REKLAM

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
10 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: tsk nın bir fetva vermedigi kalmıştı

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Standart tsk nın bir fetva vermedigi kalmıştı

Genelkurmay Başkanlığı tarafından askerlere dağıtılan ve üzerinde “Hizmete Özel” yazan kitapçıkta, başörtüsünün bir Kur’an hükmü ve ifadesi olmadığı iddia ediliyor ve “Türk gelenek ve göreneklerinde türban, peçe ve çarşaf yoktur. Türban, belirli dini inanışın simgesi olarak, toplum yaşamımıza bilinçli olarak sokulmuştur. Peçe ve çarşaf ise, İran ve Bizans kaynaklıdır” deniliyor.

Kitapçıkta, Kur’an’ın örtünme ile ilgili ayetlerinin, doğruluğu ve gerçekliği tam olarak bilinmeyen hadislere dayanılarak açıklandığı, söz konusu hadislerin de Kur’an hükümleri gibi ortaya konulduğu öne sürülüyor. Genelkurmay Başkanlığı’nın söz konusu kitapçığı, kendisi gibi resmi kurum olan Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu'nun 29 yıl önce verdiği ve 'Başörtüsünün dinin emri olduğu'na yönelik kararını dikkate almadığını gösteriyor.

İŞTE O SKANDAL İFADELER

Ergenekon Terör Örgütü soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve örgütün yöneticisi olduğu gerekçesiyle yargılanan Ergenekon sanığı emekli Orgeneral Hurşit Tolon’da ele geçirilen 14 sayfalık kitapçıkta şu ifadeler yer alıyor:

“Bu kitap, irticai unsurların baş örtüsü veya türbanı simge yaparak, demokratik ve laik Cumhuriyet aleyhine karşı başlattıkları gerici girişimlerin nedenlerini, Devletin kamu kurum ve kuruluşlarında uyguladığı kılık-kıyafet düzenlemelerinin hukuki gerekçelerini ve Anayasa ve kanunlar çerçevesinde konuya yaklaşımın nasıl olması gerektiğini açıklamak maksadıyla hazırlanmıştır.”
    (�)
    “Türkiye’de başörtüsü veya türbanın kullanılması yasak değildir. Yasak, devletin temel düzeninin ve halka hizmette eşitliğin kısmen de olsa din kurallarına dayandırılmayacağı esasından hareketle, kamu kurum ve kuruluşlarında uygulanmaktadır. Devletin; sokakta, evinde, tarlasında ve kendi işyerinde başörtüsü ve türban kullanan kadınlarımızın kılık-kıyafetine karışması ve bunlara karşı herhangi bir yasak uygulanması söz konusu değildir.”
    (�)
    “Türban, bir Kur’an hükmü ve ifadesi değildir. Bugün analarımız, ninelerimiz ve kadınlarımız başörtüsünü dini bir gerekçeden ziyade, bir giyim ve yaşam tarzı olarak kullanmakta ve takmaktadır.”
    (�)
    “Türk gelenek ve göreneklerinde türban, peçe ve çarşaf yoktur. Türban, belirli dini inanışın simgesi olarak, toplum yaşamımıza bilinçli olarak sokulmuştur. Peçe ve çarşaf ise, İran ve Bizans kaynaklıdır”
    “(�) Devletin kamu kurum ve kuruluşlarında uyguladığı kıyafet düzenlemesinin bir amacı da, belirli bir dini düşünce ve inanışa göre; kılık-kıyafet, düşüncesi ve ibadeti aynı olan tek tip insan yetişmesine mani olmaktır.”
    “(�) Kur’an’ın örtünme ile ilgili ayetleri, doğruluğu ve gerçekliği tam olarak bilinmeyen hadislere dayanılarak açıklanmakta, bu hadisler de Kur’an hükümleri gibi ortaya konulmaktadır.”
    “Anayasa’ya ve bu yargı kararlarına rağmen, bugün gelinen noktada; ‘Başörtüsü ve türban’, din adına, demokratik ve laik Cumhuriyetimize karşı başlatılan karanlık amaçlı bir mücadelenin ‘simgesi’ haline getirilmiştir. ‘Başörtüsünü bir yaşam ve giyim tarzı olarak benimseyen’ insanlarımız, bu karanlık amaçlı mücadelenin esas oyuncuları tarafından, kendi amaçları doğrultusunda kullanmaya çalışılmaktadır...”

DİYANET: BAŞÖRTÜSÜ ALLAH’IN EMRİDİR

Başörtüsü konusunda Diyanet İşleri Başkanlığı, 29 yıl önce çok önemli bir fetva verdi. Din İşleri Yüksek Kurulu'nun 30 Aralık 1980 tarihli ve 77 nolu kararında da; "Cenab-ı Hak, Müslüman kadınların başörtülerini, saçlarını, başlarını, kulaklarını, boyun ve gerdanlarını örtecek şekilde yakalarının üzerine salmasını emretmiştir" deniliyor.
    Başörtüsünün İslâm dininin kesin emri olduğu, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu'nun 3 Şubat 1993 tarihli ve 6 nolu kararında şöyle yer almıştı:

"Başörtülerini, saçlarını, başlarını, boyun ve gerdanlarını iyice örtecek şekilde yakalarının üzerine salmaları, dinimizin, Kitap, Sünnet ve İslâm âlimlerinin ittifakıyla sabit olan kesin emridir. Müslümanların bu emirlere uymaları, dinî bir vecibedir."

Din İşleri Yüksek Kurulu'nun 30 Aralık 1980 tarihli ve 77 nolu kararında da; "İmam-Hatip Liselerinin yönetmeliğinde, dinimizin Müslüman kadınların örtünmesi ile ilgili hükümlerine aykırı Anayasamızın tanıdığı kişinin temel hak ve hürriyetlerini zedeleyici ve sözü edilen okulların yönetim, eğitim ve öğretim faaliyetlerini olumsuz yönde etkileyici nitelikte hükümlerin yer almasının uygun olmayacağı mütalâa olunmuştur" deniliyor.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

başka işleri güçleri kalmamiş

Kullanıcı Bilgi Menüsü

bunlara devlet diyanetin bütçesinden mi maaş veriyo acaba kadroları diyanettemi yoksa

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Nisa suresini okumuşlar mı ne yazıyormuş kapanma hususunda acaba? İçimdekileri püsküresim var ama ya Sabır diyorum

--Şimdi çok daha iyi anlıyorum neden imam hatip liselerine ve ilahiyata olan bu nefreti--
    Konu xp_n3r00 tarafından (18-02-2010 Saat 23:44 ) değiştirilmiştir.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

ya anlamıyorum hep alıyan aynı grup ya aleviler neyapsın diyanet 7-8 katrilyonu alıyor nerede kullanıyorsa kullanıyor ama alevilere kuruş yok hizmet yok ama arınç gibi sahte gözyaşı döken aynı grup ergenekon sanıkları bunu yapmış onu yapmış bakın hala sanık ama cezası kesilmiş suçluluğu ispatlanmış hoca efendi nerede amerikada ne yapıyor kime hizmet ediyor neden daha ne derti var başbakan cumhurbaşkanı kendi grubundan daha ne amaçlıyor slogan güzel durmak yok yola devam nereye kadar devam nerede duracaksınız yolun sonu neresi

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı toycan Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    ya anlamıyorum hep alıyan aynı grup ya aleviler neyapsın diyanet 7-8 katrilyonu alıyor nerede kullanıyorsa kullanıyor ama alevilere kuruş yok hizmet yok ama arınç gibi sahte gözyaşı döken aynı grup ergenekon sanıkları bunu yapmış onu yapmış bakın hala sanık ama cezası kesilmiş suçluluğu ispatlanmış hoca efendi nerede amerikada ne yapıyor kime hizmet ediyor neden daha ne derti var başbakan cumhurbaşkanı kendi grubundan daha ne amaçlıyor slogan güzel durmak yok yola devam nereye kadar devam nerede duracaksınız yolun sonu neresi
    alevilerin yapacak bir seyi yok çünkü cemevleri devrim kanunlarına göre yasak yani Tekke, zaviyeler bu gun alevilere özellik tanınırsa bu sefer nakşiler kadiri ve bir çok akım özellik istiyecek o zaman ne olacak bu sefer onlar demiyecekmı ben o kadar para oduyorum ama bana kuruş yok diye ayrıca amerikada olan hoca nın suçsuz oldugu anlasırdı yani t c yasalarına göre masum bir vatandaş başbakanı bilmem ama ben tam bagımsız türkiye istiyorum tek hakim millet olsun

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı wtwt99 Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    alevilerin yapacak bir seyi yok çünkü cemevleri devrim kanunlarına göre yasak yani Tekke, zaviyeler bu gun alevilere özellik tanınırsa bu sefer nakşiler kadiri ve bir çok akım özellik istiyecek o zaman ne olacak bu sefer onlar demiyecekmı ben o kadar para oduyorum ama bana kuruş yok diye ayrıca amerikada olan hoca nın suçsuz oldugu anlasırdı yani t c yasalarına göre masum bir vatandaş başbakanı bilmem ama ben tam bagımsız türkiye istiyorum tek hakim millet olsun
    madem masum buyursun gelsin zaten zatı muhterem oralardan nefret edip oraları kötülemezmiydi acaba beyfendinin çekindiği bir şeymi var da buralara teşrif etmiyor yoksa cemate oradan daha çok paralar gelipte para trafiğini oradanmı kontrol ediyor

Kullanıcı Bilgi Menüsü

silalhlı kuvvellerle uğraşmayın lan yeter artık ordu düşmanları vatanınıza bişey olduğunda o kurtarıcak sizleri kuyruğunuzu sıkıştırıp pustuğunuzda başlatmayın tarikatınıza dinciliğinize yeterrrrrrrrrrrr atatürk düşmanları fetocular

Kullanıcı Bilgi Menüsü

ortak müşterekte kalpimiz bir ama bakın işimize geldimi devrim kanunları hükümetin demokrasiyi savunan şu an hükümetin her kanunu delik deşik ettiğini görüyoruz ben memlekette 20milyona yakın nakşi olduğunu bilmiyorum ama bu hükümet ve yandaşlarının herşeyi kendilerine bilediğini biliyor ve hakimin millet değilde kendilerinin olmasını istediğini milleti de arkalarında sadece meletmek istediklerini düşünüyorum hoca efendinin de tehlikesini göstermek istedim taraf gazetesinin kurucusu ve destekliyicisi fettullah gülen hoca efendinin

Kullanıcı Bilgi Menüsü

canları sıkılıyo heralde

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri