amerika Birleþik Devletlerinde bulunan Baþbakan Recep Tayyip Erdoðan, Baþbakanlýk korumalarý ile Amerikalý korumalar arasýnda yaþanan gerginlik üzerine Clinton Küresel Giriþimi tarafýndan düzenlenen panelde yapacaðý konuþmayý iptal etti.
Baþbakan Erdoðan Newyork'taki temaslarýnýn ikinci gününde Clinton Küresel Giriþimi tarafýndan düzenlenen, " G-20 ve Küresel Sorunlara Etkisi" konulu panelde bir konuþma yapacaktý.
Erdoðan'ýn konvoyu panelin yapýlacaðý otele 30- 40 metre kala, ABD Baþkan Barack Obama'nýn otelden ayrýlmasý nedeniyle durduruldu.
Baþbakan Erdoðan da bunun üzerine otele yürüyerek gitmek istedi.
Bu sýrada Amerikalý korumalar Erdoðan'ýn otele giriþini engelleyici tavýr takýndý.
Bunun üzerine Baþbakanlýk korumalarý, Erdoðan'ýn Türkiye Cumhuriyeti Baþbakaný olduðunu hatýrlatýp, toplantýnýn da katýlýmcýsý olduðunu belirtti.
Buna raðmen Amerikalý korumalar baþbakanlýk korumalarýna fiziki müdahalede bulundu..
Baþbakanlýk kaynaklarý, ABD Baþkaný Obama'nýn otelden ayrýlýþý sýrasýnda Beyaz Saray korumalarý ile Baþbakan Erdoðan'ý koruyan Amerikan Ýstihbarat servisi korumalarý arasýnda iletiþimsizlik yaþandýðýný söyledi.
Bu iletiþim eksikliðinin koordinasyon zaafý doðuracaðýný düþünen Baþbakanlýk korumalarý da, Erdoðan'ýn oteline dönmesini saðladý.


Teþekkur:
Beðeni:

Alýntý




Yer imleri