REKLAM

Konuya Etiketlenenler

Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
9 sonuçtan 1 ile 9 arasý

Konu: Turkcell'e soruþturma! Abonelere müjde

Kullanýcý Bilgi Menüsü

A29 Turkcell'e soruþturma! Abonelere müjde

Turkcell'e soruþturma! Abonelere müjde

Bilgi Teknolojileri ve Ýletiþim Kurulu, Turkcell'in GSM azami fiyat çizelge hükümlerini ihlal ettiðine karar verdi.
    Bilgi Teknolojileri ve Ýletiþim Kurulu, "Turkcell Ýletiþim Hizmetleri A.Þ'nin, abonelerine kurum tarafýndan belirlenen azami fiyat sýnýrlarýnýn üzerinde tarife uygulamasý nedeniyle, imtiyaz sözleþmesinin 13. maddesini, 5809 sayýlý kanunun ilgili hükümlerini, GSM azami fiyat çizelgelerinin belirlenmesine iliþkin Kurul kararlarý hükümlerini ihlal ettiðinin tespit edildiðine" karar verdi.
    Kurul, söz konusu uygulamadan dolayý abonelerden fazladan alýnan konuþma tutarlarýnýn, iade edilmesine ve þirkete soruþturma açýlmasýna karar verdi.
    Bilgi Teknolojileri ve Ýletiþim Kurumu'nun (BTK) internet sitesinde yer alan Kurul kararý þöyle:
    "15 Ekim 2009 tarih ve 2009/ÝK–07/515 sayýlý Kurul kararý ile "Turkcell Ýletiþim Hizmetleri A.Þ'nin, abonelerine Kurum tarafýndan belirlenen azami fiyat sýnýrlarýnýn üzerinde tarife uygulamasý nedeniyle, Kurumumuzla imzalamýþ olduðu imtiyaz sözleþmesinin 13'üncü maddesini, 5809 sayýlý kanunun ilgili hükümlerini, GSM azami fiyat çizelgelerinin belirlenmesine iliþkin 25 Mart 2009 tarih ve 2009/DK-07/151 sayýlý kurul kararý ile 25 Mart 2009 tarih ve 2009/DK-07/149 sayýlý kurul kararý hükümlerini ihlal ettiði tespit edilmiþtir. Bu çerçevede;
    -Söz konusu uygulamadan dolayý abonelerden fazladan alýnan konuþma tutarlarýnýn iþ bu kurul kararýnýn ilgili iþletmeciye tebliðinden itibaren en geç 1 ay içerisinde abonelere iade edilmesi,
    -Turkcell Ýletiþim Hizmetleri A.Þ'ye Telekomünikasyon Kurumunun Denetim Çalýþmalarýna Ýliþkin Usul ve Esaslar Hakkýnda Yönetmeliðin 13'üncü maddesi çerçevesinde soruþturma açýlmasý, söz konusu soruþturmayý yürütmek üzere ilgili birim olarak Tarifeler Dairesi Baþkanlýðý'nýn görevlendirilmesi,
    -Soruþturma sonucunun, Kurul kararýna dönüþmesi süresi boyunca söz konusu ihlale iliþkin olarak ihlalin boyutu, süresi, abonelik türleri, elde edilen haksýz kazanç, etkilenen abone sayýsý gibi hususlar dahil soruþturma sürecinde deðerlendirilecek her türlü bilgi ve belgenin Turkcell Ýletiþim A.Þ tarafýndan saklanmasý,
    -Ýþ bu Kurul kararýnýn kurum internet sitesinde yayýmlanmasý ve ilgili iþletmeciye bildirilmesi hususlarýna karar verilmiþtir."

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Mynete yorum yazan uyenin bir yorumu

daha dün 4440532 telefonu arayarak aðzýma geleni söyledim gerçi orda çalýþanýn bir suçu yok ama kayýt yapýyolarmýþ sýrf onun için. þimdi beni geçensene bürekli arayýp rahatsýz ederek bir þeye abone ettiler eskiden 25-30 lira gelen faturamda 120-130 liraya fýrladý doðru düzgün konuþmadýðým halde üstelik ne olduðunu bilmediðim o tarifeye geçerken ses kaydýnda nalet olsun artýk aramamanýz için ne haltýnýz varsa yapýn dediðim için þimdi bunlarýn hattýnýda terkedemiyorum üstelik ben 12 yýlý aþkýndýrda bunlarýn keklediði söðüþlediði iyi bir ineðim galiba. bunlarda yetmiyor þimdide hergün bir mesaj geliyor liman bilmemne yapýn faturanýz 79 tl gelsin diye ulan allahýn belalarý zaten 25-30 gelen faturayý 120-130 a çýkardýnýz þimdide dalga geçer gibi mesajlar atýyor 12 ayýn 24 ünde son bu kampanya ondansonra TÜRKCEL inde allah belasýný versin tarifenizinde diyiceðim. bu memlekette demekki birileri mazlumun hakkýný yedirmemek içinde çalýþýyormuþ mevlam muvaffak etsin onlarý ama zor inanmýyorum
    Bakalým turkcell iade edecekmi bu tutarlarý

Kullanýcý Bilgi Menüsü

neden bu adamlarýn kafasý hep hýrsýzlýða,dolandýrýcýlýða çalýþýr bilmem. ulan dünyayý yiyosunuz be. allah cezanýzý versin. gýrtlaklarýnda kanser çýksýn. yetimin hakkýný çatýr çatýr yiyor adamlar yaaaaaa.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

EDER kim aldýðýný iade etmiþki hele bu türk**** olunca biraz zor arkadaþlar þimdiye kadar neler neler gitti ama geri ödemesi olmadý

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Alýntý D-Smartci Nickli Üyeden Alýntý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    EDER kim aldýðýný iade etmiþki hele bu türk**** olunca biraz zor arkadaþlar þimdiye kadar neler neler gitti ama geri ödemesi olmadý
    doðru sölüyosun d-zmart cý sizde zamanýnda bedava bedava diye sattýnýz þimdi milleti yoluyorsunuz. Hiçte iade falan etmiyorsunuz.:45:

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Arkadaþlar 110 tl fatura geldi itiraz ettim 70 Tl sini geri iade ettiler dikkatli olmamýz lazým hiç fýrsatý kaçýrmýyorlar

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Icon12 Turkcell'e büyük þok!

BTK'nýn aldýðý karar GSM operatörünü þok etti: Turkcell müþteriden aldýðý fazla parayý geri ödeyecek

Bilgi Teknolojileri ve Ýletiþim Kurulu, "Turkcell Ýletiþim Hizmetleri A.Þ'nin, abonelerine kurum tarafýndan belirlenen azami fiyat sýnýrlarýnýn üzerinde tarife uygulamasý nedeniyle, imtiyaz sözleþmesinin 13. maddesini, 5809 sayýlý kanunun ilgili hükümlerini, GSM azami fiyat çizelgelerinin belirlenmesine iliþkin Kurul kararlarý hükümlerini ihlal ettiðinin tespit edildiðine" karar verdi.

Kurul, söz konusu uygulamadan dolayý abonelerden fazladan alýnan konuþma tutarlarýnýn iade edilmesine ve þirkete soruþturma açýlmasýna karar verdi.

Bilgi Teknolojileri ve Ýletiþim Kurumu'nun (BTK) internet sitesinde yer alan Kurul kararý þöyle:

"15 Ekim 2009 tarih ve 2009/ÝK–07/515 sayýlý Kurul kararý ile "Turkcell Ýletiþim Hizmetleri A.Þ'nin, abonelerine Kurum tarafýndan belirlenen azami fiyat sýnýrlarýnýn üzerinde tarife uygulamasý nedeniyle, Kurumumuzla imzalamýþ olduðu imtiyaz sözleþmesinin 13'üncü maddesini, 5809 sayýlý kanunun ilgili hükümlerini, GSM azami fiyat çizelgelerinin belirlenmesine iliþkin 25 Mart 2009 tarih ve 2009/DK-07/151 sayýlý kurul kararý ile 25 Mart 2009 tarih ve 2009/DK-07/149 sayýlý kurul kararý hükümlerini ihlal ettiði tespit edilmiþtir."

Peki bu karardan sonra neler olacak?
    Karar þöyle devam ediyor:

"-Söz konusu uygulamadan dolayý abonelerden fazladan alýnan konuþma tutarlarýnýn iþ bu kurul kararýnýn ilgili iþletmeciye tebliðinden itibaren en geç 1 ay içerisinde abonelere iade edilmesi,

-Turkcell Ýletiþim Hizmetleri A.Þ'ye Telekomünikasyon Kurumunun Denetim Çalýþmalarýna Ýliþkin Usul ve Esaslar Hakkýnda Yönetmeliðin 13'üncü maddesi çerçevesinde soruþturma açýlmasý, söz konusu soruþturmayý yürütmek üzere ilgili birim olarak Tarifeler Dairesi Baþkanlýðý'nýn görevlendirilmesi,

-Soruþturma sonucunun, Kurul kararýna dönüþmesi süresi boyunca söz konusu ihlale iliþkin olarak ihlalin boyutu, süresi, abonelik türleri, elde edilen haksýz kazanç, etkilenen abone sayýsý gibi hususlar dahil soruþturma sürecinde deðerlendirilecek her türlü bilgi ve belgenin Turkcell Ýletiþim A.Þ tarafýndan saklanmasý,

-Ýþ bu Kurul kararýnýn kurum internet sitesinde yayýmlanmasý ve ilgili iþletmeciye bildirilmesi hususlarýna karar verilmiþtir."
    Konu alaattinboy tarafýndan (24-10-2009 Saat 11:58 ) deðiþtirilmiþtir.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

SONUÇ NE BEN KONTURLÜ HAT KULLANIYORUM AMA faturalý hat kullanan arkadaþlar için ne faydasý olacak ne kadarlý bir fatura gelmiþ olmasý lazým bir sürü soru soru soru neyse

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Phone 40

Alýntý sakarxa Nickli Üyeden Alýntý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    SONUÇ NE BEN KONTURLÜ HAT KULLANIYORUM AMA faturalý hat kullanan arkadaþlar için ne faydasý olacak ne kadarlý bir fatura gelmiþ olmasý lazým bir sürü soru soru soru neyse
    fazla araþtýrmadým.
    ama peþine düþeceðim.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri