Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
2 sonuçtan 1 ile 2 arasý

Konu: Afet sigortasýný kim yaptýracak?

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Yo Afet sigortasýný kim yaptýracak?

Yarýn yürürlüðe girecek Afet Sigortasý kapsamýnda kiracý ev sahibinden DASK yaptýrmasýný isteyebilecek. Ya da kendisi yaptýrýp primini aylýk kiradan indirecek

Doðal Afet Sigortalarý Kurumu (DASK) Yönetim Kurulu Baþkaný Selamet Yazýcý, Afet Sigortalarý
    Kanunu’nun 18 Aðustos’ta (yarýn) yürürlüðe gireceðini belirterek, “Hedefimiz, 2014 yýlýna kadar 4 milyon olan zorunlu deprem sigortalý konut sayýsýný 6 milyona yükseltmek. Orta vadeli hedefimiz ise 5 yýl
    içinde sigortalý konut sayýsýný 10 milyona çýkarmak’’ dedi. Yazýcý, Afet Sigortalarý Kanunu’nun yürürlüðe
    girmesiyle elektrik ve su idarelerindeki abonelik iþlemlerinde zorunlu deprem sigortasý poliçesi þartý geldiðini belirterek, yasanýn mevcut abonelere böyle bir þart getirmediðini, poliçe þartýnýn sadece
    yeni abonelikler için aranýlacaðýný kaydetti. Yazýcý, “Yasanýn uygulanmaya baþlanmasýyla kiracýlar ev
    sahiplerinden konutun zorunlu deprem sigortasýný yaptýrmalarýný isteyebilecek, gerekirse kiracýlar ödeyip
    primi aylýk kiralarýndan düþebilecek’’ dedi.

güzelbir yorum..
    sigorta afette ölen evsahiplerine mezarlýktamý geri ödeme yapacak.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

çok net söyleyebilirim.
    olay kesinlikle yüzeysel bakýþta çok iyi ve mutlak olmasý gereken bir hizmet, fayda.
    Fakat derinlere indikçe devletin parmaðýný hissetmeye baþlayabilirsiniz.
    hem ev sahibiyim hem kiracým var.

1 ev için her sene ev vergisi öduyorum
    + kiracý varsa gelir vergisi öduyorum
    + birde bu çýktý.. DASK..
    Konu MUTAF tarafýndan (17-08-2012 Saat 13:32 ) deðiþtirilmiþtir.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri