Memlekette boşanma oranları çok artmış...en ufak tartışmalarda dahi eşler soluğu mahkeme salonlarında alır olmuşlar... bu durumdan rahazsızlık duyan bazı kuruluşlar “şu işe bir çare bulalım” diyerek sıvamışlar kolları...
Uzun zamandır anadoluda bir dağ köyünde 90 yaşındaki bir dede ile 85 yaşındaki bir ninenin 70 yıllık evliliği içerisinde çok iyi geçindikleri ve birbirlerine karşı ufacık bir kötü söz söylemedikleri kulaktan kulağa yayılırmış...
Bu söylentiyi duyan kuruluşlar yaşlı çift ile röportaj yapmak için bir ekip yollamışlar...
Ekip söylentideki köye varmış ve evi bulmuş...
Dede evin avlusunda ağaç kütüğüne oturmuş vaziyette dururken yanına gelmişler ve kendilerini tanıtmışlar...nihayet “amca siz bunca yıldır hiç bir birinizle kavma etmemişsiniz bunun sırrı nedir?” diye sormuşlar...
Amca; evlat bizde adettir, damat, gelin evine atla gidip gelini ata bindirir evine öyle getirir...bende zamanında bizim hanım için öyle yaptım...ata bindirdim ve patikadan gelirken yolda at tökezledi...geminden biraz çekerek atın kulağına “bu biiir” dedim...neyse biraz daha ilerledik at yine tökezledi...gemini biraz daha sert çekip “bu ikiii” dedim...tam köye yaklaşmıştık ki at yine tökezledi...usulca hanımı attan indirdim ve çektim filintayı alnından vurdum atı...hayvan debelendi bir süre ve oldü...bizim hanım bu işe çok kızdı. Başladı bağırmaya “sen nebiçim adamsın, hiç hayvan birden ikiden anlarmı? Vicdansız herif vs.” Usulca hanımın kulağına eğildim ve “bu biiir” dedim... işte o gün bu gündür hiç kavga etmeyiz...
selametle...![]()
![]()
Yer imleri