Fenerbahçe gerek imajımı, gerekse geçmişimi kullanarak bir hayli para kazandı. Ben ise futboluma baktım...Aslında her şey iyi gidiyordu. Takımda hem ağabeylik, hem de liderlik yapıyordum. Bu durum bir yıl sürdü...Zamanla değiştiler, sıradan futbolcu muamelesi yapmaya başladılar. Artık örnek değildim...Ben Roberto Carlos’um. Beni sıradan oyuncu gibi göremezsiniz. Ayrılmamın ilk nedeni bu oldu...
İşte Roberto Carlos'tan çok çarpıcı açıklamalar...
Forması ‘yok’ satıyor
Carlos resmi sözleşme imzalamamasına rağmen forması “yok” satıyor. Mağazada çalışan kadın siparişlere yetişemediklerini söylerken, formanın fiyatları beni daha fazla şaşırttı. Türk parasına çevirdiğinizde bir Carlos forması 180 lira... Anlayacağınız Corinthians, daha Carlos’a imza attırmadan adından müthiş para kazanmaya başlamış bile... Hele sponsorları da bunlara eklerseniz, Brezilyalı yıldız şimdiden yeni takımını zengin etmiş diyebiliriz.
Ben görevimi yaptım
İşte satırına dokunmadan Roberto Carlos’un ağzından, 2.5 yıllık Fenerbahçe serüveni;
“Benim Fenerbahçe’yi bırakmamın tek nedeni sevgisizliktir. Fenerbahçe büyük reklamlar yaparak beni transfer etti. Biri banka ve diğeri de telefon şirketi olmak üzere iki büyük sponsor şirket bulmuştu. Bunun yanında forma satış gelirleri vardı. Bunlardan tek kuruş almadım. Fenerbahçe gerek imajımı, gerekse geçmişimi kullanarak para kazandı. Ben ise futboluma baktım.
Roberto Carlos sadece marketing değil, aynı zamanda iyi bir futbolcu da. Sahada görevimi yerine getirdim. Beni transfer ettiklerinde ‘Takımda lider olacaksın, tecrübeni Fenerbahçeli futbolcularla paylaşacaksın’ gibi çok sayıda vaadde bulundular. Başlangıçta her şey iyi gidiyordu. Takımda hem ağabeylik, hem de liderlik görevini üstleniyordum.
Yer imleri