evet zafer görüş açısı önde de arkada da biraz dar ben de farkettim ama alışınca sorun kalmaz galiba bu arada sagolasın dostum bir deneyenden yorum almak daha iyi oluyorzzafer039 Nickli Üyeden Alıntı
evet zafer görüş açısı önde de arkada da biraz dar ben de farkettim ama alışınca sorun kalmaz galiba bu arada sagolasın dostum bir deneyenden yorum almak daha iyi oluyorzzafer039 Nickli Üyeden Alıntı
hadi bakalım birader hayırlısı olsun umarım gönlüne göre içine sine sine olur allah kaza bela vermesin
Arkadaşlar 16 valf (subap)ve 8 valf arasındaki farkları kısaca açıklayayım.
Kısaca başta motoru tanımak lazım içten yanmalı motorlarda(günümüzde taşıtlarda kullanılanlar) güç elde etmek için motor silindirlerinin içine yakıt-hava (benzinli motor) yada hava (dizel motor) sıkıştırılarak bir yardımcı ile ateşlenmesi sonucu bir yanma gerçekleşir(benzililerde ateşleme buji ile dizel araçlarda yakıt püskürten enjektör yardımı ile) ve yanma sonucu oluşan ısı enerjisi ve basınç piston-krank-volant yardımı ile hareket enerjisine çevrilir.
Burada amaç silindirlerin içerisine nekadar çok hava(oksijen) alırsanız yanma daha kuvvetli olur ayrıca yanma odasını nekadar çabuk boşaltırsanız bir sonraki çevrimde daha kolay hava girişi elde edersiniz.
Bu yakıt ve hava karışımını silindirin içerisine girmesine olanak veren parçalara valf denir(subap) yani kısaca örn.olarak giriş ve çıkış kapısı bir stadta ne kadar fazla olursa kısa zamanda okadar çok içeri giren çıkan fazla olur.Özetle Motorda Valf sayınız ne kadar fazla olursa okadar performansınız iyi ve yakıt tüketimi az olur. 8 valf ile 16 valf in farkı budur.
Tabi bu anlattığım atmosferik basınçala çalışanlar için turbo motorlarda olay faklı olabiliyor.
Çok teknik anlatmadım özellikle herkezin anlayacağı bir şekilde anlatmaya çalıştım yardımcı olabildiysem ne mutlu.![]()
saygılar.
Konu Vakkus tarafından (09-05-2006 Saat 14:18 ) değiştirilmiştir.
Bilgi için teşekkürler.
teşekkürler
Sayın Okinava kardeş senin hangisi içine siniyorsa sen onu al derim ancak o araba hakkında en sağlıklı bilgiyi kullanan birisinden alabilirsin şimdiden hayırlı olsun artık araba aldınya bişeyler ısmarlarsın.Saygılar
ısmarlarım tabi dostum arabayı bir alayım seni ve diger arkadasları da alıp şöyle güzel biryerlere gideriz :occasion14:muzo Nickli Üyeden Alıntı
vakkus abi sen bu işlerde ustasın bana bu arabadan bahseder misin bu 8 valf olayı çok mu önemli ya da abi sen minik bi arastırma yapıp bana haber verebilir misin elbet senin tanıdıkların vardırvakkus Nickli Üyeden Alıntı
ablacım sen bu arabayı 0 mı alcaksın yoksa 2. elmi
abla 0 alacam yarın test sürüşü yapacam vakkus abi anlar bu işlerden beklemedeyim ablacımNakkus Nickli Üyeden Alıntı
Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)
Yer imleri