ya kahraman hep aynı şeyler be kardeş sen şu dağdaki yazılara neden bu kadar takıldın usta açmısın açıktamısın bak pc den benimle ve arkadaşlarla iletişim halindesin seninde memleketin bura benimde bura bende arnavutum ama dağdaki senin söylediğin yazı nedense beni hiç rahatsız etmiyor senin kimliğindede t.c benimkindede t.c yazısı varsa sen de buna saygı duyacaksın neden olaylara hep taraf gözle bakıyorsun türk lafı senin neden tüylerini diken diken ediyor ben neden kürt lafından senin duyduğun kadar rahatsız olmuyorum
ben doğuya geldim kardeş kürtçe yan sizin dilinizden başka bir dil oralarda zaten konuşulmuyor ve bu yüzden sorun çıkarıldığını görmedim kim senin kapına dayandı kahraman örflerini değiştir adetlerini değiştir diye he şu var örf dediğin şey kan davası ise yada daha çocuk yaştaki kızlarımızı babasından büyük kızlara başlık parası altında zorla baskı ile vermekse yada tek suçları birbirini sevmek olan iki genci birbirine vermeyip kaçmaya zorlayan daha sonrada kaçtı diye abisi yada babası tarafından katledilen insanlarımız için töre cinayeti deniyorsa öyle töre öyle örf öyle adet yerin dibine batsın binlerce yıl kanını döktüğün kendi öz vatanına tabiki ya sev ya terk et derler kahraman bu vatan sevilmiyorsa o zaman senin benim atalarım niye bu vatanı için seve seve öldüler o zaman niye biri çıkıpta senin gibi türkçe konuşana yada bayrağamıza yada dağdaki yazılara ses çıkarmadı o insanlarda kürt değilmiydi sana tek sözüm kahraman arkadaşım kimsenin tahriklerine yada gazına gelme kendi mantığınla düşün ve hareket et inan sende bana hak vereceksin ben biz atalarımız bu vatanı hiç bir şey beklemeden karşılıksız sevdik hemde ölüme bile seve seve gidecek kadar çok sevdik ve seveceğiz sende bu nu bir dene kardeş!

Teşekkur:

Yer imleri