Osman Baydemir, " Askere Sıkılan Kurşun Bundan Böyle Bana Sıkılsın. Ancak Türk Politikacısı da Çıksın Desin ki, Bundan Böyle Gerillaya Sıkılan Kurşun Bana Sıkılsın" Şeklinde Konuştu.
Demokratik Toplum Partisi'nce (DTP) Diyarbakır'da düzenlenen ''Onurlu Bir Barışa Evet Mitingi'' devam ediyor. İstasyon Meydanı'nda düzenlenen mitingte konuşan Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir, ateşkesin tek taraflı yürümeyeceğini, çift taraflı olması gerektiğini söyledi.
Aracınıza özel aksesuarlar için tıklayın!
Hakkari'de 30 Ağustos'ta 4 askerin şehit olduğunu hatırlatan Baydemir, "Ben bir Kürt evladı olarak çıkıp derim ki, askere sıkılan kurşun bundan böyle bana sıkılsın. Ancak Türk aydını, Türk politikacısı da çıksın desin ki, bundan böyle gerillaya sıkılan kurşun bana sıkılsın. Çünkü ölmekle, öldürmekle bu sorun çözülmez." dedi.
Konuşmasına önce Kürtçe başlayan Baydemir, daha sonra Türkçe devam etti. Son çağrısını yaptığını söyleyen Baydemir şöyle konuştu: "Artık vicdanlarımızı ortaya koyma zamanı gelmiştir. O halde son çağrımı yapıyorum: Ey kardeşliğine inandığım Türk halkı. Elinizi vicdanınıza koyun. Eğer siz olsaydınız 70 yıl boyunca Kürtleştirilmek, Araplaştırılmak istenseydiniz... Diliniz yasaklansaydı, özgürlükleriniz ortadan kaldırılsaydı, kasabalarınızın isimleri değiştirilseydi... İsyan etmeyip de ne yapacaktınız? Özgürlük ne kadar Türk'ün karakteri ise, o kadar da Kürt'ün karakteridir." (CİHAN) (Cihan Haber Ajansı) 01.09.2009 18:25 [1749504]

Teşekkur:

Alıntı

Yer imleri