Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 2/4 İlkİlk 1234 SonSon
32 sonuçtan 11 ile 20 arası

Konu: soru: her günah effedilirmi?

Kullanıcı Bilgi Menüsü

ben allah katında olarak sormamıştım aslında...
    somut bir örnek vereyim; allah kimsenin başına vermesin...mahalleden komşulardan duydum...bana sordular bişey diyemedim...
    şöyleki; adamın hanımı eşini bırakarak biri ile kaçmış...adam eşini çok seviyor... bir müddet sonra kadın pişman olup özürler dileyerek gelmek istemiş.. adamda affetmek büyüklüktür diyerek kabul etmiş...
    mesele budur...
    (dini olarak cezasını biliyorum...şeri hükümlerde mazlumun sözü önemli..ancak bu türden bir mesele hiç duymamıştım)
    selametle...

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Ya bu hususta çok sahih hadis var. Yani bir kişinin nihai azaptan kurtulabilmesi için; Allah'a eş (ortak) koşmadıkça, yani asi ve isyankar veya başka bir ifadeyle Allah'a karşı gelmedikçe affedilebileceği ifade edilmektedir. Affedilecektir denmiyor. Affedilebileceği (Yani Allah dilerse) Ya insan bir kere inandıktan sonra bu hususta çok şey ifade edebilir. ben'de bu hususta çok şey ifade edebilirim. Biz bu dünyada nasıl birilerinin şatafatlı yaşamlarını (arabalarını-evlerini-makamlarını) nasıl kıskanır, ah bizde böyle bir yaşama kavuşabilseydik diye iç geçirebiliriz.(tabi bazılarına göre değişir) İşte cenab-ı Allah'ta ahirette böyle lütuf ve ihsanlarını kendi emir ve yasaklarına riayet edenlere derece derece verebilir. Dünyada en yüksek makamlarda olup, şatafatlı hayat geçirenlere ahirette onların himayesindeki garibanların hayatları gibi bir hayatta yaşatabilir. Ona o azap belki ateşete yanmaktan daha acı verir. Allah şüphesiz zalimlerin hesabını görürken (yani bu dünyada haksız yere insanları katleden ve Allah'ın dinine savaş açanları) asla affetmeyecektir. Çünkü Sevgili Peygamberimiz; şahsına karşı yapılan tüm müdaheleleri sinesine gömmüş, fakat İslama ve Allah'ın Dini ile istihza edenlere karşı savaş açmıştır. Bu konuda söylenecek sözler bitmez. Allah'ın hazineleri nihayetsizdir.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı conker Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    ayet ve hadislerle verilen bir cevaba inanmayı haşa zır delilik diye itam ederseniz ALLAH korusun dinden çıkarsınız
    peygamber efendimiz(s.a.v) in yaptıg her davranış söylediği her söz kuran-ı kerimin aynasıdır

bende buna inanırım.

ne ilgisi var bunun ayet ve hadisle hangi ayet yazıyor bunu gösterebilirmisiniz.
    o derece derin bir bildim yok nihat hatipoglunu iyi tanırım bazı ortamlarda bir kaç kez sohbet etmişliğim var güncel konuları çok iyi değerlendirebilen bir insan hadismi değilmi yorum yapamam fakat sahabilerin verdiği bir çok örneği ezbere bilir birçok tefsir kelam bitirmiştir neticesinde prof. olmuş birisi mutlaka bir yrden okumuş yada duymuştur boş bir izahat değil fakat hadismi başka birşeymi bilemem
    selametle
    süper Teklif sende üye ol sende kazan!!!!
    İşte Davet Linkin!!

http://www.superteklif.com/SuperUye/...9-f6001b6878a1

Kullanıcı Bilgi Menüsü

bu arada belirteyim yedi büyük günah aşagıdaki gibidir ALLAH effeder etmez onu biz bilemeyiz

1- ALLAH’a şirk, ortak koşmak.

2- Büyücülük

3- Katillik

4- Harpten kaçmak

5- Yetim malı yemek

6- Faizcilik

7- Namuslu kadına iftira etmek. (Buhari, Müslim)

Başka bir hadis-i şerifte de, yedi büyük günah içinde Müslüman olan ana babaya asi olmak ifadesi geçiyor.
    İşte Davet Linkin!!

Kullanıcı Bilgi Menüsü

önce iman olacak sonra affedilmek için kul hakkı kul hakkı olanlar yandıki ne yandı.????? RABBİM bizleri canilerden kulhakkı yiyenlerden korusun AMİN

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Sayın cabbari
    Bunu yine genel bir örnekle size izah edeyim. Bir zamanlar tv kanallarına çıkıp dini konularda fetva veren biri şimdi 13 seneye mahkum oldu. Ben bu konuda kişisel fikrimi söyliyeyim bütün dini programları dinlerim kurana dayanmayan bu tür söylemlere pek inanmam. Allah zaten kuranda neyin günah neyin doğru olduğunu bizlere peygamberimiz vasıtası ile göndermiş.
    Sayın Osmann
    Kocasına ihanet eden bir insanı allah düşmanıma göstermesin affetmek yine aldatılan kişinin karekter yapısı ile ilgili ya affeder, ya bir anlık öfke ile katleder, yada biraz daha aklıselim ile düşünüp lanet olsun deyip boşanır. Allah katında ise bunu cezası kuranda ne yazıyorsa odur.
    hepinize saygılar
    Konu conker tarafından (23-09-2009 Saat 16:58 ) değiştirilmiştir.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

öncelikle herkese yazıları için teşekkür ederim...
    ancak ben sorumun tam olarak cevabını alamadım...
    kocasını aldatan kadın pişmanlık duyup evine dönse ve kocasında " affetmek büyüklüktür" diyebilirmi? diyemezmi? koca kadını seviyor...
    sonuçta bahsi geçen kişi kadını kabul etmiş..."aman evine geri dönmüş yuva yıkılmamış neolacak canım" mı demeli?
    anlatabildimmi? birde nikah olayı var tabi? nikahı düşmüş oluyormu? nikah tazelemeleri gerekirmi? nasıl olacak vesselam...
    selametle...

Kullanıcı Bilgi Menüsü

arkadaşlar bu işi kocası karısı diye algılamamak lazım
    istediğin kadar affet istediğin kadar merhamet et fakat içinde bir yıkık yer varsa harap olmuş yer varsa orası hep kanayacaktır
    zaten aldatılan kadın yada erkek her neyse direk nikah düşer tekrar birliktelik için nikah tazelemek gerekir ve birbirleri ile devamlu surette ayrı gayrı olmamaları gerekir
    Allah katına e olur bilemem ama bana kalırsa aldatmakta bir nevi kul hakkıdır zinadır cezasını yada affını yüce rabbim tayin eder
    selametle
    İşte Davet Linkin!!

Kullanıcı Bilgi Menüsü

istediğin kadar affet istediğin kadar merhamet et fakat içinde bir yıkık yer varsa harap olmuş yer varsa orası hep kanayacaktır
    zaten aldatılan kadın yada erkek her neyse direk nikah düşer tekrar birliktelik için nikah tazelemek gerekir ve birbirleri ile devamlu surette ayrı gayrı olmamaları gerekir
    Allah katına e olur bilemem ama bana kalırsa aldatmakta bir nevi kul hakkıdır zinadır cezasını yada affını yüce rabbim tayin eder
    selametle
    İşte Davet Linkin!!

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı CABBARİ Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    selametle
    eyvallah üstad... doğru söylüyorsun...mutlaka kul hakkına giriyor...ve burada hakkına girilen kişi affettim diyor... fakat bu öyle "paramı yedi, emeğimi yedi, sıramı çaldı, vs" gibi bir hak değil..namus işi...
    "hadi koca affetti, iş bitti" bu kısmı geçtik...
    nikah konusunda boşanan çiftlerin tekrar birbiri ile evlenmesi için başka biri ile nikahlanması gerekiyor...burada ba bu söz konusumu? yoksa nikah tazelemesi yeterlimi?
    selametle...

Sayfa 2/4 İlkİlk 1234 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri