Fenerbahçe'de 4 yýl kaptanlýk pazubandý taþýyan Ümit Özat, sarý-lacivertlilerin ’her þeyi’ olan Alex de Souza’ya taþ attý
Fenerbahçe'de 4 yýl kaptanlýk pazubandý taþýyan Ümit Özat, 2007’de ayrýldýðý sarý-lacivertlilerin ’her þeyi’ olan Alex de Souza’ya taþ attý. A.Gücü Teknik Direktörlüðü’ne getirilen Roger Lemerre’in yardýmcýsý olarak Türkiye’ye geri dönüþ yapan 33 yaþýndaki Özat, 6 yýl formasýný taþýdýðý F.Bahçe camiasýný þaþýrtacak ifadeler kullandý.
Köln formasýyla 28 Aðustos 2008’de çýktýðý Karlsruhe maçýnda kalp krizi geçiren ve daha sonra futbola geri dönemeyen Ümit Özat’ýn 3 yýl birlikte oynayýp, 2 þampiyonluk gördüðü kaptan Alex’le ilgili ilginç sözleri:
‘TATÝLE GELMEZLER’
“Türkiye'de kalite düþüyor. Nedeni doðru transfer yapýlmamasý. 6 yabancý alýp da altýsýný oynatan var mý? Yabancýya deðerinden fazla para veren ama bu kadar az verim alan baþka ülke var mý? Bizim gibi gereksiz transfer yapan, baþka ülke var mý?
Alex bile ikinci sýnýf yabancý. Önüne ’Sana Milan, Real, Barcelona, Fener veya G.Saray’dan teklif var’ diye koy. Hangisini seçer?’ Alex yakýn arkadaþým. Hatta benden sonra kaptan olsun diye onu önerdim. Yalanlarlar ama öyle. Baþka bir þey söyleyeyim, dünyanýn en baba 20 takýmýný koy ortaya. Türkiye’deki yabancýlardan biri bile oralarda oynayamaz. Oynasa burada aldýklarý parayý asla alamazlar. Orada oynayanlar Türkiye’ye tatile bile gelmezler.
Bu ülke 1923’ten beri sadece UEFA Kupasý’ný kaldýrdý. Taffarel, Popescu ve Hagi vardý yabancý olarak. Gerisi Türk çocuklarýydý. ‘Yabancýyla baþarýlý olunur, yabancýsýz olunmaz’ diye bir þey yok.
Futbolculuk baþka, hocalýk baþka. Hangi hocalarla çalýþtýðým da belli. Ben hedeflerime hep ulaþtým. Terim-Piontek, Derwall-Denizli örneðinde olduðu gibi ben de Lemerre ile yoluma devam edeceðim. Þu anda öncelik A.Gücü.”
‘Daum’la çay bile içmiþliðimiz yok’
“Daum'la birbirimize katkýmýz, baþarýlarýmýzda payýmýz vardýr. Köln’de iþlerimiz dýþýnda bir bardak çay içmiþliðimiz olmadý. Ama kimse kimsenin kara kaþýna bayýlmýyor. Ona 2 þampiyonluk yaþatan biri olarak deðerimi bilmeli. Öfkem yok, yolu açýk olsun. Bu konuda konuþmak istemiyorum.”

Teþekkur:
Beðeni:

Alýntý

Yer imleri