REKLAM

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
3 sonuçtan 1 ile 3 arası

Konu: Yarı fiyatına 'çeyrek altın' dönemi başlıyor

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Icon2 Yarı fiyatına 'çeyrek altın' dönemi başlıyor

Altın fiyatlarının yükselmesiyle birlikte vatandaşın en çok rağbet ettiği küçük altın da satılmaz olunca, İzmirli kuyumcu Mustafa Arıtekin yeni bir formül buldu ve gramı düşük 'mini çeyrek' üretti .
    Son aylarda hızla yükselen altın fiyatları çeyrek altın alım satımını durma noktasına getirirken, vatandaş düğünde dernekte takacağı uygun fiyatlı takıların peşine düştü. Kuyumcular ise vatandaşa altın satabilmek için yeni ürünler aramaya başladı. Kemeraltı'nda Kuyumcular Çarşısı'nda 1963 yılından bu yana kuyumculuk yapan Mustafa Naci Arıtekin bu ihtiyacı görerek, bir yeniliğe imza attı. İzmirli kuyumcu, çeyrek altın ayarında ve görüntüsünde ama fiyatı yaklaşık yüzde 50 daha düşük altın üretti. 1.75 gram ağırlığında ve 22 ayar olan çeyrek altının değeri 85-90 lira civarında seyrederken, Arıtekin'in tasarımını kendisinin yaptığı ve ürettiği 22 ayar ve 1 gramlık 'mini çeyrek', 50 liraya satılacak. Yeni ürün, yılbaşından itibaren İzmir başta olmak üzere tüm Ege'deki kuyumcularda satışa sunulacak.

50 LİRA DEĞERİNDE
    Arıtekin, vatandaşa 50 liraya satacakları altını 2 liralık işçilik koyarak 48 liraya geri alacaklarını söyledi. Daha önce özel bir firmanın ve İstanbul Altın Rafinerisi'nin çıkardığı 1 gramlık sertifikalı altın, çeyrek altın görünümünde olmadığı için düğün törenlerinde takmak için vatandaştan beklenen talebi görmemişti. Yeni ürünü değerlendiren İzmir Kuyumcular Odası Başkanı Mevlüt Özer ile İzmir Ticaret Odası Meclis Üyesi Edip Çavuşoğlu da yeni ürüne sonuna kadar sahip çıkacaklarını belirterek, "İzmir yine bir yeniliğe imza attı" dediler.
    Arı Kuyumculuk firmasının sahibi Arıtekin, ürettikleri yeni çeyrek altını yılbaşından itibaren İzmir başta olmak üzere Ege'deki tüm kuyumculara toptan satışa başlayacaklarını açıkladı. Altın fiyatlarının yükselmesinden dolayı kuyumcu esnafının satış yapamadığını ifade eden Arıtekin, "Yükselen fiyatlar, vatandaşın elini yakıyor. Gittiğim düğünlerde vatandaşların çeyrek altın yerine 50 lira taktıklarını gördüm. Bu durum sünnetler ve diğer kutlamalar için de geçerli. Bu da bende yaklaşık 50 lira değerinde bir ürün yaratma fikri doğurdu. Bugün çeyrek altının daha düşük fiyatına ekonomik değeri olan bir ürün yok. Ayarı düşük takı altınları var, ancak bunların geri satışı olmuyor. Öyle bir ürün olsun ki, çeyrek altının yerine geçsin ve geri satımı olsun istedim. Tasarımı kendim yaptım, örnek modeller ürettim. Tasarladığım altına firmamın adını koydum. Ön yüzünde yine Atatürk'ün resmi var. Arka yüzünde ise firma adının hat sanatıyla yazıldığı bir sembol yer alıyor. Ürüne şimdiden talep gelmeye başladı" diye konuştu.

PATENTİNİ ALACAK
    Ürünün patentini almak için geçen ay Türk Patent Enstitüsü'ne başvuru yaptığını belirten Arıtekin, "2 bin 500 lira harcama yapıp, ürünümü koruma altına aldırdım. Bu ürünün benzerini daha önce hiçkimse üretmemişti. Patent koruması ile bundan böyle de üretilemeyecek. Bu ürünün piyasada tutulacağına, müşteriler tarafından yoğun şekilde talep edileceğine inanıyorum" dedi.

Satışları artırır
    İzmir Kuyumcular Odası Başkanı Mevlüt Özer, mini çeyrek altın üreten Arıtekin'i desteklediklerini belirterek, "Ekonomik kriz nedeniyle insanlar daha düşük fiyatlı ürün arıyor. Üyemiz Mustafa Arıtekin de Türkiye'de büyük bir yeniliğe öncülük yaptı. Yine bir ilk, İzmir'den çıktı. Kendisini destekliyoruz" dedi.
    'Mini çeyrek'in müşteri tarafından tanınması için zaman gerektiğini dile getiren Özer, "Sonuçta bu 22 ayar altın. Üstelik yaklaşık yüzde 50 daha ucuz. Alış satış arasında bir iki lira olması da sorun yaratmaz" diye konuştu. İzmir Ticaret Odası Meclis Üyesi Edip Çavuşoğlu ise Kuyumcular Çarşısı olarak Arıtekin'i sonuna kadar destekleyeceklerini söyledi. Çavuşoğlu, şunları söyledi: "Bugüne kadar bazı firmalar 1 gramlık altın üretti ama bunlar ziynet ürünü olarak kullanılmıyor. Bu yeni ürün sayesinde satışlarımızın artacağına inanıyoruz."

kaynak: Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Bravo iyi düşünmüş.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

isteyen istediği zaman kaç gram isterse o kadar altın alır illaki özel olmak zorunda değil
    süper Teklif sende üye ol sende kazan!!!!
    İşte Davet Linkin!!

http://www.superteklif.com/SuperUye/...9-f6001b6878a1

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri