Diyarbakýr Büyükþehir Belediyesi, köy tabelalarýna Kürtçe isimlerini yazdý
Demokratik açýlým ile birlikte bölgedeki yerleþim birimlerinin eski isimlerini kullanmasý ile ilgili tartýþmalar sürerken, Diyarbakýr Büyükþehir Belediyesi, daha önce Ýl Ýdare Kurulu’nun aldýðý bir karar ve Ýçiþleri Bakaný Beþir Atalay’ýn, “Eski köy isimlerinin kullanýlmasýna sýcak bakýyoruz” açýklamalarý doðrultusunda harekete geçti.
Belediye merkez ilçelere baðlý olan köylerin tabelalarýný yeniledi ve tabelalara hem köylerin Türkçe, hem de Kürtçe isimlerini yazdý. Köylerin Türkçe ve Kürtçe isimlerinin bulunduðu tabelalar köy giriþlerine asýlýrken, Kürtçe ismin yazýlmasýnda Türkçe alfabede yer almayan ‘x, q ve w’ harflerinin de kullanýldýðý görüldü.
KÖYLÜLER YENÝ TABELALARDAN MEMNUN
Diyarbakýr Büylükþehir Belediyesi'ne ait atölyelerde yaptýrýlan Türkçe-Kürtçe köy tabelalarý köylüleri de sevindirdi. Köylüler, bölgelerindeki köy isimlerinin daha önce tabelalarda Türkçe olarak yer almasýna raðmen köylerin hep Kürtçe ismi ile bilindiðine dikkat çekti.
BAZI KÖY TABELALARI ÞÖYLE
Yeþildallý (Hewarê xas), Talaytepe (Gýrbelýk), Çölgüzeli (Gozeliyeçolê), Cücük (Cucuk), Körtepe (Kortepe), Çiçekliyurt (Ýngici), Develi (Develi) Kabahýdýr (Qubaxýdýr), Pirinçlik (Qýrxali), Gömmetaþ (Sirim), Topraktaþ (Heste Qa Bahrê), Kolludere (Qud)"[/B
Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.


Teþekkur:
Beðeni:






Alýntý


Yer imleri