Tamamen bir akýl yürütme benimkisi. Öyle duyum üzerine öne sürülen bir iddia falan deðil yani. Hani diyorum þu Ezel'e sürekli arka çýkan, onu hep koruyan, destek olan Ramiz Dayý var ya; acaba neden yapýyor bütün bunlarý?
Sadece Ömer'i, yani Ezel'i çok sevdiðinden, onda kendisinden bir þeyler gördüðünden, onu gerçekten de yeðen bellediðinden mi? Yoksa diyorum hani Cengiz, Eyþan ve Ali'nin dizinin en baþýnda soyduklarý o kumarhane, o alemin bir numarasý Ramiz Dayý'nýn mý mekânýydý? Yani aslýnda Ramiz Dayý, Ezel'e hayatýnýn intikamý için her türlü desteði verirken, ona týkandýðý her an yol gösterirken, kendi intikamýný mý alýyor aslýnda?
Acaba Ramiz Dayý'nýn, Eyþan'ýn babasýyla yýllar öncesinden yarým kalan bir hesabý var da, bundan mý yaþanan bütün acýlar, bütün bu hesaplaþma, bu kavga? Meseleye böyle bakýnca, bütün taþlar da tastamam yerine oturuyor ama... Ne acayip senaryo deðil mi?.. Ezel, en çok da iþte hepimizi üzerinde böyle düþündüren, seyircisine Lost tadý veren, bin bir türlü akýl yürüttüren
müthiþ senaryosu için izleniyor.
Dizi, son yýllarda birbirinin benzeri onlarca iþle dolan ekranlarda, yaratýcýlýðýn ve özgünlüðün önemi adýna harika bir örnek teþkil ediyor. Dedim ya, tamamen bir akýl yürütme benimkisi. Öyle duyum üzerine öne sürülen bir iddia falan deðil yani...

Mehmet Güler - Gazete Habertürk
Bende bunu cok merak ediyorum bakalým ramiz dayý neler yapacak