Milletvekilinin Fýkra Gibi Anýlarý
"'Vekilim , oðlumun arabasýný çekecekler. Lütfen yardýmcý ol. Tüm evraklarý tamam, bir tek ehliyeti ve ruhsatý yok. Hallet þu iþi be vekilim" Ýþte bunun gibi daha bir çoðu....
Barbaros Uzunöner'in "Güldüren Milletvekili Anýlarý- Vekilim Beni Tanýdýnýz mý" kitabýnda, aralarýnda Anavatan Partisi Genel Baþkaný Erkan Mumcu ile Milli Eðitim Bakaný Hüseyin Çelik'in de bulunduðu 122 milletvekilinin fýkra gibi anýlarýna yer verildi.
Radio City'de "Barbaros on Air" isimli radyo programý da yapan stand-up programcýsý Uzunöner'in "Lacivert Yayýnlarý"ndan okuyucu ile buluþan kitabýnda bazý ilginç milletvekili anýlarý kendi anlatýmlarýyla özetle þöyle:
MUMCU BÝR BEKÇÝYÝ NEDEN 7 KEZ ÖPTÜ?
Erkan Mumcu-Isparta(ANAVATAN Genel Baþkaný): "Ýlk aday olduðum dönemde, seçim çalýþmalarý için Eðridir'e tepeden bakan bir köye gittik. Benim, ne yapacaðýma dair hiçbir fikrim yoktu. Karþýlama sýrasýnda vatandaþlarla tek tek öpüþmeye baþladým. Ýþin en zor kýsmýnýn bu olduðunu öðrendim orada. Çünkü, köylük yer olduðu için, insanlar her gün týraþ olmaya gerek duymuyorlardý. Bu yüzden, daha üçüncü kiþiyle öpüþürken yüzümün alý al moru mor hale geldiðini hissettim. Ancak asýl dikkatimi çeken þey baþkasýydý; 30-40 kiþide bir, bir köy bekçisini öpüyordum. 6-7 kez köy bekçisi öptüm. 'Burada çok mu olay oluyor acaba, niye bu kadar bekçisi var' diye kendi kendime sorup, etrafý dikkatlice süzdüðümde durumu çözdüm. Köy bekçisi bir taneymiþ ama ben onu her öptüðümde sýranýn en baþýna geçiyormuþ ve ben hep ayný bekçiyi öpüyormuþum. Dahasý da, köy halký bir daire oluþturmuþ, ben, döne döne sürekli ayný kiþileri öpüp duruyormuþum."
GECE ÜÇTE "SUNGURLU'DAYIM GELÝYORUM" TELEFONU
Þevket Arz-Trabzon(CHP): "Trabzon'dan arayan bir vatandaþ 'Vekilim yarýn sizi ziyarete geleceðim' dedi. Ben de, 'Buyur gel...' dedim. Ayný günün gecesi saat üçte telefonum çaldý, arayan ayný kiþiydi. 'Vekilim otobüs Sungurlu'da mola verdi. Geliyorum' dedi."
Yaþar Tüzün-Bilecik(CHP): "Annem, Bilecik Belediye Baþkanlýðý'nýn ardýndan milletvekili olmama pek sýcak bakmýyordu. Çünkü, Ankara'ya gitmemden hoþnut deðildi. Meclis Baþkanlýk Divaný üyeliðine seçildim. Meclis TV'yi izleyenler görmüþlerdir; ben görevim gereði Meclis'teki programý okurum. Anneme 'Partim iktidar olamadýðý için bakan olamadým ama Meclis'in bakaný oldum. Baþkanlýk Divaný üyesi oldum' dedim. Annem ise þöyle karþýlýk verdi: 'Býrak be oðlum, koskoca belediye baþkanlýðýný býraktýn gittin de, orada mektup okuyorsun."
Hacý Biner-Van(AKP): Gecenin bir yarýsýnda Biner ile onu arayan bir vatandaþ konuþur. "'Efendim', 'Vekilim, geç saatte rahatsýz ettim, kusura bakmayýn', 'Önemli deðil, dinliyorum', 'Benim birader, karýsýný dövünce, yengem dördüncü kattan atladý. Biraderi emniyete götürdüler de onu kurtar diyecektim', 'Eee, hanýmý kim kurtaracak?'"
VEKÝLDEN VEKÝLE "ALO ÞAKA"
Reyhan Balandý-Afyon(ANAVATAN): Milletvekili yeminini ettikten sonra annesi arar. "'Anneme, yemin töreninde çok baþarýlý olduðumu, iyi geçtiðini söylediðimde, annem 'iyi kýzým, tamam da, limon sýkacaðý nerede?' dedi."
Sabri Varan-Gümüþhane(AKP): "Meclis'te CHP Kýrþehir Milletvekili Hüseyin Bayýndýr kürsüde konuþan AK Partililere devamlý müdahale ediyor ve laf atýyor. Hemen telefona sarýldým ve onu aradým. 'Vekilim sizi Kýrþehir'den arýyorum. Meclis TV'de sizi izliyoruz, þu anda. Siz bizim gururumuzsunuz. Çok iyi gidiyorsunuz. Arkalarda kalmayýn, önlere geçin, dediðimde, Hüseyin Bayýndýr, 'sað ol benim caným' dedi ve hemen önlere geldi. Ardýndan, Niðde Milletvekili Erdoðan Özegen aradý; 'vekilim yüksek yüksek baðýr' dediðinde Bayýndýr, ayaða kalkarak baðýrmaya baþladý."
Bayram Özçelik-Burdur(AKP): "Burdur'dan gelen 185 kiþilik bir topluluk, 'biz bugün Meclis'te yediðimiz yemeði, hayatýmýz boyunca unutmayacaðýz' dediler... O günü ben de hayatým boyunca unutmayacaðým."
ÝÞ ÝÇÝN HER ÞEY TAMAM BOYU 10 CM KISA
Mustafa Ilýcalý-Erzurum(AKP): "'Vekilim ben iþ baþvurusu yaptým. Her þey tamam da, küçük bir problem var', 'Neymiþ', 'Ýþ baþvurusu için her þey tamam da, bir tek boyum on santim kýsa... Ne yapabiliriz'"
Osman Seyfi-Nevþehir(AKP): "Gece 02.30'da telefonu açtýðýmda 'Efendim', 'beni tanýdýnýz mý', 'hayýr tanýmadým', 'Seçim zamaný olsa tanýrdýn ama...'"
Rasim Çakýr-Edirne(CHP): "'Vekilim , oðlumun arabasýný çekecekler. Lütfen yardýmcý ol. Tüm evraklarý tamam, bir tek ehliyeti ve ruhsatý yok. Hallet þu iþi be vekilim.'"
Öner Gülyeþil-Siirt(AKP): "Telefon çaldý, açtým. 'alo', 'beni tanýdýnýz mý', 'isminizi verirseniz', 'ismimi versem bilemezsiniz. Hiç karþýlaþmadýk. Siz bizim köyde teyzemin oðlu ile tokalaþmýzsýnýz. Oradan tanýrsýnýz belki.'"
Alim Tunç-Uþak(AKP): "Bir keresinde bir dostum ziyaretime geldi. Otururken telefonlarýmýn biri susuyor, biri çalýyor. Doðru dürüst oturamadan dostum izin isteyip ayrýldý. Bir saat kadar sonra, çalan telefonu açtýðýmda karþýma yanýmdan izin isteyerek ayrýlan dostum çýktý ve bana 'en iyisi böyle konuþmamýz; sen telefonla arayanlarla daha çok ilgileniyorsun' dedi."
"TELEFONU YENÝ ALDIM DA ÇALIÞIYOR MU DÝYE ARADIM"
Mahmut Durdu-Gaziantep(AKP): "Gaziantep'te biz yedi milletvekili çýkardýk. Normalde ben 8'inci sýradaydým. Ama 6'ncý sýradaki aday istifa edip çekilince ben seçilmiþ oldum. Yalnýz, bunu birçok kiþi bilmiyordu. YSK bile onun adýný açýkladý. Herkes, onu tebrik edip bana geçmiþ olsun dedi."
Ensar Ögüt-Ardahan(CHP): Telefonu ödemeli çalan Öðüt 'Buyurun', 'Ben daðdan arýyorum. Ömer'in oðlu çoban. Telefonu yeni aldým da, çalýþor mu diye baktýydým....'"
Mahmut Kaplan-Þanlýurfa: "'Vekilim, kocam sizi kýrmaz. Bir eþ daha alacakmýþ. Söyleyin de almasýn." ÝNÖNÜ'NÜN "SAYIN KOÇ" NEZAKETÝ
Emin Koç-Yozgat(CHP): "1989 seçimleri öncesi Hürriyet Gazetesi muhabiri olarak gittiðim, Ýnönü'nün Antalya mitinginde çok ilginç bir olay yaþadým. Miting sýrasýnda Ýnönü'nün üzerinde konuþma yaptýðý otobüse yaklaþmak istediðimde polisler beni durdurdu. Ben basýn kartýmý çýkarmaya çalýþýrken, Ýnönü otobüsün üstünden elindeki mikrofonla seslendi, 'Sayýn Koç'u býrakýn... Sayýn Koç'u býrakýn..', Daha sonra bazý gazeteciler olayý tam algýlayamadýklarýndan Ýnönü hakkýnda, 'Ne kadar kibar biri, kurbanlýk hayvana bile 'sayýn diye sesleniyor' þeklinde yayýmladýlar."
Kaynak:ANKA

Teþekkur:
Beðeni: 

Alýntý

Yer imleri