Bilim adamlarý þokta: DNA'sý yok

Meksika'da 2007'de bir çiftçi tarafýndan bulundu ve öldürüldü. Cansýz bedeni incelendikçe tuhaflýklar birbirini izledi. Kimine göre uzaylý, kimine göre henüz keþfedilmemiþ bir hayvan türü. Bilim adamlarý ise "DNA'sý yok" diye þaþkýn. Kimine göre ise her þey tartýþmalý.

Meksika'da ikinci bir uzaydan geldiði düþünülen yaratýðýn görüldüðü konuþuluyor.

Ýþçi Francisco Garcia:"Yaþayan ikinci bir yaratýk gördüm. Gördüðüm 70 cm. boyunda bir insancýktý. Onu çiftlik kapýsýndan çýkarken gördüm, sonra hýzlýca oradan uzaklaþtý" dedi. Ýlk yaratýk, Meksika'da 2007 yýlýnda bulunduðunda büyük bir þok yaþanmýþtý.

Çeþitli incelemeler sonunda bazý UFO uzmanlarý bu yaratýðý 'uzaylý' olarak nitelendirirken, bazý uzmanlarsa yaratýðýn henüz keþfedilmemiþ bir hayvan türü olabileceðini savunuyor: Yakalanan ilk yaratýk üzerine yapýlan DNA testlerinden herhangi bir sonuç çýkmadý.

'Bild am SONNTAG' gazetesi muhabiri Michael Remke, yaratýðý görmek için Meksika'daki Metepec kentine gitti. Ýzlenimlerini aktarýrken, "Göz çukurlarý, insan üzerinde korkutucu bir etki yaratýyor" ifadesini kullandý.

Veteriner Marco Salazar, yaratýðý bulan çifçinin, bir anlýk korkuyla onu boðarak öldürmesinin hemen ardýndan inceleme fýrsatýna sahip olduðunu anlatýrken "Þu ana kadar her türden hayvaný görme imkaným oldu, ama böyle bir þey daha önce hiç görmemiþtim" dedi.

Etobur bir hayvanýn diþ yapýsýna sahip bu yaratýðýn; ayný zamanda kafatasýnýn yapýsý itibariyle de diðer hayvanlara göre daha zeka seviyesine sahip olduðu düþünülüyor. Diþ yapýsý, kertenkeleye benzeyen yaratýk; eklem ve iç kulaklarý yapýsýyla insana benzediði söyleniyor.

Dört ayrý labaratuvarda en modern tekniklerle DNA yapýsý çözülmeye çalýþýldý ancek bir sonuç alýnamadý. Uzmanlar "DNA'sý yok. Ya da var ama bu tekniklerle biz inceleyemiyoruz" diyor.

Bulunan yaratýðýn hücre testlerinde, bedenini ince bir deri tabakasýnýn kapladýðý ve daha önce tanýmlanmamýþ, ilkel yaratýklara göre çok daha geliþmiþ gözlere ve iç kulaða sahip olan bir canlý olduðu kaydedildi.

Çiftçinin yaratýðý öldürmeden önce fotoðraflarýný çektiði ve bu fotoðraflarýn yakýnda yayýnlanacaðý bildiridi