Köln formasý giyen Galatasaray’ýn unutulmaz kalecisi Aly Faryd Mondragon, Alman ekibiyle kamp yaptýðý Belek’te önemli açýklamalar yaptý.
Tecrübeli eldiven ile geçmiþten geleceðe uzanan ilginç bir söyleþi gerçekleþtirdik. Galatasaray taraftarý ile Sarý-Kýrmýzýlý renkleri ömrünün sonuna kadar unutmayacaðýný belirten Mondragon kariyerinin sonuna gelirken içinde kalan ukteyi de açýkladý.
Ýþte Mondi’nin sözleri:
“Galatasaray’ýn baþýnda þu anda müthiþ bir teknik adam var. Frank Rijkaard’ýn kariyerini kimse tartýþamaz. O Cim Bom için büyük bir þans. Takým kadrosu ve teknik heyet þampiyonluk için yeter. Kadroda çok kaliteli yýldýzlar var. Zaten lig yarýþý Fenerbahçe ile Galatasaray arasýnda geçecektir. Beþiktaþ’ýn bu sene iþi zor. Kayseri ve Bursa þimdilik iyi. Ama Türkiye’de Anadolu’dan bir þampiyon çýkmaz. Sivas’ta da olduðu gibi onlar son 2-3 maça girilirken, deneyim eksikliði nedeniyle yarýþý kaybedeceklerdir.”
‘Beþiktaþ’a gidiyordum ama...’
“Cim Bom’u unutmam mümkün deðil. Hayatýmýn en güzel 6 yýlý Ýstanbul’da geçti. Köln taraftarý da beni çok seviyor ama Sarý-Kýrmýzýlý renklerin hayatýmdaki yeri bir baþka. 1.5 yýl sonra býrakýyorum. Þu an 38 yaþýndayým, bir teklif olsa bile bu saatten sonra kesinlikle Fenerbahçe ve Beþiktaþ formasý giymem. Çünkü ben Galatasaray ile özdeþleþmiþ bir isimim. Benim için her þey para deðil. Öyle düþündüðünüz zaman zaten kaybedersiniz. Lucescu benim için çok özel biri. Hayatýmda ayrý bir yeri var. Sadece 1 sezon çalýþmama raðmen ona büyük saygý duyuyorum. Beþiktaþ’a giderken beni de götürecekti. Sadece onun için Siyah-Beyazlý formayý giyebilirdim ama Galatasaraylý tarafým aðýr bastý.”
‘Franco’ya haksýzlýk yapýlýyor’
“Leo Franco’ya çok haksýz eleþtiriler yapýlýyor. O kadar büyük hatalar yaptýðýný düþünmüyorum. Onu çok eskiden tanýyorum. Ben Independiente’nin kalesini korurken, o üçüncü kaleciydi. Yetenekli bir kaleci. Her kaleci hata yapar, bunu engelleyemezsiniz. Bizim iþimizin kötü tarafý da þu ki, 10 top çýkarýrsýnýz, birini yediðinizde ‘kötü adam’ olursunuz. Bir kaleci kötüyse onu Mallorca, Atletico Madrid ve Galatasaray gibi takýmlar zaten transfer etmez. De Sanctis de iyiydi ama Galatasaray ile kimyasý tutmadý. O da Ýtalyan Milli Takýmý’na kadar yükselmiþ bir isim. Galatasaray’dan ayrýlýrken Polat ve Sezgin’e Aykut’un rahatlýkla takýmýn 1. kalecisi olabileceðini söylemiþtim. Ama onlar güvenmedikleri için transfer yaptýlar.”
‘Arda iþine bakarsa kazanýr’
“Arda Turan transfer söylentilerine kulak asarsa kaybeder. O iþini en iyi ve en konsantre þekilde yapmaya devam etsin. Böyle oynadýkça Avrupa’nýn devleri ona gelecektir. Aksi taktirde baþarýlý olamaz. Ondaki yeteneði görmek için kahin olmaya gerek yok. Manisaspor’a kiralýk gittiðinde ona sadece ve sadece çalýþmasý gerektiðini söylemiþtim. Buna uydu ve kazandý. Mehmet Topal tam bir Avrupalý. Her takýmda oynayabilir, süper bir futbolcu. Hakan Þükür’ün kendinin býraktýðýný sanmýyorum. Devam etmek için yeterli gücü vardý ama sanýrým yönetimin baskýsýyla býrakmak zorunda býrakýldý. Ýnsanýn bazen baþka opsiyonu kalmayabiliyor.”
‘Terim yapamadýysa kimse yapamaz’
“Türk Milli Takýmý’ný en iyi çalýþtýrabilecek kiþi Fatih Terim’dir. Çünkü Türk futbolu ve Türk futbolcusunun mantalitesini onun kadar iyi bilen baþka biri olamaz. Eðer Terim, Türkiye’yi 2010 Dünya Kupasý’na götüremediyse emin olun ki, bunu baþka kimse de beceremezdi. Ancak o yoksa Türkiye için en doðru isim Lucescu’dur. Türk Futbol Federasyonu ne yapýp edip onu getirmeli. Çünkü o da içinizden biri ve Türk oyuncusunu çok iyi tanýyor.”
KADIKÖY ÝÇÝMDE YARADIR
‘Ýçimde kanayan büyük bir yaradýr’
“Kariyerimin artýk sonuna gelirken birçok þey yaþadým. Þampiyonluklar, kupalar kazandým. Oynadýðým liglerde en iyi kaleci seçildim, milli takým formasý giyerek, Dünya Kupasý oynadým. Ancak 6 sezon boyunca Fenerbahçe’yi Kadýköy’de yenemedik. Berabere bile kalamadýk. Bu içimde kanayan bir yaradýr. Ýmkaným olsa bir kez daha Sarý-Kýrmýzýlý formayý giyip, Kadýköy’de galip gelmek isterim...”
‘Arif abi öyle þey yapmaz’Mondragon haberler hakkýnda bilgi aldý. Kolombiyalý kalecinin ilgisini en çok çeken þey ise þike ile ilgili haberler oldu. Arif Erdem’in resmini gören Mondragon olayý duyunca þok oldu ve “Arif abi yapmaz, bu iþte bir yanlýþlýk vardýr. Doðru olduðuna inanmýyorum” dedi.
‘Bülent Korkmaz en iyi oyuncuydu’
“Oynadýðým en iyi savunma oyuncusu Bülent Korkmaz’dý. Futbolcuyken çok iyiydi ancak hocalýk macerasý Galatasaray’da kýsa sürdü. Bunun nedeni çok zamansýz gelmesiydi. Yanlýþ zamanda yanlýþ yerdeydi.”
‘Beni en çok Nobre zorladý’
“Beni en zorlayan forvet ise her zaman Nobre oldu. Nedendir bilmiyorum ama bana karþý þansý çok tutuyordu.”
‘Kupa finalini unutamýyorum’
“Gerets döneminde Kayserispor’u 3-0 yenerek þampiyon olduðumuz maç bir kenara koyarsak Fenerbahçe’yi 5-1 yendiðimiz kupa finalini unutamam.”
‘2010’da favori tabii ki Ýspanya’
“2010 Dünya Kupasý için favorilerim Ýspanya, Almanya, Brezilya ve tabii ki Fabio Capello’nun Ýngiltere’si. 2010 çok zor bir kupa olacak, birçok takým þampiyonluk için þanslý.”
Fanatik

Teþekkur:
Beðeni: 

Alýntý

Yer imleri