Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 1/2 12 SonSon
14 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: Diyarbakır'a Kürtçe tabelalar dikildi

Kullanıcı Bilgi Menüsü

A29 Diyarbakır'a Kürtçe tabelalar dikildi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, köy tabelalarına Kürtçe isimlerini yazdı

Demokratik açılım ile birlikte bölgedeki yerleşim birimlerinin eski isimlerini kullanması ile ilgili tartışmalar sürerken, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, daha önce İl İdare Kurulu’nun aldığı bir karar ve İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın, “Eski köy isimlerinin kullanılmasına sıcak bakıyoruz” açıklamaları doğrultusunda harekete geçti.

Belediye merkez ilçelere bağlı olan köylerin tabelalarını yeniledi ve tabelalara hem köylerin Türkçe, hem de Kürtçe isimlerini yazdı. Köylerin Türkçe ve Kürtçe isimlerinin bulunduğu tabelalar köy girişlerine asılırken, Kürtçe ismin yazılmasında Türkçe alfabede yer almayan ‘x, q ve w’ harflerinin de kullanıldığı görüldü.

KÖYLÜLER YENİ TABELALARDAN MEMNUN

Diyarbakır Büylükşehir Belediyesi'ne ait atölyelerde yaptırılan Türkçe-Kürtçe köy tabelaları köylüleri de sevindirdi. Köylüler, bölgelerindeki köy isimlerinin daha önce tabelalarda Türkçe olarak yer almasına rağmen köylerin hep Kürtçe ismi ile bilindiğine dikkat çekti.

BAZI KÖY TABELALARI ŞÖYLE

Yeşildallı (Hewarê xas), Talaytepe (Gırbelık), Çölgüzeli (Gozeliyeçolê), Cücük (Cucuk), Körtepe (Kortepe), Çiçekliyurt (İngici), Develi (Develi) Kabahıdır (Qubaxıdır), Pirinçlik (Qırxali), Gömmetaş (Sirim), Topraktaş (Heste Qa Bahrê), Kolludere (Qud)"[/B

Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

vallaha artık korkuyorum ya bu devletin hali ne olcak acaba gittikçe kürt devleti kurmaya çalışıyorlar. Tarihte 16 devlet kurup 15'ini batıran bir millet olarak elimizdeki son devletide batıracağız heralde

Kullanıcı Bilgi Menüsü

tarihte hiç kürt devleti gören oldumu Türk milleti herhangi bir millet değil kendini lağv edip kürt devleti kurduracak daha dünyaya gelmedi gelmezde o kadar korkmayın bu tür şeyler de problem değil ama bunlar ortalığı bulandırmak için yapıyolar hükümetin bu problemi çözmesini istemeyenler var bunlarda istemiyolar kandan besleniyo bunlar ve daha kimler kimler Allah hükümete yardım etsin 600 yıllık Osmanlının çöküşü 50 yıl kadar sürdü 100 yıllık Cumhuriyetin içindeki sorunlardan kurtulmak öle 2-3 ayda yada yılda olacak şey değil ama bu sorun çözülecek inşaALLAH analar ağlamayacak ülkenin kaynakları boşa akmayacak (kaç yıl sürer inşaALLAH en kısa zamanda)
    Konu tamer41 tarafından (26-11-2009 Saat 11:14 ) değiştirilmiştir.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı xxman Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    vallaha artık korkuyorum ya bu devletin hali ne olcak acaba gittikçe kürt devleti kurmaya çalışıyorlar. Tarihte 16 devlet kurup 15'ini batıran bir millet olarak elimizdeki son devletide batıracağız heralde

bunlar daha iyi günlerimiz.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

şimdi bunlarda ne var arkadaslar aynı tepkiyi ingilince tabelara verdinizmi o zaman vatan elden gitmiyorduda simdimi gidiyor bunlar dogal şeyler eger zamanında o hakları verseydık simdı bu durumda olmazdık ama devletimizide sevmek lazım

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı wtwt99 Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    şimdi bunlarda ne var arkadaslar aynı tepkiyi ingilince tabelara verdinizmi o zaman vatan elden gitmiyorduda simdimi gidiyor bunlar dogal şeyler eger zamanında o hakları verseydık simdı bu durumda olmazdık ama devletimizide sevmek lazım

Ama arkadasım o tur seyler bu kadar da tehdıt unsuru degıldıkı bızım ıcın
    ıkısı aynı sey degıl bence.

Bu bıraz tedırgınlık verıcı bır durum.Sonununda pek hayırlı olacagını sanmıyorum

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı swerrt Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Ama arkadasım o tur seyler bu kadar da tehdıt unsuru degıldıkı bızım ıcın
    ıkısı aynı sey degıl bence.

Bu bıraz tedırgınlık verıcı bır durum.Sonununda pek hayırlı olacagını sanmıyorum
    evet haklısın tabi umarım hayırlı olur aksini düşünmek dahi istemiyorum

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı wtwt99 Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    evet haklısın tabi umarım hayırlı olur aksini düşünmek dahi istemiyorum
    inş.arkadaşım

Kullanıcı Bilgi Menüsü

artı söylenecek söz kalmadı

Kullanıcı Bilgi Menüsü

devlet batarsa yanındada çok kişide boğulur bunu bilmiyorlar herhalde .

Sayfa 1/2 12 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri