Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
3 sonuçtan 1 ile 3 arası

Konu: Emeklilere kötü haber

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
  1. #1

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart Emeklilere kötü haber


    | EMEKLİLERE KÖTÜ HABER
    17 Kasım 2009 Salı 17:52

    İşçi ve memur emeklileri arasındaki maaş farkının kaldırılmasından kötü haber geldi.
    ....................
    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, İntibak yasa taslağına ilişkin çalışmanın halen devam ettiğini ancak kısa zamanda sonuçlanmayacağını söyledi. Bakan Dinçer, kiralık işçi yasasının da esnek çalışmanın da gündemlerinde olduğunu açıkladı.

    2010 yılı bütçesiyle ilgili görüşmelerde bakanlığına yönelik eleştiri ve soruları yanıtlayan Bakan Dinçer, milyonlarca işçi emeklisini ilgilendiren intibak yasasına ilişkin çalışmaların sürdüğünü belirtti. Dinçer, "Ama konunun içine girdikçe işçi emeklilerin intibakı ile ilgili 5 ayrı sistem var. 1980 öncesi, 1988, 1998, 2000 ve 2008 öncesi başka sistem var. Süper emeklilik de katılınca takriben 6 ayrı sistem. Her birinin sistemi farklı. Bu kadar ayrıntılı düzenlemenin gözden geçirilmesi en azından orta seviyede uyumlaştırılması ağır bir çalışma gerektiriyor" dedi.

    Bağ-kur emeklilerinde prim ödeme sistemlerinin de esnaf ile tarımda faaliyet gösterenlerin de farklılık arzettiğine dikkat çeken Dinçer, dolayısıyla buna Emekli Sandığını da ilave ettiklerinde çalışmanın kısa sürede sonuçlandırılacağını söylemenin mümkün olmadığını belirtti.

    Kiralık işçi gündemde!

    Komisyon toplantısının çıkışında gazetecilerin kamuoyunda kiralık işçi yasası olarak bilinen, özel istihdam bürolarına geçici istihdam sağlama yetkisine dair düzenlemenin gündemlerinde olup olmadığı sorusuna ise Bakan Dinçer, "Görüyorsunuz Türkiye ciddi işsizlik sorunuyla karşı karşıya. İşsizlik sorununu çözmek için evet makro politikalar üretmek gerekiyor ama aynı zamanda istihdamı artıracak şekilde çalışma hayatına dair başka düzenlemeler de yapmak gerekiyor. Bu çerçevede esnek çalışma, işe giriş çıkışın kolaylaştırılması, maliyetlerin düşürülmesi gibi her türlü konu gündemimizde. Bununla ilgili ne aklınıza geliyorsa gündemimizde. Gereken adımları atacağız" dedi.

  2. #2

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    bu kötü haber işte beklemekte başka çare yok

  3. #3

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    bu işi genel seçimlere yakın sonçlandırırlar.bence aziz nesin in türk milleti hakkındaki düşünceleri haksız sayılmaz.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •