REKLAM

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 1/2 12 SonSon
14 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: Fatih terim bırakıyor!

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Soccerball Fatih terim bırakıyor!

Fatih Terim istifa mı ediyor?

A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, istifayla ilgili ilk kez bu kadar açık konuştu. İşte Terim'in o sözleri;

Milli Takımlar Sorumlusu ve A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, Ermenistan maçı sonrasında Federasyon Başkanı Mahmut Özgener ve yönetimle görüştükten sonra kararını vereceğini söyledi.

Terim, yurtdışından teklifler aldığını, A Milli Takım ile de sözleşmesinin 2012 yılına kadar sürdüğünü belirterek, Ermenistan maçından sonra Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu ile görüştükten sonra kararını spor kamuoyu ile paylaşacağını belirtti.

Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

hayırlısı olsun bakim bence miyadını doldurmuştur bu işler zeka ile oluyor hırçınlıkla kanaatimce milli takıma zarar veriyor diye düşünüyorum taze kan lazım milli takıma o hırçınlıklaer olmasaydı milli takım şimdi daha başka iyi yerlerde olurdu hatta hırçınlıklar futbolcularada kötü örnek oluyor onlarda zaman zaman hocalarının izinden yürüdüler bu hale geldik teşekürler

Kullanıcı Bilgi Menüsü

başarısız oldu gidiyor,çokbile kaldı...acaba yurtdışında hangi takıma gidecek...bence buda uydurma bir haber..bakın benim yurtdışı taliplerim var havası yaratmak..hadiiibee
    her başarısızlıktan sonra aynı laflar aynı tarananne,çok duyduk bu sözleri..tıpkı h.şükür kardeşi...koca memlekette ikinizden başka antrenörle futbolcu yok sanki,milli takımı yıllarca başarıdan başarıya koşturdunuz,dünya ve avrupa şampiyonluk kupalarıyla doldurdunuz tff içini....bizde nankörlük edip burada sizler gibi iki güzide spor adamını eleştiriyoruz,çok vefasızız yazık bizlere...
    CİMBOMLU

Kullanıcı Bilgi Menüsü

aylık 250.000 tl yiyipde o takımın hakkını vermiosan çok bile kaldın sen adamım........

Kullanıcı Bilgi Menüsü

19. Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 5. Grup'ta Belçika ile deplasmanda karşılaşacak Türkiye'de, Milli Takımlar Sorumlusu Fatih Terim, ''Ermenistan maçı sonrası Futbol Federasyonu yönetimiyle görüşüp, bırakıp bırakmama konusundaki kararımı vereceğim'' dedi.
    Karşılaşmanın yapılacağı Kral Baudouin Stadı'nda bir basın toplantısı düzenleyen Fatih Terim, yaklaşık 4 yıl 4 aydır görevde bulunduğunu, 25'i özel, 30'u resmi 55 maç yaptıklarını ifade ederek, ''25 özel maçta 10 galibiyet, 9 beraberlik ve 6 yenilgi aldık. 30 resmi maçta ise 16 karşılaşma kazandık, 7 kez berabere kaldık, 7 maçı kaybettik. Genel toplamda, 26 galibiyet, 16 beraberlik ve 13 yenilgi aldık. Resmi maçlarda 55 gol attık, 35 gol yedik, özel maçlarda 33 gol attık, 26 gol yedik.

Bu dönem, tüm zamanlar içinde bir teknik adamın bir defada milli takımda en uzun görev aldığı dönemdir. En fazla maç kazanıp, en az yenildiği dönemdir. Bu dönem resmi organizasyonlarda milli takımın tarihteki hiçbir süreçte olmadığı kadar maç kazandığı ve en istikrarlı dönemidir'' diye konuştu.
    Terim, şöyle devam etti:
    ''Son Avrupa Şampiyonası finallerinin ardından, Dünya Kupası elemelerinde, bizim, sizin herkesin beklentilerinin çok uzağındayız. Yarın akşamki Belçika-Türkiye, Estonya-Bosna Hersek maçının sonucunda da tüm ümitlerimiz bitebilir. Ancak bu böyle olsa dahi Türk Milli Takımı'nın yakaladığı başarıyı gözardı etmek anlamına gelmemeli. Önümüzde kazanmamız gereken çok önemli 2 maç var ve buna odaklandım. Herşey olumsuz gelişirse Ermenistan maçı sonrası yönetim kuruluyla görüşüp kararımı vereceğim. Başta başkan Mahmut Özgener ve Levent Kızıl olmak üzere tüm yönetimin desteklerini gördüğümü ifade etmeliyim. Onlarla görüşmeden bir karara varmam dostluk ilişkimize zarar verir. Onlarla görüşmeden bir açıklama yapmayacağım.

Yönetimin devam etmem için ısrarı, benim de ülkeme kupa sözüm var. Dışardan gelen teklifler var. Tüm bunları değerlendirdiğimizde, Ermenistan maçı sonrası karar vereceğim. Şartlar ne olursa olsun bir açıklama yapacağım. Bir karar verilecekse çok sağlıklı olacaktır.''
    SAKATLIKLAR KONUSU
    Terim, sakatlıklar sorununun, futbol ailesi tarafından oturup ciddi biçimde konuşulması gerektiğine dikkati çekti.

Hiçbir milli maça üst üste aynı kadrolarla çıkamadıklarını vurgulayan Terim, şöyle devam etti:
    ''Birçok arkadaşı da milli takımda iyileştirip gönderdik. Sakatlıklar, üzerinde önemle durulması gereken bir konu. Antrenmanlar, zeminler, bunlara bağlı olabilir. Özellikle darbeye bağlı olmayan ve Batı'da hiçbir ülkede rastlanmayan yoğunluktaki sakatlıklar, beslenme, dinlenme ve yükleme evrelerindeki özensizlikten kaynaklanıyor. Türk futbolunun bu ciddi sorununun giderilmesi için oyuncular başta olmak üzere çok yönlü bir sorgulamaya girilmesi gerekiyor. Bir maçta 10 kişiyi kamptan gönderdiğimizi hatırlarsınız. Futbolun her elementi bu sorunu ciddi ele almalı. Sercan'ı belki Ermenistan maçında oynatabiliriz. Nuri ise büyük ihtimalle Belçika maçına yetişecek.

İstikrarı seven belirli bir takımın oynaması gerektiğine inanan biri olarak, bunu bir türlü sağlayamıyoruz. Maalesef sakatlıklar belimizi büküyor. Belirli bir oyun anlayışı ve taktiğimiz var. Kadroda olanlar, Belçika karşısında gerekeni yapacaktır.

Sadece kamp zamanı değil, futbolcularımızın doktorlarıyla sürekli görüşüyoruz. Mevlüt, geçen maç kampa geldiğinde MR'ı çekilmemişti. Teşhis koymasalar, omuzunun çıktığını bilemeyecek, ameliyat tavsiye etmeseler, iyileşecek duruma gelemeyecekti. Nuri'nin sağlık heyetiyle görüşüldü. Dün Nuri antrenmana çıktı. Bizim için önemli olan önce insan ve sağlık. Teoride de kalmıyoruz, pratikte de haklı çıkıyoruz. Bu kadar sakatlık hiçbir milli takımda yok.''

Terim, Frank Rijkaard'ın, Gökhan Zan'ın milli takımdan sakat döndüğü biçimindeki açıklamasıyla ilgili olarak da, ''Sanırım ortada bilgi eksikliğinden kaynaklanan yanlış yönlenme var. Gökhan Zan, milli takıma geldiğinde arka adalesinde zorlanma vardı. Sağlık ekibimiz çok kısa süre içinde bu ağrıları halletti, antrenmana çıkardı ve maça hazırladı. Bu sorun giderildi. Maç sırasında kasığında bir sakatlık oluştu. Aynı yerde değil. Değerli meslektaşım Rijkaard'ın kamuoyuna yansıtıldığı anlamda bir açıklama yapmış olacağını düşünmek bile istemem'' dedi.
    MİLLİ TAKIMIN ŞANSI
    Terim, grubu 2. sırada bitirme şanslarının çok az olduğunu bildiklerini belirterek, ''Ama inanıyoruz. Gerçeklerle hareket eden bir grubuz. Futbolda çok şey başarmış bir ekip olarak, küçük olacak şansımızı sonuna kadar kovalayacağız'' dedi.

Terim, şöyle devam etti:
    ''Bu grupta dezavantaj diyebileceğimiz ne kadar şey varsa başımıza geldi. Dick Advocaat'ın yeni başlaması, Belçika'nın rahat olması aleyhimize. Advocaat, iyi bir arkadaş, dost, iyi bir teknik adam, başarılı işler yaptı, özellikle Zenit'de. Kendisini kucaklamak isterdim, ancak tribünde olacağım. Kendisine başarılar diliyorum. Bundan sonrası için de. Şartlar ne olursa olsun, biz her durumda Belçika'yı tanıyan bir ekibiz. Saklayacak birşey yok. Rakibe başarılar diliyoruz. Dünya Milli Takımlar Teknik Direktörleri Toplantısı'nda, sorun yaşadığım eski Belçika Teknik Direktörü Van der Eijke ile konuştuk, beraber olduk. Dostluklar devam ediyor.''

Kullanıcı Bilgi Menüsü

böyle bir grupta bir milli takımın içine nasıl **çılır.aylık 250.000 tl ye gösterdi .tebrik etmek lazım,bunu üniversitelerde ders ,mecliste bilgi olarak anlatması lazım.hatta kitap yazması lazım.250.000 kazanmanın yolları diye.karizmatik bulmuş bir kerizmatik.yazıklar olsun.sahte kahraman?

Kullanıcı Bilgi Menüsü

evet istifa etsekte kurtulsak.bu adam takımın başında diye maçları seyretmiyorum.futbolcu kendi takımında oynamıyor bu futbol dahisi ya tak milli takımda oynatıyor.artık bir kan değişimine ihtiyaç var.inşallah bir an evvel olurda kurtuluruz.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

eeee çekirge bir sıçrar (Dünya şampiyonasında üçüncülük),iki sıçrar (avrupa şampiyonasındaki çok büyük başarı !!!!!)hop ondan sonrada estonya'nın kucağına düşer....

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Standart Fatih terim bırakıyor!

osna Hersek'in Estonya galibiyetiyle Dünya Kupası umutlarını tamamen yitiren A Milli Takım'ın teknik direktörü Fatih Terim görevi bırakacağını ve Ermenistan maçında son kez takımın başında yer alacağını açıkladı.

Belçika maçının ardından yaptığı açıklamada teknik direktör Fatih Terim görevi bırakacağını açıkladı.

NTV Spor yayınına son dakika bağlantısı yapan muhabir Loran Vayloyan Terim'in basın toplantısında "Çarşamba akşamı Bursalı futbolseverlerle birlikte tüm Türk futbolseverlere veda edeceğim. Bursa'daki Ermenistan maçı benim için bir veda maçı olacak. Mahmut Özgener ve federasyondan yetkililer görevimi bırakmamam için bana telkinde bulundular ancak benim kararım kesindir. Başarısız olduk ve bunun tek sorumlusu vardır o da benim. Hiçbir zaman başkalarını suçlamadım, hele futbolcularımı asla. Takımı yüzüstü bırakmamak için çarşamba günü oynanacak olan Ermenistan maçının ardından görevi bırakıyorum. Görevimi bıraktıktan sonra Türk futbolunu çok yakından ilgilendiren çok net ve çok çarpıcı bilgiler vereceğim bir basın toplantısı düzenleyeceğim. Ama bu basın toplantısını, maçlar bitip olaylar durulduktan sonra, gelecek haftasonuna doğru yapacağım" dediği bilgisini verdi.

Loran Vayloyan ayrıca istifa eden Fatih Terim'in moralini bozan 2 olay hakkında da bilgi verdi. Vayloyan, Kale arkasında maçı seyreden gurbetçitaraftarlarımızdan bir süre "İstifa" seslerinin yükselmesi ve tribünde Belçika maçında forma giymeyen oyuncularımızın da bulunduğu noktada Terim'e küfür içeren sözlü saldırıların yapıldığını ve başta Arda Turan olmak üzere o noktada bulunanların bu olayın önüne geçmeye çalıştığını belirtti.

Loran Vayloyan daha sonra Terim'in "Ben istifa seslerine alışık değilim, 'imparator' sloganlarına alışığım. İstifaya davet benim kabullenebileceğim bir tepki değildir" dediğini açıkladı.

-BASIN TOPLANTISI-

Milli Takımlar Sorumlusu Fatih Terim, 2-0'lık Belçika yenilgisi sonrası yaptığı açıklamada, ''Bursa'daki Ermenistan karşılaşması veda maçım olacak'' dedi.

Fatih Terim, karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında, Türk Milli Takımı'nın sorumlusu olarak, hiçbir zaman bir başkasını, özellikle oyuncularını asla suçlamadığını belirterek, ''Bir grup (Terim istifa), bir grup (İmparator) diyor. Oyuncularımızın üzerinde ay-yıldızlı forma varken küfür etmek kimsenin hakkı değildir. Birçok şeyi hep beraber yaşamışız ve başarmışız. Federasyon başkanı Mahmut Özgener ve yöneticilerimizi dinledim. Bir hesap verme halimiz yok, ancak bir izahat yapacağız. Bursa'daki süreci bir veda maçı olarak görüyorum'' diye konuştu.

-BOSNA-HERSEK'İN ETKİSİ-
    Fatih Terim, ''Türk Milli Takımı'nın bugün böyle bir oyun ortaya koymasının izahı, sadece psikolojik olabilir'' dedi.

Terim, Estonya-Bosna Hersek maçının ilk yarısını otelde seyrettiklerini ve skorun 1-0 olduğunu, soyunma odasına geldiklerinde durumun 2-0'a geldiğini vurgulayarak, ''Bizim bu durumumuzun aksine, yeni hocasıyla birlikte hazır bir Belçika vardı. Dick Advocaat ve takımını tebrik ediyorum. Bosna Hersek'e de play-off'ta başarılar diliyorum'' diye konuştu.

-SÜREÇ-
    Fatih Terim, gruptan çıkma şansını, geçen sezon oynadıkları maçlarda kaybettiklerine dikkati çekti.

Tecrübeli teknik adam, geçen sezonki 2 İspanya maçının, oyuncularının fizik ve sakatlık olarak hiç hazır bulunmadığı bir döneme denk geldiğini vurgulayarak, ''Özellikle İstanbul'daki ispanya maçı, beraberliğe üzüleceğimiz bir karşılaşma görüntüsü çizerken, son saniyede mağlup olduk'' dedi.

Kuralar sonunda, İspanya ve Türkiye'nin favori görüldüğüne işaret eden Terim, ''İyi de başlamamıza rağmen genel olarak istikrarlı bir tablo çizemedik. Bir şansımız vardı, o da Bosna Hersek'i sahasında yenmekti, olmadı'' şeklinde konuş

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Standart Terim'in istifası kabul edildi!

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, bir açıklama yayınlayarak Fatih Terim'in istifasını kabul ettiklerini ve kendisine teşekkür ettiklerini belirtti..

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener'in açıklamasının tam metni şöyle:
    "A Milli Takımımızın 10 Ekim Cumartesi akşamı Belçika ile oynadığı müsabaka sonrasında yaşanan gelişmeler ve gündeme gelen konularla ilgili olarak kamuoyunu doğru bilgilendirme ve aydınlatma adına, aşağıdaki açıklamayı yapma gereğini duyuyorum.

Bilindiği gibi A Milli Futbol Takımımız, dün oynanan Belçika müsabakası sonrasında 2010 Dünya Futbol Şampiyonası Finallerine gitme hakkını kaybetmiştir. Bu sonuç, Milli Takımımız adına yepyeni bir dönemin başlangıcı anlamına gelmektedir. Yeni dönemi sağlıklı bir şekilde değerlendirebilmek için, geçmiş dönem ve yaşanan süreçlerin analizinin doğru yapılması gerektiğini düşünüyorum.

Geçmişe analitik bir yaklaşımla baktığımız takdirde, Milli Takımımızın Dünya Şampiyonası ve Avrupa Şampiyonası gibi organizasyonlarda elde etmiş olduğu çok büyük başarıların ardından yaşamış olduğu hayal kırıklığı ve düşüşleri gözlemlemekteyiz. Bu da, başarılarımızın sürekliliği ve kalıcılığı ile ilgili önemli bir problemimiz olduğunu ortaya koyuyor. Bu gerçeği doğru tanımlamak gerekirse; "istikrar sorunu" olarak adlandırmanın yanlış olmayacağı düşüncesindeyim. Milli Takımımız, dünya futbolu üzerinde önemli başarılar elde etmiş ama başarı çerçevesinde bir istikrarı maalesef yakalayamamıştır. Yeni dönemde, Futbol Milli Takımımızın ana hedefinin, bu istikrar sorununun ortadan kaldırılması yönünde yapılacak çalışmalar olması gerektiğine inanıyoruz.

Müsabaka öncesinde, değerli hocamız Fatih Terim'le de istikrar konusunu sıklıkla konuşmuştuk. Kendisinin müsabaka sonrasında almış olduğu istifa kararını televizyondan öğrendim. Bu karar, Sayın Terim'in kendi kararıdır. Ben ve Yönetim Kurulundaki arkadaşlarım, hocamızın kararını saygıyla karşıladık. Kendisi Milli Takımlarımıza büyük hizmetler vermiştir. Bugüne kadar yapmış olduğu hizmetler için kendisine çok teşekkür ederiz.

Grup eleme maçlarının sona ermesi ile birlikte, Milli Takımlarımız yepyeni bir döneme giriyor. Göreve geldiğimiz günden beri her konuda olduğu gibi bu konuda da olaya günlük ve geçici bir yaklaşımla değil, sporun evrensel değerleri ve başarının bilimsel zorunlulukları boyutunda bakmaktayız. Konuyu bu boyutta değerlendirdiğimizde, gündemimizin bir teknik direktör değişikliği değil, tamamen yeniden yapılanma ve A dan Z ye tüm milli takım olgumuzun yapılandırılması olarak bakıyoruz. Bunun başında yer alacak teknik direktör konusunun da bu büyük planın önemli ama sadece bir parçası olduğuna inanıyoruz. Ben ve Yönetim Kurulundaki arkadaşlarımız, bu yeni dönemin en sağlıklı ve çağdaş şekilde yapılandırılması için çalışmalarımızı başlattık. Gelişmeleri de önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşıyor olacağız.

Çok doğal olarak önümüzdeki günler kamuoyunda teknik direktör isimleri ile ilgili tahmin ve buna bağlı senaryolarla geçiyor olacaktır. Bu tahminler öncesinde söylemek istediğimiz tek şey, Türk Futbol Milli Takımlar'ının yeniden yapılanma çalışmaları içerisinde görev alacak teknik adamın futbolumuzu uluslararası alanda başarıya götürecek ve de en önemlisi bu başarıyı istikrarlı kılacak deneyim, birikim ve özelliklere sahip biri olacağıdır. Futbol Federasyonumuz bu misyon ve vizyon doğrultusunda çalışmalarını sürdürüyor olacaktır"

Sayfa 1/2 12 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri