şimdiye kadar kazandıklarına saysınlar hepsinin altında doktor yada hakimdende daha iyi lüks arabalar var
Evet Haklı Buluyorum
Hayır Haksız Buluyorum
şimdiye kadar kazandıklarına saysınlar hepsinin altında doktor yada hakimdende daha iyi lüks arabalar var
kar payları düşeceği için dövünüyorlar
bu ülkede memur emekli kadrolu işçi esnaf v.s yani kısaca hepsi aç tek tok olan biz asgari ücretliler 24 seneden beri kamu kuruluşlarında müteahhit işinde çalışıyorum ömrüm bitti be halen herkes laf ediyor bizden beter olun emi diyemeyeceğim nede olsa çoluk çocuk besliyorsunuz biraz şükredin halinize ya
Bu ülkede yoksulluk sınırı 2.200 lira seviyelerinde iken işçinin,memurun örgütlü gücünü kullanarak en azından insanca yaşayabilmesi için yoksulluk sınırı ve üzerinde hak istemesi sizi niye bu kadar zorladı anlamış değilim.Aynı örgütler her fırsatta asgari ücretin azlığından şikayet ediyorlar.Ülkede yaşayan her bireyin belli bir gelir seviyesine çıkması için uğraşıyorlar.Sen mütahitin yanında asgari ücretle çalışırken o mütahit senin sırtından kamudan kaç para alıyor biliyormusun.Sadece sözleşmede işçi masrafı olarak gösterdiği parayı size verse 2 asgari ücret eder.Amaç burda senin yada benim kaç lira maaş aldığımız değil,ülkede yaşayan çalışan insanların belli bir refah düzeyinde yaşamasıdır.Bunun şükretmekle hiçbir alakası yoktur.Ben senden daha iyi maaş alıyorum diye Allahıma şükretmemmi gerekiyor.Yoksa benim,senin sırtından trilyonları götürenlerle mücadelemi etmem gerekiyor.Karar senin..
İlaç fiyatlarına gelince;
Her ne kadar ilaç fiyatlarının düşmesinden yana olsamda serbest piyasa ekonomisi uygulanan bir ülkede fiyatlara müdahe etmeyi hangi mantığa sığdırabiliyorlar anlamıyorum.
zam olunca ellerini ovuştururlar indirim olunca veryansın ederler...aslında devlet kendi eczanesini açsa böyle sorun ortada kalmaz... tamtersi eczaneler indirim günleri yapar ..hatta bizden alın diye reklam bile verirler....
Çok Haklısın Kardeşim.Hem de Yerden Göğe Kadar.Eczaneler ve Memurlar Aynı.Ne Versen Gözü Doymuyorlar..Biraz Utanır Be Adam Yahu.Senin Dediğin Gibi 500 TL Maaşla Geçinen Nice İnsanlar Var.Onlarda Allah Kulu Değilmi?Eczanelere Gelincede Çok Yüksek Fiyatlarda Kazanırlarken İyide.Az Olunca Kötü mü? :45:
Kesinlikle haksızlar.
Nedeni basit. 60 yıldır kapitalizmin kuralını oynadılar. örneğin hep zam beklentisi ile etiket üzerine etkit basmaktan, kar yapmaktan şikayetleri oldu mu? Biz haksız kar yapıyoruz, üçe aldığımızı ilcı on üçe veriyoruz, bu ayıp, bunu protesto için bir gün uyarı eylemi yapıyoruz dediler mi?
Hiç olmayan, ama 60 yılda bir kez olan ve bir malda bir indirim olmuş . Bu da katlanılasıcadır. Neden bağırılır ki. Bu da kapitalist oyunun kuralları içinde vardır. hayatlarında yüzlerce kez zamların karaborsası ile şişmiş bir ekonomi bu krizde elbet bu şekilde şişmesini indirecektir. herkes işsiz kalıp pahallılıkla zarar ederken eczaneler neden nasibini almış olmasın ki!
Eczaneler o kadar kar yapmaya alışmışlar ki vatandaş ilacını alamamış umurlarında değil yeter ki karlarından eksilmesin. Allah vicdan merhamet versin
tamamen katılıyorum ve bu konu nedense karşı görüşlü medya tarafından açıklanmadı ve bunu bilebile kepenk kapatıp o an yüksek ateş için ,tansiyon,girip,ve benzeri sebeblerden dolayı sınırlı vaktini bildiği ve tanıdığı adrese harcamakla kalmış bir babanın ,kucağında çocuğuyla annenin,zaten görmekte ve yürümekte zorlanan bir amcanın yaşadıklarını ve hüsranını düşünmek istemiyorum devlet uyardı eczacı son ana kadar direndi baktıki elde ilaç var ......
eminim forumda sigara zam ı hakkında da anket yapıcaz ama bir ay öncesinden hükumet açıkladı yeni yıl'ın ilk aylarında %45 den az olmayacak diye yani kısacası biz her işimizi sona bırakmayı alışkanlık etmişiz önceki dönemlerde yaşadığımız tüp ,şeker,yağ kuyruğundan olsa gerek..... BİRDE NEDENSE UFAK BİR PROBLEMDE SOKAKLARA DÖKÜLMELER TİRAFİK KAPATMALAR YASAL YOLLARDAN MÜDAHALE YAPİLSA HARCANILAN ZAMAN İÇİNDE HAKLI HAKSIZI DAHA İYİ AYIRMA FIRSATIMIZ OLACAĞI GİBİ BU TÜR GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKMAZDI AMAeczacı esnaf vurdu kırdı OLMADI şimdi yasal yol zamanı HOŞ OLMADI YAPTIKLARI SÖZÜM ONA HAK ARAMA SEVDASI İLE HAKSIZLIK YAPTIKLARI YÜZBİNLERCE İNSAN OLDU selam ve selametle
Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)
Yer imleri