Genellikle yan rollerde izlediðimiz Barýþ Falay, oyunculuk gücünü öylesine konuþturuyor ki, gizli baþrol olabiliyor. Bu röportajla Falay'ý daha yakýndan tanýyacaksýnýz.
Ekranlarýn yeni fenomeni "Ezel"in Kerpeten Ali'si Barýþ Falay, kamera arkasýný, aile hayatýný, kötü adamý nasýl olup da sempatik gösterebildiðini Hafta Sonu dergisine verdiði röportajda anlattý.
Kerpeten Ali, cinayet iþleyecek kadar gaddar, sevdiði kadýna hislerini açamayacak kadar utangaç. Sizce o iyi mi, kötü mü?
- Rollere iyi ya da kötü gibi bir kalýpla yaklaþmak tercih ettiðim bir þey deðil. Bir rolün özelliklerini çýkarýrken daha çok o karakterin temel zorunluluklarýna bakýyorum: Bu adam nerelerde yetiþmiþ? Nasýl bir kültürden geliyor? Hayata nasýl bakýyor? Kaç yaþýnda? Dolayýsýyla Ali kötü adam mý, iyi adam mý demek yerine kötülükler yapan, bunun yanýnda iyilikler yapan bir adam demek daha doðru.
Seyirciden nasýl tepkiler alýyorsunuz?
- Çok güzel... Seyirci Ali'nin kötü yönlerini görse de, bana onun sýcaklýðýný fark etmiþ, benimsemiþler gibi geliyor. Bu da benim açýmdan sevindirici.
Ali için öncelikler nelerdir? Para, dostluk, aþk...
- Ali, tutkulu ve duygularý çok yüksek bir adam. Duygularýný frenleyen biri deðil; gücü de, güçsüzlüðü de buradan geliyor. Yine de aþkýný çok insani bir boyutta yaþýyor. Aþkýný çok daha saf yaþýyor ama parayý öne koyduðu için þiddet de ortaya çýkýyor.
Barýþ Falay için ilk sýrada ne var?
- Ailem, yani karým ve oðlum...
Ali yine adam vuracak mý?
- Valla onu senaristlere sormak lazým ama Ali þiddetle iç içe bir adam. þiddete bu kadar yakýn duran bir adamýn ne yapacaðý belli olmaz.
Güvenlik görevlisinin öldürüldüðü sahnede neler hissettiniz?
- Ben, yazarýn o sahnede yaratmak istediði duyguya bakarým. Adam öldürmeyi oynamýyorum, o duyguyu oynuyorum. Ama oyuncuyuz ve iþimizin bir parçasý da bu, herhangi bir duygu gibi onu da canlandýrmaya çalýþýyoruz. Kaldý ki silahlardan da nefret ederim.
Sizce Ali'nin iyi yönleri neler? Benzer yönleriniz olduðunu düþünüyor musunuz?
- Ben oyuncuyum ve Allah korusun hiçbir karaktere benzemek gibi bir düþüncem de yok. Ben üniversite mezunu, oyunculuk eðitimi almýþ, büyük þehirde yaþayan, eþine saygý duyan bir adamým. Böyle bir karakterle aramda ne gibi bir benzerlik olabilir ki?
Ezel'in "Monte Cristo Kontu"ndan uyarlandýðý iddia ediliyor. Bu konuda ne diyeceksiniz?
- Bu iddialar bizim de kulaðýmýza geliyor ama dünya üzerinde yazýlmýþ çok farklý senaryo tipleri yok. Bunu biliyorum çünkü dramaturji eðitimi aldým. Böyle bir þey varsa bile esinlenmeden öteye geçtiðine inanmýyorum. Tabii ki bir yerlerden bir þeyler çakýþacaktýr ama ben özgün bir iþ olduðunu düþünüyorum. Ona bakarsanýz her filmde aþk ve þiddet var. Önemli olan sizin onu yaratýrken ne kadar özgün olabildiðiniz.
Tiyatro oyuncusu olmanýza raðmen tanýnmanýz televizyon dizileriyle oldu. Bu durumdan hoþnutsuzluk duyuyor musunuz?
- Tiyatro oyunculuðu yaparak tanýnmaya çalýþmak ahmaklýk olur. Kimse bu yüzden tiyatro oyunculuðu yapmaz. Hoþ ben dizi oyunculuðunu da þöhret olayým diye yapmadým. Ben oyunculuk yapmayý çok seviyorum. Dizi, tiyatro ya da sinema oyunculuðu olarak da ayýrmýyorum. Evet farklý disiplinler ama hepsi çok lezzetli geliyor, çok farklý tatlar alýyorum.
KAYNAK MEDYA FARESÝ

Teþekkur:
Beðeni: 

Alýntý

Yer imleri