Belçika'nýn en köklü ve en güçlü ekiplerinden biri olan Standard Liege'in kalecisi Sinan Bolat, geçtiðimiz senenin son maçý olan Gent karþýlaþmasýnda son dakikada kurtardýðý penaltý ile takýmýný þampiyonluða taþýmýþ ve kahraman ilan edilmiþti.
Bu kurtarýþýn ardýndan geçtiðimiz haftalarda da Standard Liege'in Hollanda ekibi AZ Alkmaar ile UEFA Avrupa Ligi gruplarýnda oynadýðý son maçta, futbol sahalarýnda ender olarak görebileceðimiz bir gole imza attý. 1-0 yenik olarak devam ettikleri müsabakanýn uzatma dakikalarýnda her þey bitti derken Sinan Bolat, kalesini terk ederek gol atmak için ceza sahasýna girdi. Kimileri için imkânsýz bir olasýlýk olarak gözükse de, Sinan Bolat ceza sahasýna gol atmak için girmiþti.
Yapýlan güzel ortaya, forvet oyuncularýna taþ çýkartýrcasýna sýçrayarak vurduðu kafa topu gol olunca, Sinan ikinci defa Standard Liege'i sýrtlayan isim oldu. Bu gol ile Standard ekibinin Avrupa macerasý biteceði yerden, tekrar devam etmeye baþlamýþtý.
Henüz 21 yaþýnda olan Sinan Bolat, hem Avrupa'nýn hem de Türkiye'nin önde gelen kulüplerinden teklifler alýyor. Ancak Standard'da yapacak daha çok iþleri olduðunu vurguluyor.
Cihan'a konuþan Sinan, Sinan'ýn bilinmeyen yönlerini anlattý.
Ýþte Sinan Bolat'ýn röportajýnýn ayrýntýlarý;
- Sinan, en çok hangi oyuncuyla ayný takýmda yer almak istersin?
Benim en büyük hayalim Rüþtü aðabeyle ayný takýmda oynamaktý. Kendime örnek aldýðým nadir insanlardan biridir. Hem saha içi hem saha dýþý davranýþlarýyla benim idolüm diyebilirim.
Fakat Rüþtü'yle ayný takýmda oynarsan yedek kalmaz mýsýn?
Evet, Rüþtü aðabeyle ayný takýmda olursam onun yedeði olurum muhakkak. Ancak Rüþtü aðabey'in yedeði olan bir kaleci bile birçok þey öðrenir diye düþünüyorum. Oyuncu olarak bakarsam, Real Madrid'de oynayan Pepe'nin benim takýmýmda olmasýný çok isterim. Defansta büyük baþarýlara imza atýyor, dolayýsýyla ayný takýmda oynarsam benim iþimi de çok kolaylaþtýrýr.
Futbolcu olmasaydýn, ne olmayý düþünürdün?
Ben okulu, futbolcu olmak için býraktýðýmdan, eðer futbolcu olmasaydýn okuluma kesinlikle devam ederdim. Genk'te oynadýðým vakitler antrenmanlar çok yoðun oluyordu ve okula yeteri kadar vakit ayýramýyordum. Bundan dolayý okulu býrakmanýn en doðru yol olduðunu düþündüm. Ama eðer okusaydým, arabalara karþý büyük ilgim var, dolayýsýyla arabayla ilgili teknik bir okula gider, araba teknikeri olmayý düþünebilirdim.
Okuldayken en sevdiðin ders hangisiydi?
Kesinlikle beden eðitimi. Onun dýþýndaki dersler benim için hepsi birdir. Matematik, fizik, kimya, bu derslerin hepsini ayný kefeye koyabiliriz. Hiç sevemedim bu dersleri.
Futbola tekrar dönersek, en korktuðun forvet kim?
Aslýnda iyi bir kaleci hiç bir forvetten korkmaz. Kalecinin görevi en iyi forvet de gelse ona karþý en iyi kurtarýþlarý yapmak, gol yememektir. Bu soruyu aslýnda korktuðun forvet deðil de, çekindiðin forvet dersek belki daha iyi olabilir. En çok çekindiðim forvetlerin baþýnda Christiano Ronaldo gelir. Onun dýþýnda Messi de ayný þekilde çekindiðim forvetler arasýndadýr. Forvet olmasa bile Arda Turan'da çekindiðim golcüler arasýnda diyebilirim.
Þu ana kadar oynadýðýnýz takýmlar arasýnda, en güçlü gördüðün takým hangisiydi?
Kesinlikle Arsenal diyebilirim. Bizi çok zorladýlar. Çok iyi bir ekipleri var. Bu yýl yaptýðýmýz maçlarda bizi kendi sahamýzda 3-2 yenmiþlerdi, Ýngiltere'de de 2-0 yenilmiþtik. Yenilmemize raðmen çok zor maçlardý bizim için. Çok organize oynayan, hýzlý bir ekip.

Teþekkur:
Beðeni: 

Alýntý

Yer imleri