þimdiye kadar kazandýklarýna saysýnlar hepsinin altýnda doktor yada hakimdende daha iyi lüks arabalar var
Teþekkur: 0
Beðeni: 0
Evet Haklý Buluyorum
Hayýr Haksýz Buluyorum
þimdiye kadar kazandýklarýna saysýnlar hepsinin altýnda doktor yada hakimdende daha iyi lüks arabalar var
kar paylarý düþeceði için dövünüyorlar
bu ülkede memur emekli kadrolu iþçi esnaf v.s yani kýsaca hepsi aç tek tok olan biz asgari ücretliler 24 seneden beri kamu kuruluþlarýnda müteahhit iþinde çalýþýyorum ömrüm bitti be halen herkes laf ediyor bizden beter olun emi diyemeyeceðim nede olsa çoluk çocuk besliyorsunuz biraz þükredin halinize ya
Bu ülkede yoksulluk sýnýrý 2.200 lira seviyelerinde iken iþçinin,memurun örgütlü gücünü kullanarak en azýndan insanca yaþayabilmesi için yoksulluk sýnýrý ve üzerinde hak istemesi sizi niye bu kadar zorladý anlamýþ deðilim.Ayný örgütler her fýrsatta asgari ücretin azlýðýndan þikayet ediyorlar.Ülkede yaþayan her bireyin belli bir gelir seviyesine çýkmasý için uðraþýyorlar.Sen mütahitin yanýnda asgari ücretle çalýþýrken o mütahit senin sýrtýndan kamudan kaç para alýyor biliyormusun.Sadece sözleþmede iþçi masrafý olarak gösterdiði parayý size verse 2 asgari ücret eder.Amaç burda senin yada benim kaç lira maaþ aldýðýmýz deðil,ülkede yaþayan çalýþan insanlarýn belli bir refah düzeyinde yaþamasýdýr.Bunun þükretmekle hiçbir alakasý yoktur.Ben senden daha iyi maaþ alýyorum diye Allahýma þükretmemmi gerekiyor.Yoksa benim,senin sýrtýndan trilyonlarý götürenlerle mücadelemi etmem gerekiyor.Karar senin..
Ýlaç fiyatlarýna gelince;
Her ne kadar ilaç fiyatlarýnýn düþmesinden yana olsamda serbest piyasa ekonomisi uygulanan bir ülkede fiyatlara müdahe etmeyi hangi mantýða sýðdýrabiliyorlar anlamýyorum.
zam olunca ellerini ovuþtururlar indirim olunca veryansýn ederler...aslýnda devlet kendi eczanesini açsa böyle sorun ortada kalmaz... tamtersi eczaneler indirim günleri yapar ..hatta bizden alýn diye reklam bile verirler....
Çok Haklýsýn Kardeþim.Hem de Yerden Göðe Kadar.Eczaneler ve Memurlar Ayný.Ne Versen Gözü Doymuyorlar..Biraz Utanýr Be Adam Yahu.Senin Dediðin Gibi 500 TL Maaþla Geçinen Nice Ýnsanlar Var.Onlarda Allah Kulu Deðilmi?Eczanelere Gelincede Çok Yüksek Fiyatlarda Kazanýrlarken Ýyide.Az Olunca Kötü mü? :45:
Kesinlikle haksýzlar.
Nedeni basit. 60 yýldýr kapitalizmin kuralýný oynadýlar. örneðin hep zam beklentisi ile etiket üzerine etkit basmaktan, kar yapmaktan þikayetleri oldu mu? Biz haksýz kar yapýyoruz, üçe aldýðýmýzý ilcý on üçe veriyoruz, bu ayýp, bunu protesto için bir gün uyarý eylemi yapýyoruz dediler mi?
Hiç olmayan, ama 60 yýlda bir kez olan ve bir malda bir indirim olmuþ . Bu da katlanýlasýcadýr. Neden baðýrýlýr ki. Bu da kapitalist oyunun kurallarý içinde vardýr. hayatlarýnda yüzlerce kez zamlarýn karaborsasý ile þiþmiþ bir ekonomi bu krizde elbet bu þekilde þiþmesini indirecektir. herkes iþsiz kalýp pahallýlýkla zarar ederken eczaneler neden nasibini almýþ olmasýn ki!
Eczaneler o kadar kar yapmaya alýþmýþlar ki vatandaþ ilacýný alamamýþ umurlarýnda deðil yeter ki karlarýndan eksilmesin. Allah vicdan merhamet versin
tamamen katýlýyorum ve bu konu nedense karþý görüþlü medya tarafýndan açýklanmadý ve bunu bilebile kepenk kapatýp o an yüksek ateþ için ,tansiyon,girip,ve benzeri sebeblerden dolayý sýnýrlý vaktini bildiði ve tanýdýðý adrese harcamakla kalmýþ bir babanýn ,kucaðýnda çocuðuyla annenin,zaten görmekte ve yürümekte zorlanan bir amcanýn yaþadýklarýný ve hüsranýný düþünmek istemiyorum devlet uyardý eczacý son ana kadar direndi baktýki elde ilaç var ......
eminim forumda sigara zam ý hakkýnda da anket yapýcaz ama bir ay öncesinden hükumet açýkladý yeni yýl'ýn ilk aylarýnda %45 den az olmayacak diye yani kýsacasý biz her iþimizi sona býrakmayý alýþkanlýk etmiþiz önceki dönemlerde yaþadýðýmýz tüp ,þeker,yað kuyruðundan olsa gerek..... BÝRDE NEDENSE UFAK BÝR PROBLEMDE SOKAKLARA DÖKÜLMELER TÝRAFÝK KAPATMALAR YASAL YOLLARDAN MÜDAHALE YAPÝLSA HARCANILAN ZAMAN ÝÇÝNDE HAKLI HAKSIZI DAHA ÝYÝ AYIRMA FIRSATIMIZ OLACAÐI GÝBÝ BU TÜR GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKMAZDI AMAeczacý esnaf vurdu kýrdý OLMADI þimdi yasal yol zamaný HOÞ OLMADI YAPTIKLARI SÖZÜM ONA HAK ARAMA SEVDASI ÝLE HAKSIZLIK YAPTIKLARI YÜZBÝNLERCE ÝNSAN OLDU selam ve selametle
Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)
Yer imleri