Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
5 sonuçtan 1 ile 5 arasý

Konu: Adli Týp'ta rüþvet skandalý

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Standart Adli Týp'ta rüþvet skandalý

Adli Týp'ta rüþvet skandalý
    Adli Týp memuruna raporlun lehte çýkmasý için rüþvet!16 Mayýs 2006 10:33

Adli Týp Kurumu Baþkaný Keramettin Kurt'a gelen bir ihbarla ortaya çýkan olay iddiaya göre þöyle geliþti: Ýzmir'de vatani görevini yapan Osman Ermeydan, 6 Ocak 2001'de gece sayýmýna çýktý. 17 olan numarasýný, yanlýþlýkla 16 diye söyleyince, Çavuþ N.E.'den tokat yedi. Sabah uyandýðýnda burnundan kan gelen asker bir süre sonra yere yýðýldý. Beyin kanamasý geçirdiðinden þüphe edilen Ermeydan Atatürk Eðitim Hastanesi'ne kaldýrýldý. Talihsiz askerin bir süre sonra þuuru kapandý. Durumunda iyileþme görülmeyince hastane hastane dolaþtý. 2001 Haziran'ýnda Haydarpaþa GATAya kaldýrýlarak burada beyin ameliyatý oldu. Sonra TSK Rehabilitasyon Merkezi'ne sevk edilen asker 12 Nisan 2003'te hayatýný kaybetti.

Ýki ayrý rapor
    Bunun üzerine Çavuþ N.E. hakkýnda Hava Kuvvetleri Askeri Mahkemesi'nce soruþturma baþlatýldý. Dosya istanbul Adli Týp Kurumu'na gönderildi. 1.Ýhtisas Kurulu 2004'te, tokatla ölüm olayý arasýnda baðlantý olduðuna karar verdi. N.E.'nin avukatlarý karara itiraz etti. Bu süreçte Adli Týp Kurumu eski Baþkaný ve Cerrahpaþa Týp Fakültesi Ana Bilim Dalý Baþkam Özdemir Kolusay'dan özel mütalaa alýndý. Kolusay raporunda, tokat ile ölüm olayý arasýnda baðlantý olmayacaðýna kanaat getirdiðini ifade etti. Prof. Dr. Ömer Çaðlak'ýn raporunda ise; tokat sonrasý beyin kanamasý oluþmasý için, o kiþide bir kanama bozukluðu olmasý gerektiði kaydedildi.

"Evet, para aldým"
    Ýki ayrý özel rapor sonrasý ortada bir çeliþki oluþtuðu için dosya Adli Týp Kurumu'na gönderildi. Bu süreçte, N.E.'nin ailesi, Adli Týp Kurumu'nda görevli A.A.'ya ulaþtý. Aile, raporun lehlerinde çýkmasý için A.A.'ya rüþvet teklif etti. Hatta, bir miktar "avans" verdi. A.A. bu doðrultuda bazý yetkililerle konuþunca, olay Adli Týp Kurumu Baþkaný Kurt'un kulaðýna gitti. Kurt, A.A.'yý makamýna getirterek olayýn nasýl geliþtiðini sordu. A.A, yeðeninin yazýhanesinde bilgisi dýþýnda olan bir görüþmenin içine girdiðini, orada biraraya geldiði kiþilerin, cinayet iddiasýyla yargýlanan yakýnlarý adýna yardým isteyerek kendisine para verdiðini itiraf etti.

A.A. Kurt'un önünde yazýp imzaladýðý ifadede olayý þöyle anlattý: "Sanýðýn teyzesi, dosyanýn genel kurula gittiðini belirterek yardým etmemi istedi. Ben de elimden gelen neyse yapacaðýmý söyledim. Bana bir miktar para da verdiler. Sonra böyle bir ortama girdiðim için kendimi rahatsýz hissettim. Parayý yeðenime geri verdim. Yapýlanlar çok yanlýþtý."

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Çok yazık. Rüşvetin bulaşmadığı yer kalmamış. Yazık.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Adli tıpdada rüşvet olursa çok yazık.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Adalet kalmadımı. İnsanların güveneceği hiçbir yer yoktur.

Users Awaiting Email

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Çok yazık.. Çürüme hızla ilerlemeye başladı.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri