itiraz eden arkadaşlarıma bir gidip oraları görmelerini tavsiye ederim 9 yada 10 yıl önce nusaybinle silopi arasında sigara almak istedim maalesef bir bakkal dahi göremedim sağım solum dağ taş dedim ya devlet oraya sıcak yüzünü göstermemiş sen oraya okul medeniyet götürmezsen oradacehalet artar sen oraya iş istihdamı sağlamazsan göçte artar göç etmeyipte orada kalanlarda dağa çıkıp sizin hakkınızı korumak için savaşıyorum diyen bir ite de inanır devletine düşman olur açlık sofuluğu bozdurur diye bir laf vardır bunu hepimiz biliriz sen oradaki insana devlet olarak hizmetde eksik kalırsan eğitimli insan yetiştirmeyip cahil bırakırsan o insanı herkes istediği yere çeker silopiye vardım akşam esnaf dediğimiz zaten sayısı 2 yada 3 ü geçmeyen arkadaşlarla konuşuyorum buralarda olay oluyormu diye soru çıktı ağzımdan arkadaşın biri cevap verdi arkadaşım habur kapısı açık ticaret başladı kamyonlar gelip gidiyor herkes işinde gücünde halkın ne işi olur pkk ile yada olaylarla herkes ekmeğinin derdinde dedi lafı bitti yola bak dedi yola baktımki her kes alel acele kepenklerini kapatıyor daha hava bile kararmamış ama panzerler ve askerler uyarıyor herkes evine diye neden sokağa çıkma yasağı?akşam vakti kuş uçmuyor şimdi burada tek derdi evine ekmek götürmeye çalışan kürt kardeşimin suçu ne tek suçu orada yaşamak bu zamana kadar bunları devletimizin başına gelen iktidar partileri neden çözmedi ve çözemedi evet bu konularda seninle hem fikirim eğer açılımda bu anlattıklarım düzelecekse hemen yapılsın kürt halkı değil onlarda bizim parçamız ve kanayan yaramız kesinlikle bir ayrımcılık yapamam çünkü kürt laz çerkez alevi sünni değimiydi dedelerimiz bu vatan için sırt sırta düşmana karşı yurdumuz için mücadele eden ama benim anlatmak istediğim sen bu açılımı yaparken imralıdaki şerefsize değil yada onun kuklalığını yapan dtp denilen vatan haini maşalara değil bu açılımı yaparken gidip yerinde tespitlerini kendin yapacaksın sen devletsin neyin iyi neyin yanlış olduğunu bileceksin kalkıpta çok büyük bir suç işliyormuşsun gibi her kapıyı aşındırmayacaksın ödenek ayrıldı diyorsun nme kadar güzel iş yeri yap okuuuuul yap oraya devletin sıcaklığını devlet anayı götür bunu yaparken senin imralıdaki ite yada onun sözcüleri ve maşalarına hiçmi hiç ihtiyacın yok toprak verme ama refahı sağla oraya yüzlerce binlerce gaffar okan gönder gönderki oradaki insanda işte benimde artık güvenebileceğim bir devletim bana sahip çıkan bir devlet anam var desin saygılar!
Yer imleri