Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, derbi maçýn kazanýlmasýnda sportif direktör Aykut Kocaman'ýn büyük katkýsý olduðunu belirterek, "Maç öncesi analizlerde çok önemli ve deðerli þeyler söyledi" dedi.
Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard'ýn derbiden sonra olaylar için yaptýðý ''Bu Fenerbahçe'nin bir stratejisiydi'' þeklindeki açýklamasýna tepki göstererek, ''Hiçbir zaman öyle bir strateji uygulamam. Yenilgiden sonra büyüklük göstermenin ne kadar zor olduðunu biliyorum'' dedi.
Daum, FB TV'de katýldýðý programda, sunucunun, ''Derbi maçtan sonra Rijkaard, maç öncesi futbolcular arasýnda yaþanan gerginlik le ilgili, 'Bu Fenerbahçe'nin bir stratejisiydi' dedi. Keita'nýn kýrmýzý kart görmesiyle ilgili, tribünlerden atýlan cisimler olduðunu iddia etti. Keita'ya isabet eden cismin televizyon görüntülerden Galatasaraylý taraftarlar tarafýndan atýldýðý ortaya çýktý. Sizin böyle bir stratejiniz var mýydý.
Rijkaard provakasyondan bahsediyor'' þeklindeki sorusu üzerine, ''Hiçbir zaman öyle bir strateji uygulamam, hiçbir zaman futbolculardan böyle bir þey istemem. Hiçbir zaman rakip takýmýn böyle bir þey düþünmesini söz konusu etmem. Gaziantepspor'a yenildikten sonra biz onlarý tebrik ettik, hiçbir kötü söz kullanmadýk. Hiçbir stratejilerini deðerlendirmedik, tebrik ettik ve saygý duyduk. Tabii yenilgiden sonra büyüklük göstermenin ne kadar zor olduðunu biliyorum. Rijkaard ve Keita yanlýþ biliyor. Çünkü tespit edilmiþ, su bardaðý Galatasaray taraftarýnýn olduðu tribünlerinden atýlmýþ'' dedi.
Maçtan sonra tüm Galatasaraylý futbolculara, iyi þanslar ve baþarýlar dilediðini kaydeden Alman çalýþtýrýcý, ''Bu rakiplere ne kadar saygý duyduðumuzu gösteriyor. Sadece Galatasaray'a deðil, diðer maçlarda da tüm takýmlara saygý gösteriyoruz. Umarým herkes gerçekten sempatik olmak istediðimizi görüyordur'' diye konuþtu.
''EN ÝYÝ PERFORMANSIMIZI SERGÝLEDÝK''
Alman teknik adam, Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin Real Madrid-Barcelona ve Boca Juniors-River Plate gibi dünyaca ünlü derbilerden biri olduðunu belirterek, ''Bu sene biraz daha özeldi. Çünkü iki takým da lige iyi baþlamýþtý. Maçtan önce Galatasaray büyük bir istekle gelmiþti. Bizim camiamýzda da büyük beklentiler vardý. Bu maçý kazanmamýz için baský vardý. Derbide 'Bu sezonki en iyi performansýmýzý sergiledik' diyebilirim'' þeklinde konuþtu.
Derbide fiziksel olarak tam hazýr olamayan Alex ve Güiza arasýnda tercihini Brezilyalý futbolcuyu oynatmadan yana kullandýðýný anlatan Daum, ''Alex'i bu takým için önemli yapan etkenler nelerdi? Nasýl yeniden eski gücüne kavuþtu?'' þeklindeki soruya ise, ''Birincisi Alex'i iyi tanýyorum, zaten Fenerbahçe'ye ben getirmiþtim. Güçlü bir Alex tanýyorum, her zaman takýmý düþünen, her zaman asist yapan ve gol atmak isteyen bir oyuncu. Ýnanýlmaz bir disiplinle çalýþýyor. Bir an önce takýma dönmek için can atýyor. Bu arada saðlýk ekibine de çok teþekkür ediyorum. Çok iyi iþ çýkarýyorlar. Alex'i bir an önce yetiþtirdiler. Alex çok formda ve mütevazý biri. Her antrenörün istediði bir oyuncu olmasý yaný sýra bizim takýmýmýzda olmasý gurur verici'' diye yanýt verdi.
''AYKUT'UN BÜYÜK KATKISI VAR''
Daum, derbi maçýn kazanýlmasýnda sportif direktör Aykut Kocaman'ýn da büyük katkýsý olduðunu söyledi.
Maçtan önce taktiksel anlamda analiz yaptýklarýný kaydeden Alman çalýþtýrýcý, ''Bu maçla ilgili özellikle Aykut Kocaman'ýn büyük katkýsý var. Çünkü maç öncesi onunla bir görüþme yaptýk. Çok önemli ve deðerli þeyler söyledi. Galatasaray ile ilgili kendi fikirlerini dile getirdi. Bu fikir alýþveriþinde bazý þeyleri daha iyi görebildim. Kendisine teþekkür ediyorum ve Aykut Kocaman'ýn rolünün ne kadar önemli olduðunu belirtmek istiyorum'' dedi.
Daum, maçtan önce Galatasaray'ýn kilit oyuncularý olarak gösterdiði Arda ve Keita ile ilgili bir soru üzerine de, ''Bu maçta onlarý fazla göremememiz, bizim oyunumuzla ilgiliydi. Çünkü kanatlarda her zaman iki kiþiyle topa gitmek istedik. Mehmet Topuz ve Vederson'un, Roberto Carlos ve Gökhan'a verdikleri destek mükemmeldi. Kanatlar tamamen bizim kontrolümüzdeydi. Hem savunmada kontrolü saðlamak hem de hücumda ataða çýkmayý amaçlýyorduk. Kanatlarýmýzdaki Mehmet Topuz ve Vederson gol atamadý ama ikisi de gol attýrdý. Bazý pozisyonlarý hazýrladýlar. Ýnanýlmaz disiplinli bir maç oynadýlar'' þeklinde konuþtu.
EMRE VE KAZIM'A ÖVGÜ
Daum, milli futbolcular Emre ve Kazým'ýn performanslarýndan da övgüyle söz etti.
Emre'nin derbi maçta da çok iyi bir performans sergilediðini kaydeden Alman teknik adam, ''Emre inanýlmaz performans sergiledi. Her yere koþan, sahanýn her yerinde olan, sezon baþýndan bu yana her zaman ayný seviyeyi yakalayan bir Emre görüyoruz. Yapýlan analizlere göre 12 km'den fazla koþtu. Sadece maçta deðil, antrenmanlarda da inanýlmaz bir performans sergiliyor. Hem çok koþuyor, mücadele ediyor, hem de arkadaþlarýna örnek oluyor. Ekstra antrenmanlar yapýyor. Sanýrým bu gördüðümüz Emre, tüm kariyerindeki en iyi Emre. Ayrýca Emre çok faul yapýlan bir oyuncumuz, her maçta her rakip ona faul yapmak istiyor. Bazý futbolcular tahammül edemez bu kadar faullere, düþer kalmaz. Ancak Emre gerçekten her zaman ayaða kalkýyor, takýmý düþünüyor, takým için mücadele ediyor'' dedi.
Kazým'daki yükseliþi, futbolcunun kendisini baþardýðýný, kendilerinin ona yardýmcý olduklarýný anlatan Daum, ''Ýlk baþta Kazým'a Fenerbahçe için ne kadar önemli olduðunu söyledik. Belki o kadar önemli ve deðerli olduðunu düþünmüyordu. Bunu bizden tekrar tekrar duyunca, biraz daha çalýþma anlayýþýný deðiþtirdi, daha profesyonel oldu. Kendi hayatýný ve etrafýnda olan bazý þeyleri deðiþtirdi. Çok aðýr çalýþarak bu iþleri yaptý. Kazým daha kariyerinin baþýnda, çok genç, deðiþik mevkiilerde kullanabileceðimiz bir oyuncu. Çok deðerli bir oyuncu ve bunu da artýk kendi de biliyor'' diye konuþtu.
''KAYSERÝSPOR'A DAHA FAZLA BASKI YAPMALIYIZ''
Daum, Kayserispor ile yapacaklarý maçta derbi maçtakinden daha fazla baský yapmalarý gerektiðini söyledi.
Lige en iyi baþlangýç rekorunu 8 maça çýkardýktan sonra 9. haftada futbolcularýna, ''Gaziantepspor maçý sezonun en önemli maçýmýz olacak'' dediðini anlatan Daum, ''Þimdi bunu tekrarlamak istemiyorum. Þimdi takýma vereceðim düþünce, 'Galatasaray maçýnda gösterdiðimiz performansý nasýl tekrarlayabiliriz' olacak. Kayserispor maçýnda daha fazla baský yapmalýyýz. Bunun için çalýþýyoruz. Ayný zamanda bu maçta herkesin Galatasaray maçýnda olduðu gibi daha fazla kazanma isteðini görmek istiyorum. Kazanmaya aç futbolcuyu görmek istiyorum. Tabii ki en önemlisi Kayserispor maçýnda gösterdiðimiz taktiksel disiplini bir daha görmek istiyoruz'' diyerek sözlerini tamamladý.

Teþekkur:
Beðeni: 

Daum: Aykut'un katkýsý büyük

Alýntý

Yer imleri