Teþekkur: 0
Beðeni: 0
Evet Yaptýracagým
Hayýr Yaptýrmayacagým
süper Teklif sende üye ol sende kazan!!!!
Ýþte Davet Linkin!!
http://www.superteklif.com/SuperUye/...9-f6001b6878a1
Ortalýðý karýþtýrmaktan baþka yaptýklarý bir þey varmýki.bu arada eski bakanlarýmýzdan birisinin yaptýgý bir açýklama bu olaylarýn patlak vermesine neden oldugu yönünde iddialar var bilimsel bir niteliðe dayanmayan bu iddialara yuzunden herkesin kafasý karýþýk.
selametle
aylardýr bu aþý için uðraþtýklarýndan kimsenin haberi yok galiba! amerika ve avrupa ülkeleri dahil bu aþýyý uygulamaya baþladýlar. Sakýncalý olsa kendi halkýna uygularmý el oðlu. tercih meselesi isteyen yaptýrýr istemeyen yaptýrmaz. Ama saðlýk konusu hiç bir zaman siyasi çýkar için malzeme yapýlmaz. Her þeyden evvel siyasetçi dürüst olmak mecburiyetinde.
Konu conker tarafýndan (03-11-2009 Saat 19:33 ) deðiþtirilmiþtir.
ortalýðý karýþtýran kim..yani böyle bir konuda bile herkes görüþ açýklarken sen ve senin gibi bir kaç arkadaþ iktidar sözcüsü gibi konuþuyor.yaptýrýrsýn veya yaptýrmazsýn.herkes neden sunuyor.siyaset yapmýyor.ben ilk duyduðumda yaptýrmayacaðým dedim.ne bakan nede haberlerde gündem daha olmamýþtý.nedenlerinide üstteki yazýmda kýsaca açýkladým..bu konularda dünya hapþýrsa biz zatürre oluyoruz ve birileride nemalanýyor.bunu deli danada,kuþ gribinde, kene mücadelesinde gördük,çayda fýndýkta ,limonda gördük.kene mücadelesi deyip bedava ilaç daðýtýlýyor vatandaþa ne için.tabi vatandaþ ilaç bedava memnun, sonuç ne ölümlere devam,kýrým kongo 60- 70 li yýllarda çýkmýþ þimdi birtek bizde hemde þu devirde, düþünün biraz ,bakýn yunanda,ýrakta,iranda,ermenide yani çevremizde domuz gribi yok bizde seri ölümler,geçin bunlarý görüþ belirtin,3.dünya ülkesi olmaktan kurtulun.hükümet sözcüsü var siz görüþ belirtin.benim mesleðim veteriner hekim ayrýca. birazcýk konuma giriyor.alanýmla ilgili her detayýda bilgim el verdiðince tartýþýrým.
kaynak Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
Aþý olacaklara hastanelerde bilgilendirme formlarý da daðýtýlýyor. Formlarda aþýnýn kimlere yapýlmayacaðýna iliþkin uyarýlar var.
BU ALERJÝLER SÝZDE VARSA, AÞI OLMAYIN
1. Yumurtaya karþý alerjisi olanlar
2. Grip aþýsýna alerjisi olanlar
3. GBS sendromlu kiþiler
4. Latex'e alerjisi olanlar
5. 38 derece ve üstü ateþi olanlar
ÝÞTE AÞININ YAN ETKÝLERÝ
1. Aþý uygulanan yerde kýzarýklýk, hassasiyet ve þiþlik oluþacak,
2. Baþ, kas ve eklem aðrýsý yaþanabilecek,
3. Ateþ,
4. Mide bulantýsý,
5. Terleme,
6. Üþüme ve titreme
7. Lenf bezlerinde þiþlik
KORKUTUCU YAN ETKÝLER
Formda, çok nadiren görülebilecek korkutucu yan etkilere dair uyarýlara da yer veriliyor.
1. Ciddi allerjik reaksiyonlar,
2. Beyin dokusu iltihabý
3. Sinir iltihabý
4. Böbrek iltihabý
5. Bilinç Kaybý
6. Kaslarda þiddetli kasýlmalar
7. Yüz felci
8. Solunum sistemi rahatsýzlýklarý
þimdi aþý olupda bu yan etkilerin bizde olup olmayacaðýný mý beklemek lazým yoksa aþý olmayýpta acaba gribe yakalanýp ne olacaðýný mý beklemek lazým. çok zor bir durum
Allah yardýmcýmýz olsun
:smiles24:
Eczanelerden aldýðýnýz ilaçlarýn hiç prespektüslerini açýp okudunuzmu.
yan etkileri ile açýklamalarý okursanýz ya ne biçim ilaç bu der belkide kullanmaktan vazgeçersiniz.
ilaçlar genelde insanda baþgösteren rahatsýzlýklarý iyi ederken bir takýmda yan etkileri olduðuda bir gerçektir. ama bu yan etkiler tolere edilebilir miktardadýr. yani zararsýz bir miktardadýr. olaya bu þekilde bakmak lazým. tabi bu konu siyasi çýkarlar için istismar edildiði için toplumumuz hassaslaþtý.
Bu bilgiler doðrultusunda isteyen aþý yaptýrýr istemeyen yaptýrmaz.
Ben daha 17 yaþýndayým ve yaptýrmayý düþünmüyorum zaten adamý gripte öldürmüyor. Gribin yan etkisi yani zatürre öldürüyor ayrýca normal gripte zatürre olma þansý %70 ise domuz gribinden zatürreye yakalanma þansý normal gribin onda biri birde kan dolaþýmý yüksek olan kiþi bu hastalýðý çabuk atlatýyor yada pek etkilenmiyor
ben bugun itibari ile vazgectim aþý olayýndan.
baþbakan bile olmucam dedibu iþte bi iþ var..
Baþbakanýmýz bile yaptýrmýyor ben niye yaptýrayým
hayret yaw baþbakan ayrý konuþuyor onun saglýk bakaný ayrý konuþuyor anlamak mümkün deðil
süper Teklif sende üye ol sende kazan!!!!
Ýþte Davet Linkin!!
http://www.superteklif.com/SuperUye/...9-f6001b6878a1
saðlýk bakaný canlý yayýnda bir aþý yaptýrsýn milletin gözü önünde ona biþe olmasa bizde aþý yaptýrak![]()
Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)
Yer imleri