19 turluk yarışta, ilk 3 sırayı İspanyol sürücüler alırken, ilk sırada Master-MVA Aspar takımından Hector Faubel yer aldı. Faubel, 39.30.095’lik derecesiyle birinci olurken, İspanya ve Katar’daki ilk 2yarışı kazanan aynı takımdan Alvaro Bautista 39.30.338 ile ikinci, Sergio Gadea ise 39.37.335’lik derecesiyle üçüncü sırayı elde etti.
İLK 3 SIRA İÇİN KIYASIYA MÜCADELE
Büyük bir çekişmeye sahne olan 125 cc kategorisinde ilk 3 için pilotlar müthiş bir mücadele örneği gösterdi. Faubel, Bautista ve Finli sürücü Mika Kallio arasında yaşanan mücadelede, ilk sıra sürekli el değiştirdi. Kallio, bitime 3 tur kala aracında yaşadığı problem nedeniyle 2. sıradayken yarışı bırakmak zorunda kalırken, Bautista ve Faubel, finişe kadar arka arkaya gittiler. Son turda Bautista, rakibini geçmeyi başarsa da, yeniden atak yapan Faubel, 125 cc kategorisini ilk sırada tamamladı.
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
KALLIO’NUN 2. ŞANSSIZLIĞI
Red Bull KTM GP 125 takımının Finlandiyalı sürücüsü Mika Kallio, İstanbul Park Pisti’ndeki şanssızlığını yine yenemedi. Geçen seneki yarışı birinci sırada götürürken, son turda kayarak pist dışına çıkan ve puan alamayan Kallio, bugün de bitime 3 tur kala 2. sıradayken yarış dışında kalarak, İstanbul’dan yine puansız ayrılmak zorunda kaldı.
PİLOTLAR ZORLANDI
Oldukça çekişmeli geçen yarış sırasında bazı pilotlar motosikletlerini pistte tutmakta güçlük çekti. Henüz 1. turda İtalyan Federico Sandi 3. virajda pist dışına çıkarken, 2. turda İtalyan Mattie Pasini, 4. turda İtalyan Michele Pirro, 6. turda İspanyol Julian Simon, bitime 6 tur kala İngiliz Bradley Smith, Fransız Mike Di Meglio ve İtalyan Raffaele de Rosa araçlarına hakim olamayıp kaza yaptı.
BAUTİSTA LİDERLİĞİNİ SÜRDÜRDÜ
MotoGP Türkiye Grand Prix’sinde 125 cc kategorisinde ikinci olan İspanyol sürücü Alvaro Bautista, sürücüler klasmanındaki liderliğini sürdürdü. İspanya ve Katar’daki yarışları kazanan Bautista, İstanbul’daki ikinciliğiyle puanını 70’e çıkardı ve ilk sıradaki yerini korudu.
İstanbul’da bugün birinci olan ve 25 puan toplayan İspanyol Hector Faubel ise 45 puana ulaşarak, 6. sıradan 2’nciliğe yükseldi. İstanbul öncesi 4. durumda bulunan Sergio Gadea da 41 puanla sürücüler klasmanında 3. sıraya çıktı. Markalarda ise Aprilia 75 puanla liderliğini korudu. Aprilia’yı 38 puanla KTM, 29 puanla da Derbi izledi.
Yer imleri