REKLAM

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
5 sonuçtan 1 ile 5 arası

Konu: 28/04 Dünya'da Neler oluyor

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Standart 28/04 Dünya'da Neler oluyor

ERMENİ LOBİSİ BUSH'A KIZGIN

ABD'de Ermeni lobisi, yıllık 24 Nisan açıklamasında bu sene de 'soykırım' ifadesini kullanmayan Başkan George W. Bush'un tutumundan duyduğu hayal kırıklığını yansıtan açıklamalar yaptı.
    28 Nisan 2006 Cuma 00:01

WASHINGTON - ABD'de Ermeni lobisi, yıllık 24 Nisan açıklamasında bu sene de 'soykırım' ifadesini kullanmayan Başkan George W. Bush'un tutumundan duyduğu hayal kırıklığını yansıtan açıklamalar yaptı.
    ABD'deki radikal Ermeni kuruluşlarını bir araya getiren Amerika Ermeni Ulusal Komitesi'nin (ANCA) yazılı açıklamasında, '200'ü aşkın Kongre üyesinin, konuya ahlaki açıklık getirmesi yönündeki çağrısına karşılık Başkan Bush, yine sözünü tutmayarak, 24 Nisan açıklamasında Ermeni soykırımını soykırım olarak tanımlamadı' denildi.
    Bir başka büyük Ermeni kuruluşu olan Amerikan Ermeni Asamblesi'nin (AAA) Yönetim Kurulu Başkanı Hirair Hovnanian da açıklamasında, 'Halkımızın imha edilmesine yönelik teşebbüsün Başkan Bush tarafından soykırım olarak anılmamasından dolayı derin hayal kırıklığı duyduk' dedi.
    Ermeni lobisinin sözde soykırımın anılması için Kongre'de düzenlediği yıllık törene de 20'den fazla Kongre üyesi katıldı.
    Bu üyeler, Türkiye'yi 'inkarcılıkla' suçladılar.
    Ermeni asıllı müzisyenlerden oluşan ve ABD çapında bilinen heavymetal topluluğu 'System of a Down'ın üyeleri de törene katıldı.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

SINIFTA AYRILDIĞI ERKEK ARKADIŞINI ÖLDÜREN KIZ TUTUKLANDI

Adana'nın Kozan İlçesi'nde kendisini terk eden erkek arkadaşını sınıfta silahla vurarak öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alınan kız öğrenci tutuklandı.
    28 Nisan 2006 Cuma 00:05

ADANA (İHA) - Adana'nın Kozan İlçesi'nde kendisini terk eden erkek arkadaşını sınıfta silahla vurarak öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alınan kız öğrenci tutuklandı.

Mehmet Akif Ersoy Lisesi'ndeki olaydan sonra gözaltına alınarak Kozan Emniyet Müdürlüğü'nde ifadesi alınan 16 yaşındaki Seram M, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Öte yandan, sınıfta öldürülen Tuğral Ülger adlı öğrencinin cenazesi Adana Adli Tıp Kurumu'ndan alınarak Kozan Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

ÖĞRETMENİ TEHDİT VE DARP EDEN ÖĞRENCİLERE İLGİNÇ CEZA...

Şanlıurfa'nın Hilvan İlçesi'nde sınıfta öğretmeni tehdit ve darp eden 3 öğrenci, 2 ay boyunca her gün Emniyet Müdürlüğü'ne giderek imza atacak.
    28 Nisan 2006 Cuma 00:07

BARIŞ YALÇINKAYA
    ŞANLIURFA - Şanlıurfa'nın Hilvan İlçesi'nde sınıfta öğretmeni tehdit ve darp eden 3 öğrenci, 2 ay boyunca her gün Emniyet Müdürlüğü'ne giderek imza atacak.

Edinilen bilgiye göre Hilvan Lisesi'nde 3 öğrenci, görevli bir öğretmeni sınıf içerisinde darp ve tehdit etti. Söz konusu öğretmenin şikayeti üzerine gözaltına alınan K.S, A.Y. ve M.V. adlı öğrenciler, Hilvan Emniyet Müdürlüğü'ne götürülerek ifadeleri alındı.

Daha sonra Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edilen ve burada sorgulanan öğrenciler, çıkarıldıkları mahkemece, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Öğrencilerin, 2 ay boyunca her gün saat 16.00'da Emniyet Müdürlüğü'ne giderek imza atacağı öğrenildi.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

PKK'YA 8 NOKTADA SICAK TAKİP VE GECE HAREKATI

Şırnak'ın Silopi ilçesinin sınırında yer alan Kuzey Irak'ın Zaho kenti yakınlarındaki PKK noktaları önceki gece obüs toplarıyla vuruldu.
    28 Nisan 2006 Cuma 09:23

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Özel Kuvvetler Komutanlığı'na bağlı seçme birliklerin, Kuzey Irak içlerinde PKK'lı teröristlere karşı operasyonlarının devam ettiği öne sürüldü. Bordo Bereliler'in sınırdan 15 kilometre içerideki Amediye kasabası dahil yaklaşık sekiz köy ve kasabada karşı sıcak takip yaptığı kamuoyuna yansıyan haberler arasında yer aldı.

GECE HAREKATI

Şırnak'ın Silopi ilçesinin sınırında yer alan Kuzey Irak'ın Zaho kenti yakınlarındaki PKK noktaları önceki gece obüs toplarıyla vuruldu. Zaho yakınlarındaki Haftanin bölgesi içinde yer alan Geliye Pısaxa, Pirbela, Şeşdara, Şeranış ve Elanış noktalarının gece geç saatlerde iki saat süreyle bombalandığı öğrenildi.

VUR KAÇ OPERASYONLARI

Bugün gazetesinde Lale Sarıibrahimoğlu imzasıyla dün yayımlanan habere göre, Türkiye'nin Irak Özel Temsilcisi Oğuz Çelikkol'la görüşen Irak'ın Türkiye Büyükelçisi Sabah Omran, Türk askerlerinin PKK teröristlerini etkisiz kılmak için "vur kaç" operasyonları düzenlediğini öne sürdü.
    Haberde, köy ve kasaba adlarını da veren Omran'ın, Türk askerlerinin sınırdan yaklaşık 15 kilometre içerideki Amediye'nin yanı sıra Barmeni, Batofa, Krebia, Baroukhy, Kery, Mansur ve Siriya yerleşim birimlerine düzenlediği operasyonları sonlandırmasını istediği kaydedildi.
    Ünlü savunma dergisi Jane's Defence Weekly'nin Ankara temsilcisi de olan Sarıibrahimoğlu haberinde, "İran ordusu sınırındaki PKK kamplarını son bir hafta içinde üçüncü kez bombaladı. Hac Umran bölgesinin iki yakasını uzun menzilli havan ve Katyuşa füzeleri ile vuran askeri güçlerin, örgüt kamplarına yönelik bombalamayı sürdürdüğü belirtiliyor" ifadelerine yer verdi.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

'OTOMOBİLİN KAPILARINI KİLİTLEYİP TECAVÜZ ETTİ!..'

İlköğretim okulu 8’inci sınıf öğrencisi 15 yaşındaki A.A, başından geçenleri şöyle anlattı...
    28 Nisan 2006 Cuma 02:59

Kadıköy’de komşularının tecavüzüne uğrayan ve bir hafta önce doğum yapan ilköğretim okulu 8’inci sınıf öğrencisi 15 yaşındaki A.A, kendisine arkadaş gibi yaklaşan L.D’nin otomobilin kapılarını kilitleyip defalarca tecavüz ettiğini söyledi.

GÖZTEPE Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde doğum yapan ilköğretim öğrencisi A.A. hastaneden taburcu olduktan sonra evine döndü. Küçük kız, başından geçenleri şöyle anlattı:

"İlk kez 14 yaşında, tabak istemek için evlerine gittiğim komşumuz Y. ablanın kocası N.Ç. ağabey bana tecavüz etti. Bu sırada Y. abla yan odada tüm olanları bilmesine rağmen gelip beni kurtarmadı. Perişan bir halde eve gittim. Kızlığım bozulduğu için çok korkmuştum. Yaşadığım bu olayı kimseye anlatamadım."

Yeni Sahra Mahallesi’nde yaşayan altı çocuklu A. ailesinin üçüncü çocuğu A.A, yaşadıkları maddi imkansızlıklar ve babası R.A’nın düzenli bir işi bulunmaması nedeniyle zor günler yaşadıklarını anlatırken gözleri doldu. Kendisine tecavüz eden N.Ç’nin yaptıklarını mahalle komşuları L.D’ye anlattığını ileri süren A.A. sözlerini şöyle sürdürdü:

YAKINLAŞMAK İSTEDİ

"28 yaşındaki L.D. otomobili ile sokağımızda dolaşıp bana yakınlaşmaya çalışıyordu. Arkadaşlık teklif ediyordu. Bir gün otomobiline bindim. Beni TOKİ’nin şantiye alanının biraz ötesinde ıssız bir ağaçlık tepeye götürdü. Otomobilin kapılarını kilitleyip vücudumu ellemeye başladı. Otomobilden inmek istedim ancak başaramadım. Bu ağaçlık tepede birkaç kez zorla da olsa ilişkiye girdik."

L.D’nin evli olduğunu öğrendikten sonra ilişkiye girmek istemediğini anlatan A.A. "Birlikte olmak için beni tokatlayıp tartakladı" dedi.

DNA TESTİ YAPILACAK

Hamileliği süresince kimseye durumunu anlatamayan A.A. okuluna devam etti. Her gün büyüyen karnını, çevresindekilerin "Şişmanladın" diye yorumladığını, kış boyunca giydiği kalın palto ve kazakların karnını belli ölçüde gizlediğini söyledi. Geçen hafta sancılar içinde uyanan ve kaldırıldığı Göztepe Eğitim Araştırma Hastanesi’nde dünyaya getirdiği sekiz aylık kız bebeğe, hemşireler "Sıla" adını verdi.

Küçük kızın doğumunun ardından polisin gözaltına aldığı L.D. tutuklandı. A.A’nın hayatını karartan ilk tecavüzün zanlısı N.Ç. ve karısı Y.Ç. halen yakalanamadı. Babanın kim olduğunun belirlenmesi için L.D’den ve Sıla bebekten alınan kan örnekleri, DNA testi için Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

/Orhan SAAT - HÜRRİYET

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri