REKLAM

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0

Sonuçlar: Domuz gribi aşısı yaptıracakmısınız?

Katılımcı sayısı
1068. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
  • Evet Yaptıracagım

176 16.48%
  • Hayır Yaptırmayacagım

892 83.52%
Sayfa 6/16 İlkİlk 123456789101112131415 ... SonSon
159 sonuçtan 51 ile 60 arası

Konu: Domuz Gribi Aşısı olacakmısınız?

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı CABBARİ Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    bu arada eski bakanlarımızdan birisinin yaptıgı bir açıklama bu olayların patlak vermesine neden oldugu yonunde iddialar var bil,imsel bir niteliğe dayanmayan bu iddialara yuzunden herkesin kafası karışık
    selametle
    Bakanın yaptığı son derece mantıklı açıklamayı izledim sizede tavsiye ederim koyun olmayalım kobay olmayalım her şeyin faturası bizlere kesilir unutmayın bu aşıyı denetirler tutarsa kendilerinede yaptırrlar tutmazsa!!!siz düşünün !!!o eski bakan eski sağlık bakanı haberiniz olsun..Bugün yenilerden bir bakanda yaptırmayacağını söyledi bunna ne diyeceksiniz mademmm herşeye rağmen diyecek birşeyler bulursanız bu bakanın önüne yeniyi değilde BAŞı getirin cevap olur sanırım evet BAŞBAKAN aşıyı yaptırmayacağını bizzat açıkladı.En iyisi arkadaşlar suya sabuna dokunun beslenmenize dikkat saygılar...

Kullanıcı Bilgi Menüsü

bu arada eski bakanlarımızdan birisinin yaptıgı bir açıklama bu olayların patlak vermesine neden oldugu yönünde iddialar var bilimsel bir niteliğe dayanmayan bu iddialara yuzunden herkesin kafası karışık.
    selametle
    Ortalığı karıştırmaktan başka yaptıkları bir şey varmıki.
    aylardır bu aşı için uğraştıklarından kimsenin haberi yok galiba! amerika ve avrupa ülkeleri dahil bu aşıyı uygulamaya başladılar. Sakıncalı olsa kendi halkına uygularmı el oğlu. tercih meselesi isteyen yaptırır istemeyen yaptırmaz. Ama sağlık konusu hiç bir zaman siyasi çıkar için malzeme yapılmaz. Her şeyden evvel siyasetçi dürüst olmak mecburiyetinde.
    Konu conker tarafından (03-11-2009 Saat 19:33 ) değiştirilmiştir.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

kaynak Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.

Aşı olacaklara hastanelerde bilgilendirme formları da dağıtılıyor. Formlarda aşının kimlere yapılmayacağına ilişkin uyarılar var.

BU ALERJİLER SİZDE VARSA, AŞI OLMAYIN

1. Yumurtaya karşı alerjisi olanlar
    2. Grip aşısına alerjisi olanlar
    3. GBS sendromlu kişiler
    4. Latex'e alerjisi olanlar
    5. 38 derece ve üstü ateşi olanlar

İŞTE AŞININ YAN ETKİLERİ

1. Aşı uygulanan yerde kızarıklık, hassasiyet ve şişlik oluşacak,
    2. Baş, kas ve eklem ağrısı yaşanabilecek,
    3. Ateş,
    4. Mide bulantısı,
    5. Terleme,
    6. Üşüme ve titreme
    7. Lenf bezlerinde şişlik

KORKUTUCU YAN ETKİLER

Formda, çok nadiren görülebilecek korkutucu yan etkilere dair uyarılara da yer veriliyor.

1. Ciddi allerjik reaksiyonlar,
    2. Beyin dokusu iltihabı
    3. Sinir iltihabı
    4. Böbrek iltihabı
    5. Bilinç Kaybı
    6. Kaslarda şiddetli kasılmalar
    7. Yüz felci
    8. Solunum sistemi rahatsızlıkları

şimdi aşı olupda bu yan etkilerin bizde olup olmayacağını mı beklemek lazım yoksa aşı olmayıpta acaba gribe yakalanıp ne olacağını mı beklemek lazım. çok zor bir durum
    Allah yardımcımız olsun
    :smiles24:

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Eczanelerden aldığınız ilaçların hiç prespektüslerini açıp okudunuzmu.
    yan etkileri ile açıklamaları okursanız ya ne biçim ilaç bu der belkide kullanmaktan vazgeçersiniz.
    ilaçlar genelde insanda başgösteren rahatsızlıkları iyi ederken bir takımda yan etkileri olduğuda bir gerçektir. ama bu yan etkiler tolere edilebilir miktardadır. yani zararsız bir miktardadır. olaya bu şekilde bakmak lazım. tabi bu konu siyasi çıkarlar için istismar edildiği için toplumumuz hassaslaştı.
    Bu bilgiler doğrultusunda isteyen aşı yaptırır istemeyen yaptırmaz.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Ben daha 17 yaşındayım ve yaptırmayı düşünmüyorum zaten adamı gripte öldürmüyor. Gribin yan etkisi yani zatürre öldürüyor ayrıca normal gripte zatürre olma şansı %70 ise domuz gribinden zatürreye yakalanma şansı normal gribin onda biri birde kan dolaşımı yüksek olan kişi bu hastalığı çabuk atlatıyor yada pek etkilenmiyor

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı conker Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Ortalığı karıştırmaktan başka yaptıkları bir şey varmıki.
    aylardır bu aşı için uğraştıklarından kimsenin haberi yok galiba! amerika ve avrupa ülkeleri dahil bu aşıyı uygulamaya başladılar. Sakıncalı olsa kendi halkına uygularmı el oğlu. tercih meselesi isteyen yaptırır istemeyen yaptırmaz. Ama sağlık konusu hiç bir zaman siyasi çıkar için malzeme yapılmaz. Her şeyden evvel siyasetçi dürüst olmak mecburiyetinde.
    ortalığı karıştıran kim..yani böyle bir konuda bile herkes görüş açıklarken sen ve senin gibi bir kaç arkadaş iktidar sözcüsü gibi konuşuyor.yaptırırsın veya yaptırmazsın.herkes neden sunuyor.siyaset yapmıyor.ben ilk duyduğumda yaptırmayacağım dedim.ne bakan nede haberlerde gündem daha olmamıştı.nedenlerinide üstteki yazımda kısaca açıkladım..bu konularda dünya hapşırsa biz zatürre oluyoruz ve birileride nemalanıyor.bunu deli danada,kuş gribinde, kene mücadelesinde gördük,çayda fındıkta ,limonda gördük.kene mücadelesi deyip bedava ilaç dağıtılıyor vatandaşa ne için.tabi vatandaş ilaç bedava memnun, sonuç ne ölümlere devam,kırım kongo 60- 70 li yıllarda çıkmış şimdi birtek bizde hemde şu devirde, düşünün biraz ,bakın yunanda,ırakta,iranda,ermenide yani çevremizde domuz gribi yok bizde seri ölümler,geçin bunları görüş belirtin,3.dünya ülkesi olmaktan kurtulun.hükümet sözcüsü var siz görüş belirtin.benim mesleğim veteriner hekim ayrıca. birazcık konuma giriyor.alanımla ilgili her detayıda bilgim el verdiğince tartışırım.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

ben bugun itibari ile vazgectim aşı olayından.
    başbakan bile olmucam dedi bu işte bi iş var..

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Başbakanımız bile yaptırmıyor ben niye yaptırayım

Kullanıcı Bilgi Menüsü

hayret yaw başbakan ayrı konuşuyor onun saglık bakanı ayrı konuşuyor anlamak mümkün değil
    süper Teklif sende üye ol sende kazan!!!!
    İşte Davet Linkin!!

http://www.superteklif.com/SuperUye/...9-f6001b6878a1

Kullanıcı Bilgi Menüsü

sağlık bakanı canlı yayında bir aşı yaptırsın milletin gözü önünde ona bişe olmasa bizde aşı yaptırak

Sayfa 6/16 İlkİlk 123456789101112131415 ... SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri