Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 1/3 123 SonSon
24 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: 27/04 Türkiye'de Neler oluyor

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
  1. #1

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart 27/04 Türkiye'de Neler oluyor

    KREDİ KARTI AFFINDA SON 5 GÜN

    60 günlük başvuru süresinin 1 Mayıs'ta sona ereceği belirtildi.
    27 Nisan 2006 Perşembe 08:08


    Kredi Kartı Yasası kapsamında, borçlarını taksitlendirmek isteyenler için son 5 güne girilirken, bugüne kadar başvuru yapmayanların bu fırsatı değerlendirmek amacıyla duyarlı olmaları istendi. Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Bülent Deniz, yaptığı açıklamada, 1 Mart 2006 tarihinde yürürlüğe giren Banka ve Kredi Kartları Yasası'nın geçici 4'üncü Maddesi ile kart borçlarının yeniden yapılandırılarak tasfiyesi için öngörülen 60 günlük başvuru süresinin 1 Mayıs'ta sona ereceğini kaydetti.


    /Sabah

  2. #2

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    KATİL KIYMIĞA YAKALANDI

    Konya polisi, dizilerdeki FBI ajanları gibi çalıştı. Sokakta öldürülen kişinin saçına yapışan 1 santimlik sopa parçasıyla cinayeti çözdü.
    27 Nisan 2006 Perşembe 01:35



    Konya polisi, dizilerdeki FBI ajanları gibi çalıştı. Sokakta öldürülen kişinin saçına yapışan 1 santimlik sopa parçasıyla cinayeti çözdü



    SICAK takip şöyle gerçekleşti: Medek Koçaker'in (36), 2 gün önce İstanbul Caddesi'nde başına sert bir cisimle vurulduktan sonra bıçaklanarak öldürülmesini araştıran dedektifler, caddede dolaşan sabıkalıları takibe aldı. Durumu şüpheli görülen Uğur G'nin (34) evi basıldı. Aramada bir kanlı bıçakla, bir sopa bulundu.

    BİR HİÇ UĞRUNA ÖLDÜ
    BİR santimlik parçanın, bulunan sopadan koptuğu belirlenince Uğur G, birlikte yaşadığı D.G. (41), oğlu K.G. (24) ve evde kalan E.K. (25) gözaltına alındı. D.G. sorgusunda, bir başka grupla kavga ederken ayırmak için araya giren Koçaker'in 'kendisine küfür ettiği' için, yolunu keserek kafasına sopayla vurduğunu, Uğur G'nin de bıçakladığını itiraf etti.

  3. #3

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    FLAŞ.. FLAŞ.. TERÖRİSTLER KARAKOLA SALDIRDI: 2 ŞEHİT!..

    Tunceli'de bir karakola düzenlenen saldırıda 2 güvenlik görevlisinin şehit olduğu bildirildi.
    27 Nisan 2006 Perşembe 01:26



    HAYDAR YAVUZAK
    TUNCELİ (İHA) - Alınan bilgilere göre dün gece saat 23.00 sıralarında Tunceli merkeze bağlı Karşılar Karakoluna PKK'lı teröristlerce yapılan roketli saldırıda 2 güvenlik görevlisi şehit oldu, 1 er yaralandı. Güvenlik güçlerinin karşılık vermesi üzerine karanlıktan faydalanan teröristler kaçtı.


    Bölgede geniş çaplı operasyonların başlatıldığı belirtildi.

  4. #4

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    ŞOK İDDİA: 'BU SÖZÜ ATATÜRK SÖYLEMEDİ!..'

    “Anadolu Ajansı Türkiye’nin sesini dünyaya duyuracaktır” sözünü aslında kim söyledi?
    27 Nisan 2006 Perşembe 10:20



    Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı’nda halkla ilişkiler daire başkanlığı yapan ve 1994 yılında Anadolu Ajansı’nın genel müdürlüğüne getirilen Ekrem Ergin Karaismailoğlu AA ile özdeşleşen ifadenin ajansın 15 yıl boyunca genel müdürlüğünü yapan Atilla Onuk’a ait olduğunu öne sürdü. Anılarını “Sivri Kayalar Üzerinde Çıplak Ayakla Dolaşmak” isimli kitapta toplayan Karaismailoğlu “Anadolu Ajansı Türkiye’nin sesini dünyaya duyuracaktır” cümlesinin ortaya çıkışıyla ilgili süreci şöyle anlatıyor: “Anadolu Ajansı, Türkiye’nin sesini dünyaya duyuracaktır; Milli Mücadele sürecinde Anadolu insanının yabancı kaynaklı gerçek dışı haberlerin tuzağına düşmesini önlemek ve Kurtuluş Savaşı sürecinde yaşanan gelişmelere ilişkin haberleri hızla Anadolu’ya yaymak üzere 6 Nisan 1920 tarihinde kurulan Anadolu Ajansı’nın görev ve sorumluluğunu gösteren güzel ve veciz bir söz. Atatürk’e ait olduğu söylenir. Herkes tarafından öyle bilinir. Acaba gerçekten öyle midir?”


    Karaismailoğlu, ajansın tarihçesini araştırırken Atatürk’ün bu sözü ne zaman, nerede söylediğini merak ettiğini; ancak ortada sözün Atatürk’e ait olduğunu gösteren bir belge ya da bilginin olmadığını söylüyor. Atatürk’ün ajans hakkında kayda geçirdiği sözlerin bir genelgeyle sınırlı olduğunu ve Hey’eti Temsiliye Reisi Mustafa Kemal imzasıyla yayımlandığını kaydeden Karaismailoğlu, genelgede de bu ifadenin yer almadığını kaydediyor. Karaismailoğlu kaynaklarda başkaca bir belge ve bilgi bulamayınca birisinin genelgenin lafzından ve ruhundan aldığı ilhamla Anadolu Ajansı’nın tarihine böyle bir not düşmüş olmalı diye düşündüğünü belirtiyor. “İyi de kimdi bu şahıs?... Sordum, soruşturdum. Sabırla, inatla iz sürdüm! Kuşkular iki kez görev üstlendiği Anadolu Ajansı’nda toplam on beş yıl genel müdürlük yaparak kırılması çok güç bir rekora imza atan Attila Onuk’ta yoğunlaşıyordu.” diyen Karaismailoğlu hemen Onuk’a ulaştığını ve ‘Doğru mu ağabey?’ diye sorduğunu bildiriyor. “Hiç zorluk çıkarmadan itiraf etti!” diyen Karaismailoğlu, Onuk’un itirafını kitabında şöyle veriyor:


    “Bir 10 Kasım öncesiydi. Zamanın genel müdür yardımcısı Turgay Üçöz, Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Perin ve ben oturmuş, konuşuyorduk. 10 Kasım’da bir etkinlik yapma kararı aldık. Giriş kapısının solunda bir Atatürk köşesi yapacak ve 10 Kasım’da açacaktık. Derhal çalışmalara başlanıldı. Kısa bir süre sonra çalışmaları görmem için beni aşağı çağırdılar. Güzel bir köşe olmuştu ve güzel de bir büst yerleştirilmişti. Ancak arkadaşlar, Atatürk’ün ajansla ilişkisini ifade edebilecek bir söz veya slogan aradıklarını; fakat bulamadıklarını söylediler. O an aklıma birdenbire şimdi kullanılan slogan geldi: ‘Anadolu Ajansı Türkiye’nin sesini dünyaya duyuracaktır-Kemal Atatürk’ yazın ve büstün altına koyun.’ dedim. Ertesi gün geldiğimde meşhur slogan pirinç harflerle büstün altında gösterişli bir şekilde duruyordu. Ondan sonra da bu yakıştırma gerçekten tuttu ve bugüne kadar geldi.”

    /Alper Sancar -Zaman

  5. #5

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    HIRSIZ BAŞINI KALDIRINCA, HABERCİLERİN KAMERASINA YAKALANDI

    KONYA'da bir tekel büfesine hırsızlık amacıyla giren ve polis tarafından yapılan aramada bulunamayan 32 yaşındaki Burak Bülent Kuyumcu, habercilerin kamerası tarafından görüntülenince yakalandı.
    27 Nisan 2006 Perşembe 09:47


    Selçuklu İlçesi, Babalık Mahallesi, Ergün İş Merkezi, zemin katında bulunan Ali Tunç'a ait tekel büfesi ve gazete bayisinin kapısını sapı olmayan bir kazma ile kıran Burak Bülent Kuyumcu, içeriye girdi. Hırsızın dükkana girdiğini haber alan polis olay yerine geldi.
    Dükkanı arayıp hırsızı bulamayan polis ekibi geri dönerken, bu sırada zanlı Burak Bülent Kuyumcu, polislerin gidip gitmediğini kontrol etmek için gizlendiği tezgahın arkasından başını kaldırdı. Tam bu sırada olayı haber yapmak için bulunan habercilerin kamerası zanlıyı görüntüledi. Muhabirin uyarması ile geriye dönen polis, zanlı Burak Bülent Kuyumcu'yu yakaladı.

    'SİGARALAR İÇİN VALİZ GETİRMİŞ'
    Yere yatırılarak kelepçe takılan Kuyumcu'un üzerinde arama yapan polis plastik torba içinde 115 YTL bozuk para ele geçirdi. Kuyumcu'nun yapılan kısa sorgulamasında kapıyı kırdığı sapı olmayan kazma, levye ve kerpeten ile dükkanın içinde raflardan indirdiği 60 karton yabancı sigaraları koymak için getirdiği boş iki valiz ele geçirildi.
    Hırsızlık yapmak üzere Çorum'dan Konya'ya geldiği belirtilen Burak Bülent Kuyumcu'nun hırsızlık suçundan poliste bir çok kaydı bulunduğu ortaya çıktı. Gözaltına alınan zanlı, sorgulanmak üzere polis merkezine götürüldü.

  6. #6

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    KENDİSİNİ AZARLAYAN ÖĞRETMENE KURŞUN YAĞDIRDI!

    MERSİN'in Tarsus İlçesi'nde, Coğrafya öğretmeni 38 yaşındaki Yusuf Uluk, görev yaptığı dershane önünde beklerken azarlayıp kovduğu 18 yaşındaki Şener Kaya tarafından bacaklarından vuruldu.
    27 Nisan 2006 Perşembe 09:42


    Olay, Eski Ömerli Mahallesi'ndeki Lisan Fen Dershanesi önünde meydana geldi. İddiaya göre, öğretmen Yusuf Uluk, 3 gün önce dershane önünde bekleyerek kız öğrencilere laf atan Şener Kaya'yı azarlayarak kovdu. Buna sinirlenen Kaya, bugün dershane önünde pusu kurup, öğretmen Uluk'a kurşun yağdırdı. Her 2 bacağına 4 kurşun isabet eden Uluk, götürüldüğü Tarsus Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk tedavisinin ardından Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne sevk edildi.
    Zanlı Şener Kaya, gözaltına alınarak soruşturma başlatıldı.

  7. #7

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    'FUHUŞ' TERÖR KAPSAMINA NASIL GİRER?

    Meclis'te Terörle Mücadele Yasa Tasarısı görüşmelerine, "terör amacıyla işlenen suçlar" kapsamının genişletilmesi nedeniyle, "terörist fuhuşu" örneği damgasını vurdu.
    27 Nisan 2006 Perşembe 08:55



    Meclis gündemine alınan yeni TMY'ye hem AKP'liler, hem CHP'liler tepki gösterdi. En çarpıcı eleştiriyi CHP'li Kesimoğlu yaptı: Fuhuş terör kapsamına nasıl girer, terör örgütü randevuevi zinciri mi kuracak?.


    Meclis'te Terörle Mücadele Yasa Tasarısı görüşmelerine, "terör amacıyla işlenen suçlar" kapsamının genişletilmesi nedeniyle, "terörist fuhuşu" örneği damgasını vurdu. TBMM İçişleri Komisyonu'nda hem AKP'liler, hem de CHP'liler tasarıya tepki gösterirken, Adalet Bakanı Cemil Çiçek "Bu tür yasalar benim de rahatsızlık ve huzursuzluk duyduğum düzenlemeler" dedi. Çiçek bu yasayla terörün çözülemeyeceğini de vurgulayarak, "Yasadan tavşan çıkmaz" uyarısı yaptı. Tasarıya CHP'nin yanı sıra AK Parti'li milletvekillerinin de yaptığı muhalefet dikkat çekti.


    AK Parti Çorum Milletvekili Ali Yüksel Kavuştu "Terörle mücadele için halkın yanınızda olması gerekir. Halkı suçlu görürsen nasıl yanına alacaksın" diye tepki gösterdi. AK Parti'li Sinan Özkan da "Masum gençler 'paralı eğitime hayır' derse, aynı şey terör örgütünün propagandaları arasında da varsa, nasıl ayırt edeceğiz" sorusunu yöneltti. CHP'li Melmet Kesimoğlu ise, "Tasarıda olması gerekenler yok, olmaması gerekenler var' dedi ve terör amacıyla işlenmesi durumunda fuhuş, hırsızlık, cinsel istismar gibi suçların da terör suçu sayıldığına dikkat çekti. Kesimoğlu şöyle devam etti: "Çocuğun cinsel istismarının terör suçu olup olmadığını nasıl tespit edeceğiz? Hırsızlık malının terör suçu kapsamına girip girmediğini nasıl anlayacağız? Fuhuş bile terör kapsamına alınmış. Fuhuşta 2 kişi söz konusu. Bu, nasıl terör kapsamında olacak anlamadım? Terör örgütleri, terör randevuevleri zinciri kurmayacak ya da Nataşalar'ı kullanmayacak herhalde. Kapsamın genişletilmesi, terörle mücadelede zaaf doğuracaktır.'


    /SABAH

  8. #8

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Polis aracı kaza yaptı: 1 ölü, 1 yaralı

    Ankara'da içinde 2 polis memurunun bulunduğu Olay Yeri İnceleme Şubesi'ne ait polis aracı görev dönüşü kaza yaptı. Kazada 1 polis memuru hayatını kaybetti 1 poli memuru da ağır şekilde yaralandı.


    Alınan bilgiye göre, kaza gece saat 00.30 sıralarında Akköprü İstanbul Caddesi Adese Mağazası önünde meydana geldi. Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Osman Melike'nin kullandığı 06 A 4958 plakalı polis aracı virajı alamayan bir kamyon tarafından sıkıştırıldı. Kontrolden çıkan araç orta refüjü aşarak karşı istikametten gelen 06 AR 6838 plakalı kamyona çarptı.

    Kazada polis aracı hurdaya dönerken polis memuru Yaşar Dadak kazayı görerek duran vatandaşlar tarafından ticari taksiye bindirilerek Ankara Numune Hastanesi'ne gönderildi. Araçta bulunan diğer polis memuru Osman Melike ise sürücü mahalinde sıkıştı. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi gönderildi.

    İtfaiye ekipleriyle birlikte çalışma yapan polis ekipleri meslektaşları Osman Melike'yi sıkıştığı yerden çıkarmaya çalıştı. Ancak sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolün ardından polis memuru Melike'nin hayatını kaybettiği ortaya çıkınca şehit polisin meslektaşları gözyaşlarına hakim olamadı.

    Polis memuru Osman Melike'nin cansız bedeni sıkıştığı yerden güçlükle çıkartılarak Ankara Numune Hastanesi morguna kaldırıldı.

    Kaza sonrası olay yerine gelen Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz ise incelemelerde bulunurken, Polis ekipleri kaza ile ilgili soruşturma başlattı.Kaçan kamyon sürücüsünün bulunması için çalışmalarını sürdürüyor.

  9. #9

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    İstanbul Vergi Dairesi'nden konut kredisi kullananlar hakkında araştırma 27.04.2006

    --------------------------------------------------------------------------------

    İstanbul Vergi Dairesi Başkanı Akif Ulusoy, konut kredisi kullanan kişilerle ilgili bir araştırma başlattıklarını bildirdi.
    Ulusoy, Anadolu Aslanları İşadamları Derneği'nin (ASKON) düzenlediği toplantıda, vergi yasalarında yapılan son değişiklikler ve vergi mevzuatındaki güncel uygulamalar hakkında dernek üyelerini bilgilendirdi.

    Mevcut hükümetin vergi indirme politikası izleyen bir hükümet olduğuna işaret eden Ulusoy, ''Hiçbir hükümet güle oynaya vergi artırmaz. Ama şartlar yerine gelirse vergi indirimleri de mümkün. Ve içinde yaşadığımız süreç bunun bir göstergesi'' diye konuştu.
    Akif Ulusoy, geçen yılki mükelleflerin 4'te 3'ünün asgari ücretin altında beyanda bulunduğunu anımsatarak, ''Mükellefimizin önemli bir kısmı neredeyse zekata tabi olacak'' görüşünü aktardı.

    Geçen yıl mükelleflerin yüzde 27'sinin sıfır matrah bildirdiğini, bu yıl bu oranın yüzde 30'a çıktığını kaydeden Ulusoy, ''Yapılan indirimlerin karşılığını güzel bir şekilde mükellefimizden bekliyoruz'' dedi.

    Konuşmasının ardından üyelerin sorularını da yanıtlayan Ulusoy, tekstil sektöründeki KDV indiriminin fason ve aksesuara yansıyıp yansımayacağının sorulması üzerine, aksesuarda muhtemelen böyle bir indirimin söz konusu olmayacağını söyledi. Ulusoy, ''Zannediyorum fasonda yüzde 8'e düşürülme çalışmaları var'' dedi.

    Akif Ulusoy, inşaat sektörüne ilişkin bir soru üzerine de bu konuda vergi denetiminde biraz ''cinlik'' yapmaya çalıştıklarını kaydetti.
    Ulusoy, ''Konut kredisi kullanan kişilerle ilgili bir araştırma başlattık. Bankalardan 100 bin YTL'nin üzerinde konut kredisi kullanan yaklaşık 7 bin kişiyi inceliyoruz. Yapmak istediğimiz, kullandıkları krediyle satın aldıkları gayrimenkulün değerinin kıyaslamasını yapmak'' diye konuştu.

    Konut kredisi kullanan kişilerin, gayrimenkulü değerinden daha fazla göstererek kredi kullanmalarında mahsur bulunduğunu ifade eden Ulusoy, ''Yarın başınıza iş gelirse kusura bakmayın, iyi karşılayamayız. Mükellefler bu konuda dikkatli olsunlar'' dedi.

  10. #10

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Ordu'daki sakız olayı, binbaşının fantezisi çıktı 27.04.2006

    --------------------------------------------------------------------------------

    Başbakan Erdoğan, 23 Nisan töreninde sakız çiğnediği gerekçesiyle tutuklanan AKP Fatsa İlçe Başkanı'nı aradı. Başkan Dalcı'ya "Hakkını ara" dedi. Dalcı, davaya hazırlanıyor.

    23 Nisan törenlerinde Atatürk Anıtı'na çelenk koyarken sakız çiğnediği gerekçesiyle tutuklanan AK Parti Fatsa İlçe Başkanı Veysel Dalcı, "Kesinlikle sakız çiğnemedim. Sakız çiğnediğimi o kadar kişi arasında sadece binbaşı görmüş. Binbaşı hakkında suç duyurusunda bulunacağım" dedi. Başbakan Tayyip Erdoğan'da tahliye olduktan sonra Veysel Dalcı'yı arayarak "geçmiş olsun" dedi. Erdoğan'a bütün detayları anlatan Dalcı'ya Başbakan'ın "Bütün kanuni haklarını sonuna kadar kullan" dediği öğrenildi.

    23 Nisan günü yaşanan olayları Yeni Şafak'a anlatan Dalcı, "Stadyumda yapılan törenler için eşim ve çocuklarımla beraber hazırlandık. Çocuklarıma bile asker kıyafeti giydirdim. Sıramız okununca Atatürk anıtına çelenk koydum. Herkesle bayramlaştık. Fatsa Askerlik Şubesi Başkanı olan binbaşı tören alanını terk ederek kaymakamlığa gitmiş. Kaymakam ve savcının olduğu ortamda 'Suç işleniyor hiçbiriniz bir şey yapmıyor. Atatürk'e hakaret ediliyor kılınız kıpırdamıyor' diye bağırmış. Ama kimsenin böyle birşeyi gördüğü yok" dedi.

    BİNBAŞIYA SUÇ DUYURUSU
    Tören sırasında sakız çiğnemediğini belirten Dalcı, "2 yıl önce boğazımdan ameliyat oldum. Sık sık yutkunuyorum. Ama sakız çiğnemem söz konusu değil.

    Yanımdaki arkadaşlarım görmediklerini söylüyor. Karşımızda bulunan öğretmen de görmediğini söylüyor. Sadece televizyon kamerasının çektiği görüntüler var. Benim yanımda ve önümde bulunanlar görmüyor ama 30 metre arkamda bulunan binbaşı görüyor. Binbaşının yerel ve ulusal medya kuruluşlarını arayarak bunun haber yapılması konusunda baskı yaptığını öğrendik. Daha sonra Doğan Haber Ajansı'na da çalışan bir muhabir haber olarak geçmiş.
    Binbaşının bu haksız isnadından dolayı şahsım ve partim adına suç duyurusunda bulunacağım. Hakkımda haksız iftiralar atan medya organlarına dava açacağım" diye konuştu.

    EYÜP FATSA'DAN DESTEK
    Dalcı, yapmadığı bir eylemden dolayı tutuklandığını belirterek, "Hukukçular bana isnad edilen suçunu 5816 sayılı kanunu kapsamındaki bir suç olmadığını belirtiyor. Bir ilimizde Atatürk heykeline 'PKK' yazan bir kişinin Atatürk'e hakaret etmediği gerekçesiyle hakkında dava bile açılmadığını öğrendim"
    dedi.

    AK Parti Grup Başkanvekili Eyüp Fatsa da 23 Nisan'daki olay bahane edilerek partilerinin yıpratıldığını belirtirken, "Ortada sakız çiğneme yok. Buna rağmen Binbaşı kaymakamlık binasında kaymakam ve savcıya fırça atabiliyor. Bu olayın ardından medya organlarını arayarak bunun haber yapılması konusunda baskı yapıyor. Olayları incelemekle görevlendirilen Samsun Milletvekili Mehmet Kurt'a bilgi bile vermiyor" şeklinde konuştu.

    EN PAHALI CİKLET
    Veysel Dalcı, bir üst mahkemeye yapılan itiraz sonucu dün 5 bin YTL kefaletle serbest bırakıldı. Veysel Dalcı, gazetecilerin soruları üzerine haksız olarak tutuklandığını belirterek, "Mahkeme zaten bunu teyit etti. Olay yargıya intikal etti. Yargıya güveniyorum" dedi.

    yenişafak

Sayfa 1/3 123 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •