arkadaşlar öncelikle bilgisayarımın özellikleri;
pentium 4 3.0 ghz
512 lik twinmos 400 mhz lik ddr ram
128 gforce fx5200 ekran kartı
80 gb hardisk
**benim bu taka ilk açılışta donuyor, siyah ekranda kalıyor resetliyorum bazen açılıyor bazen de açılmıyor ve yine takılıyor, takıldığı zaman ctrl+alt+dlt işe yaramıyor hatta hiç bir şey yapamıyorum, fare ve klavye hiç çalışmıyor,
**yeni format attım(xp), service pack 3 yüklü... fazla birşeyde yüklemedim,
**bu donma olayları yaklaşık 3 aydır devam ediyor, işlemci ısınıyor diye fanı değiştirdim, fan biraz iyi değil ama idare eder galiba önceki intelindi biraz daha iyi idi, power arızalıdır diye poweri değiştirdim, 15 gün önce bilgisayar hiç açılmıyor ekrana bile komut vermiyordu sorunun anakart olduğunu tespit ettik anakartı değiştirdim, pc açıldı ama yine aynı şekilde donma devam ediyor, tabi anakartı değiştirince tekrar format attım, harddiskin ömrü bitmiştir diye hardiski değiştirdim tekrar format attım ilk bir kaç defa normal açıldı bende düzeldi zannettim ama yine eski si gibi devam etmeye başladı, ekran kartını deneme amaçlı bir yerden emanet alarak taktım bir süre kullanrdım ama yine düzelmedi, düzelmeyince bende tekrar eski kullandığım ekran kartını taktım, bu sırada acaba formatımı düzgün atamıyorum diyerek başka başka sürüm xp cd leri ile bir kaç defa kurdum yinede olmadı...
**bilgisayarın donduğu ekran ilk açılışta siyah ekran ram, hd, ide1, ide2, ........ yazaraktan aşağı doğru açılan sayfada donuyor kalıyor, her zaman yapmıyor genelde uzun süre kullanıp kapatıp açtığımda veya yeniden başlatmam gerekterdiği durumlarda çoğunlukla yapıyor, sabahları açarken yani uzun zaman kapalı kaldıktan sonra açtığımda genelde donmuyor.
**siz olsanı başka nerelerini değiştirirdiniz, aslında değiştirdiğim paralarla yenisini alırdım ama birazda inada bindirdim galiba işi.
sorunun tam anlaşılabilmesi için biraz uzun uzadıya anlattım ama
** Bu konuda bana yardımcı olabilirmisiniz.. ***
NOT:ikinci bir bilgisayarım ve bir de laptopum var. yenisini al gibisinden çözümler üretmeyin
Yer imleri