Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
2 sonuçtan 1 ile 2 arasý

Konu: Hesabýnýzda 1 lira dahi býrakmayýn

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Standart Hesabýnýzda 1 lira dahi býrakmayýn

Hesap iþletim ücreti ile vatandaþý maðdur eden bankalar, kullanýlmayan bir kuruþluk hesap için dahi tüketiciye yüklü miktarda borç çýkarýyor.

Ýki yýl önce bankadaki hesabýnda 1 TL olan bir vatandaþ herhangi bir iþlem yapmasa dahi cebinden 150 liranýn üzerinde para ödeyebiliyor.

Zaman Gazetesi'nin haberine göre Aðustos 2007'de hesabýný kapatan bir çalýþana 2,5 yýl sonra 168,8 lira fatura gönderildi. Bu yönde çok sayýda þikâyet aldýklarýný belirten Tüketiciler Birliði Baþkaný Nazým Kaya, "Yapýlan bir suçtur. Kesinlikle çýkarýlan faturayý ödemeyin." uyarýsýnda bulundu.

Ýþ deðiþikliði sebebiyle bankadaki hesabýný kapatmak için baþvuruda bulunduðunu aktaran F.A., baþýndan geçenleri þu sözlerle özetliyor:

"45 lira borcum olduðunu söylediler. Ben de gidip yatýrdým ve bana hesabýmý kapattýklarýný ilettiler. Aradan iki yýl beþ ay geçti ve bana 168,8 TL borcum olduðunu aktardýlar. Bankaya gittiðimde ise hesabýmý kapatmamý istememe raðmen 1 TL borcum kaldýðýný öðrendim. Kalan miktarý iki yýldýr bana söyleyemeyen banka borç miktarý artýnca beni aradý. Oysa telefon numaram iki yýldýr ayný."

TÜKETÝCÝLER BÝRLÝÐÝ UYARIYOR

Son günlerde bu yönde çok sayýda þikâyet aldýklarýný belirten Tüketiciler Birliði Baþkaný Nazým Kaya ise vatandaþý hesabýný kapatýrken 1 kuruþ dahi kalýp kalmadýðýna dikkat etmesi yönünde uyarýyor. Bankalarýn bu tutumunun yanlýþ olduðuna dikkat çeken Kaya, "Yapýlan bir suçtur. Kesinlikle çýkarýlan faturayý ödemeyin." uyarýsýnda bulunuyor. Yýllýk hesap iþletim ücretinde bankalar farklý tarife uyguluyor. Ortalama rakam ise 40-50 TL civarýnda deðiþiyor. On yýla kadar çalýþtýrýlmayan hesaplar Merkez Bankasý'na devrediliyor. Eylül 2008'den itibaren reel sektöre kredi musluklarýný kýsan bankalar son dönemde rotayý bireysel kredilere çevirdi. Tüketiciler Birliði Baþkaný Kaya'nýn verdiði bilgilere göre bankalar kredi aidatýndan 1,2 milyar lira, hesap iþletim ücretinden 1,5 milyar TL kâr elde etti.

Hesap iþletim ücretinin üç, altý ay veya bir yýllýk periyotlarda alýndýðýný dile getiren Tüketiciler Birliði Baþkaný Kaya, son iki yýldýr bankalarýn bu kalemi yeni gelir kapýsý olarak gördüðüne dikkat çekiyor. Bir kuruþluk hesap için iki yýl içerisinde 100 TL'ye kadar borç çýkarýlabildiði uyarýsýnda bulunuyor. Yapýlanlarýn vatandaþý zor durumda býraktýðýný dile getiren Kaya, "Tüketiciye bilgi verilmeden sözleþmeye konulsa dahi para alýnamaz. Bu parayý almak suçtur. Tüketici bu bedeli ödemek zorunda deðil. Bankaya gidip itirazda bulunmalý." tavsiyesini yapýyor. hürriyet com

Kullanýcý Bilgi Menüsü

benim bir bankada vadesiz hesabým var 12 tl 3 ayda bir ücret alýyorlar hesapda hiç para yok

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri