Yanlýþ adres beyanýna para cezasý
Okullara kayýtlarda yanlýþ adres bildiren 17 veliye para cezasý kesildi... Çocuklarýný istedikleri okula kayýt ettirmek için sahte adres gösteren veliler inceleme altýnda
Kýrþehir'de okullara kayýt sýrasýnda yanlýþ beyanda bulunan velilere para cezasý verildiði bildirildi. 17 veliye yanlýþ beyanda bulunduklarý için 500-bin 500 lira arasýnda para cezasý kesildi.
Ýl Milli Eðitim Müdürü Mesut Ayrýksa, merkezde yer alan ilköðretim okullarýnda birinci sýnýflarda birden fazla þube oluþmasý durumunda sýnýflarýn ve öðretmenlerin kurayla belirlendiðini hatýrlattý.
Kura çekimlerinin tamamlanmasýndan sonra çocuðunu baþka okullara kayýt ettirmek isteyen bazý velilerin yanlýþ beyanda bulunarak adreslerini farklý göstermeye çalýþtýklarýný ifade eden Ayrýksa, þunlarý kaydetti:
''Ýlimizde fiziki yapýmýz yeterli durumda. Sýnýf mevcutlarýmýz ortalamanýn altýnda. Ancak, il merkezindeki Cacabey, Cumhuriyet, Süleyman Türkmani, Prof. Dr. Erol Güngör ve Vali Mithat Saylam Ýlköðretim Okullarý veliler tarafýndan en çok tercih edilen ilköðretim okullarý oldu. Bu nedenle, bu okullarda sýnýf mevcutlarý ortalamanýn üstüne çýktý. Adrese Dayalý Nüfus Kayýt Sistemi'ne göre 30 Haziran tarihi itibariyle velilerin çocuklarýný hangi okullara kayýt ettirecekleri belirlendi. Buna raðmen okul deðiþikliði yapmak isteyen bazý veliler, nüfus müdürlüðüne giderek, yeni bir ev kiraladýklarýný ve evinin adreslerinin deðiþtiðini beyan edip, baþka okullara kayýt yaptýrýyorlar. Bunun üzerine Emniyet Müdürlüðü devreye girerek yalan ve yanlýþ beyanda bulunanlarýn takibini yapmaya baþladý. Þu an itibariyle sadece Cumhuriyet Ýlköðretim Okulu'nda kaydý yapýlmýþ 17 veliye sahte beyan gösterdikleri için para cezasý verildi. Diðer okullarda da bu takipler yapýlmaya devam edilecek.''
BÝN 500 LÝRAYA KADAR PARA CEZASI
Yanlýþ beyanda bulunanlara 500-bin 500 lira para cezasý verilebildiðini bildiren Ayrýksa, velilerin bu þekildeki yanlýþ tutumlarýnýn eðitim kalitesini olumsuz etkilediðini vurguladý.
:internethaber

Teþekkur:
Beðeni: 

Alýntý

Yer imleri